De grote Cubase (Studio) 5 thread

Staat in de handleiding, maar helaas kan ik niet vinden hoe ik hetzelfde met behulp van m'n MIDI controller kan doen. Maar wellicht is het toch mogelijk.
 
Met het ingebouwde virtuele toetsenbordje (alt+K) blijkt het ook niet te werken. Ik denk eerlijk gezegd dat 't een moeilijk verhaal wordt. Maar je kunt natuurlijk altijd proberen een change request bij Steinberg neer te leggen :)
 
Die cubase 5.5 is neem ik aan ook als update te krijgen?

Voor als je 5 al gekocht hebt?
 
Ja, is gratis update.
 
Ik krijg trouwens een foutmelding wanneer ik een export doe bij een project waarin de Mystic gebruikt is. Heb zowel Cubase als m'n ASIO-drivers opnieuw geïnstalleerd zonder resultaat. Het lijkt specifiek met deze vst te maken te hebben en is gereproduceerd met Cubase v5.0 en 5.1.1. Meer mensen die hier last van hebben?
 
Hallo,

Weet iemand dit;

Als ik in mijn key teken hoor ik alleen het geluid van het spoor waar ik in teken, terwijl die niet op solo staat.

Wat moet ik doen om alle geluiden te horen als ik mijn key teken?
 
Heb het gevonden :D Gewoon de S links bovenin uitzetten..... in de key dan.. dussss
 
Ik heb mbt Groove Agent 1 de volgende vraag.

Als ik een wav.file in Cubase improteer en deze vervolgens wat ga verkleinen in cubase door gewoon te knippen en een stuk weg te halen met het "gummetje" dan verwacht ik dat het ook weg is. (in elk geval weg voor mij)

Dan ga ik het stukje wat ik heb slicen om het daarna in Groove Agent in te lezen. Dus de verschillende slices moeten onder de verschillende "knoppen" komen. Dit doe ik door Drag en drop.

Tot zover was alles mij duidelijk via de gevonden tutorials en werkt alles ook zoals daar wordt aangegeven. Alleen sliced cubase blijkbaar toch de complete wav file. Dus ook het deel waarvan ik denk dat het weg is. Cubase wil dan 100den slices wegschrijven. Dit is gemaximaliseerd tot 94 geloof ik en buiten dat duurt het dan ook erg lang.

Een lang verhaal. Ik hoop dat het duidelijk is. Mijn niet zo elegante oplossing is dat ik eerst in Audition het deel maak dat ik ongeveer nodig heb en dat als aprte wav file wegschrijf en daarma in cubase aan de slag ga. Het werkt natuurlijk, maar kan ik in Cubase dit niet oplossen?

Dus gewoon het stukje dat ik heb gemaakt echt mee kunnen werken en niet met de hele file (die grotendeels onzichtbaar is, maar waar cubase blijkbaar toch nog mee werkt)

Paul
 
Dan moet je na het bijknippen even je audio file ff bouncen...
 
zat gisteren te kijken toen zag ik het nog niet staan... maar thanks. ga hem gelijk ff downen
 
Works (for me tenminste).
Wel in admin mode starten (rechtermuisknop etc.) anders kun je nogal wat probleempjes verwachten. Kun je op de snelkoppeling ook zo instellen dat 'ie dit standaard moet doen, heb ik dus maar meteen zo ingesteld.

Je moet in admin mode starten omdat het anders met je plugins ook niet goed gaat......'t is weer niet helemaal 100% zuiver dus, maar het werkt!

P.S. Dit probleem komt vooral voor met IK Multimedia plugins (bij mij Miroslav).
 
Laatst gewijzigd:
Ik heb geen problemen tot nu toe.

1. De workflow en feel is ook veel beter (op m'n centrino laptop zelfs!). Alles werkt lekker smooth (in en uitklappen menu's in trackinspector bijv).

2. Presets saven in de GEQ-30 werkt ook weer :-).

3. Beatdesigner + Groove-Agent-One is nog beter geworden.
-. Lanes toevoegen in de Beatdesigner en verwijderen, erg welkom!
-. start en eind locater zijn makkelijk te verplaatsen nu in Groove-Agent-One

4. Mediabay rocks!

5. GUI is verbeterd/strakker

6. Etc.
 
5. GUI is verbeterd/strakker

Dat is heel persoonlijk. Ik zal er vast wel weer aan wennen, maar ik ben niet zo'n fan van de nieuwe stijl.

Dit bijvoorbeeld vind ik geen verbetering:

The Set up Window Layout button
The toolbars now feature a “Set up Window Layout” button
that allows you to show or hide various window elements,
such as the info line. There are no longer individual
buttons to show or hide these elements.

When you click the “Set up Window Layout” button, a
transparent pane appears, covering the window. In the
center of it is a gray area containing checkboxes for the
different elements. In this pane, activate or deactivate the
elements that you want to see or hide (respectively).

Het is maar goed dat je daar ook nog key commands voor kunt gebruiken.

De belangrijkste reden voor mij om te updaten naar 5.5 is de performance verbetering zodat er hopelijk beter gebruik gemaakt wordt van m'n quad core.

The Cubase audio engine has been tweaked for an even better low-latency performance on systems with four or more CPU cores
 
Heb gisteren heel even kunnen testen.
Ik vind de nieuwe interface inderdaad ook erg 'wennen'. Bij mij is de VST-bridge nog steeds niet goed; deze blijft crashen, al is het al wel een hele verbetering dat niet het hele Cubase-project crasht maar alleen de VST-bridge. De tab-functie werkt op veel plaatsen helaas nog steeds niet goed (bijv. bij de stereo dual panner in de mixer). Wat wel positief is is dat je (eindelijk) de start- en stop-punten van samples kunt aanpassen in Groove Agent one.
 
Wat wel positief is is dat je (eindelijk) de start- en stop-punten van samples kunt aanpassen in Groove Agent one.

Ik gebruik GA1 niet, maar ik zie wel dat het inmiddels een bruikbare VSTi is geworden.
 
Hmm... bij mij werkt de update niet.
Hij zegt geen geinstalleerde Cubase 5 te vinden en breekt daarna de installatie af. Ik gebruik Cubase 5 op een Mac.
Hebben andere Mac gebruikers dit probleem ook?

Edit: Probleem opgelost. Ik had binnen mijn [Programma's]-menu een mapje [Muziek] gemaakt met daarin Cubase. Als ik hem in [Programma's] zet vindt hij hem wel.
 
Laatst gewijzigd:
Hmm... Heb project afgesloten maar Cubase gebruikt nog steeds 25% cpu-belasting (precies één core). Was nog niet eerder voorgekomen dus zal wel een vaag niet te herleiden bugje geweest zijn.
Wat ik wel jammer vind is dat soms de shortkeys van Cubase zelf niet meer werken als de V-Station active window is. Dit is echter niet consistent maar gebeurt af en toe. Daarnaast kan ik de parameters van de V-Station niet meer wijzigen met de scroll van m'n muis waar dit voorheen wel altijd kon. Is dit herkenbaar?
 
Back
Top