Wat maakt een geluidskaart een 'beginnerskaart"

Ik denk dat ik voor de tc 24d ga. Iemand ervaring mee?

Ja, vind het een hele goeie kaart, je kan hem inderdaad nu vrij goedkoop aanschaffen. Prachtige sound!

Wel heb ik wat problemen gehad met audio dropouts, maar met de laatste drivers zijn die vrijwel geheel verholpen. De preamps zijn echt heel goed, en de bijgeleverde effecten ook. Vooral de Fabrik R is een erg prettig effect, beter dan alle VST reverbs die ik heb.
 
PS: ben het wel eens met de persoon die eerder aangaf dat als je weinig geld hebt, je beter eerst goeie monitors kan kopen dan een dure geluidskaart...
 
Moah aan de andere kant. Ik kan zelfs op slechte boxen nog afmixen als het moet.

Ik zou juist eerder zorgen dat je een dikke vette kaart hebt. Tis wel beetje afhankelijk waar je het voor gebruikt natuurlijjk. Maargoed als je de preamps etc gaat gebruiken. Zou ik eerst zorgen dat het inkomend signaal goed is :-).
 
In echte wetenschapelijke tests (ABX) blijkt het klankverschil tussen (hele dure en goedkope) geluidskaarten heel erg klein. Alleen aliasing en de noisefloor kunnen verschillen. Beide zijn alleen in specifieke gevallen te horen. Het kan zijn dat de analoge ingang van een ad converter mooier clipt dan goedkopere converters, maar dit is meer iets voor mastering engineeers. Hier is 2000 euro meer uitgeven dus niet zo effectief.

Waar wel veel kwaliteits winst te behalen valt is bij de speakers/ruimte combinatie. Kijk maar naar de meetresultaten en verschillen tussen speakers en converters. Converters zijn alemaal recht van 20Hz-20kHz binnen 0.1dB, zonder noemenswaardige vervormingen. De speaker/ruimte combinatie daar in tegen vervormd in het laag meerdere procenten en de frequentie curve is een tranendal vergeleken met converters/geluidskaarten. Hier 2000 euro meer uitgeven kan heel veel klank verbetering opleveren.
 
Back
Top