Welke synthesizer (psychedelisch-orgel)

Farfisa (compact duo?) voor die snerpende early early Pink Floyd sound en Hammond C3 voor het werk vanaf pakweg Atom Heart Mother. Volgens mij is die Farfisa sound gebaseerd op zaagtanden en best wel goed te emuleren met een synthesizer, maar het is niet zo'n populair orgel dat er in iedere synthesizer een poging-tot patch zit.
 
Als je gewoon de geluidjes wil en niet echt nieuwe synthgeluiden wil programeren zou ik gewoon zeggen een rompler als JV80 met sixties & seventies en vintage synth kaartjes of die vergelijk bare emu (vintage synth pro of zo - stond onlangs te koop op het forum dacht ik) + een aparte delay en leslie-simulator. Ben je voor 400 euro gesteld, niet ?
 
In bijvoorbeeld een Korg Z1 zitten heel wat orgelgeluidjes en anders kun je ze er erg goed mee maken (samen met heel wat andere psychedelische sounds :))

Je moet er even wat tijd in steken om hem te leren kennen, maar het is een synth met een breed klankenpallet. Er staat er nu een te koop hier op SF.

Ben het hier helemaal mee eens. Al weet ik niet of die Z1 of SF er nog is aangezien ik er eentje heb overgenomen gisteren van een heel aardig SF-lid :okdan:.

De Z1 heeft prachtige mogelijkheden, ook voor wat betreft orgels, tot en met grote pijporgels aan toe, die je uiteraard volledig van karakteristieken kunt veranderen. En goede mogelijkheden ten aanzien van de leslie-sounds.
 
moet ook live wat kunnen schroeven/ kunnen meegaan met het liedje.
bij veel eerder genoemde synth's lukt dat niet , daar ben je aan het menuflappen.
dat van dat orgel en die monofonesynth lijkt me een goede tip
 
vele moderne synths hebben softknobs (parameter toekenbare knoppies)
Kun je zelf bepalen wat er gebeurd als je aan de knoppen draait.
 
De Roland Xp-80 vette orgel presets, En zijn ook goed te tweaken.
 
vele moderne synths hebben softknobs (parameter toekenbare knoppies)
Kun je zelf bepalen wat er gebeurd als je aan de knoppen draait.
zoiets dan dus,
 
Back
Top