Orchestral Softsynth testen

hnieuw

www.new-hansen.com
Lid sinds
21 februari 2008
Berichten
90
Locatie
Amsterdam
Ik ben vanplan een orchestral softsynth te kopen. Veel gehoord over Project Sam Symphobia. Maar toch ben ik ook benieuwd of EWQL en Vianna (of zelfs andere) bij me passen. Heeft iemand nog een adresje om die te testen? Of heeft iemand ze zelf getest, en ervaring ermee?

Thx!:mega:
 
Probeer http://www.soundsonline.com/free-orchestra eens?

Vienna is wel errug prijzig, ik ken alleen de versie die in Kontakt 3 zit (en die vind ik gaaf). Klinkt wel een beetje raar, zo droog, maar daar heb je de ingebouwde reverb voor.
 
http://www.roland.com/products/en/HQ-OR/ edirol orchestral klonk wel leuk volgens mij, maar dat is al een tijd geleden dat ik die bij een collegaeae hoorde.
Volgens mij staan daar wel wat demo's van op oa youtube.

Persoonlijk zou ik niet iets kiezen wat is gebaseerd op Native Instruments ivm hun zwaar irritante beveiligingsysteem. Daarnaast slurpen ze cpu power (hun synths), maar dat kan meevallen als het om samples gaat wellicht.
 
http://try-sound.com/

daar kan je verschillende testen oa. Symphobia en Wallander Wivi. Ik raad Vienna Special Edition aan die is zeer goed en niet heel duur bovendien kun je die later nog uitbreiden met meer instrumenten (de extended edition) en meer articulations (de plus editie)

Vienna heeft speciale legato patches waarbij de overgangen van noten ook gesampled zijn en je dus erg realistische solo passage kunt spelen.

Kijk anders ook naar de filmpjes op www.vsl.co.at daarin wordt veel uitgelegd wat je er allemaal mee kan doen.
 
Back
Top