Waarom gebruiken de meeste (bekende dance) producers Logic

Dit was bij mij ook het geval.

En dan nu een serieus antwoord op de vraag:

Geen idee meer welk jaartal het was, 2002 ofzo...maar toen was logic5.5 nog voor pc. in die tijd was logic onder de houseproducers het populairst.
Ik denk dat toen met versie 6 iedereen die logic gebruikte is meeverhuisd naar een mac...

iets anders kan ik niet verzinnen...

gr robert

Maar om nu te zeggen dat je Mac moet hebben omdat het stabiel is, terwijl je dat vergelijkt met Windows uit 2002 ben je ook niet helemaal bij de tijd. Dat was toen nl. wel de reden voor velen om Mac te kiezen. Die reden is naar mijn mening nu niet meer legitiem.

Onder XP SP2/3 was het altijd al prima werken (met Cubase in mijn geval), en met Windows 7 tot nu toe ook alleen maar goede ervaringen.

Je moet wel Mac nu en PC nu vergelijken. Met de moderne OS'en.
En dan lees ik over de nieuwste OS voor PC (Windows 7) betere ervaringen dan over de nieuwste OS voor Mac, waarover gebruikers nu zelf schrijven dat het nog niet stabiel genoeg is.

Bij een klant van me met een nieuwe Power Mac heb ik meer crashes meegemaakt dan in mijn gehele periode met Windows XP en nu Windows 7.
En qua power heeft de PC ook wel aardig terrein teruggewonnen op Mac.
 
verschillende muziekstijlen passen bij verschillende daws.

In de hardcore house herrie zitten de meesten aan cubase.
Minimal en techni zit volgens mij meer aan de ableton.

In de hardstyle zitten de meeste pro's aan Logic ;)
 
Maar om nu te zeggen dat je Mac moet hebben omdat het stabiel is, terwijl je dat vergelijkt met Windows uit 2002 ben je ook niet helemaal bij de tijd. Dat was toen nl. wel de reden voor velen om Mac te kiezen.

Je snapt het punt niet helemaal volgens mij. Veel van de pro's die je nu in de studiosessies ziet hebben toendertijd, toen de mac legitiem stabieler was, gekozen voor logic en daarom werken ze er vandaag de dag nog mee. Want why change a winning formula?
 
Hallo allemaal,

Wat ik me nu al heel lang afvraag is, waarom de meeste bekende dance producers allemaal met Logic werken en niet met Cubase of wat dan ook?

Als ik b.v. tutorials bekijk zie je bij elke producer Logic studio.

Is het nou echt zo veel beter en stabieler dan de pc? En ook kwa geluid's kwaliteit?

Ben benieuwd! mvg michel
ach weet je denk dat je er niet zo zwaar aan moet tillen! Marketing is the key, waarschijnlijk pakken ze dat voor het logic pakket handiger en slimmer aan??

dus als je denkt ik wil music style X maken en dat je vervolgens een lijst maakt van de producers in die style en vervolgens op basis daarvan je aankoop doet dan zeg ik :?

elk pakket heeft zijn + en - punten
 
Wat een hoop geblaat in de ruimte zeg!

Dat nieuwkomers kijken naar wat de "grote goden" gebruiken aan software gebeurt inderdaad 80% van de tijd.

Feit blijft dat ALLE DAW-progs en platforms (Windows/Mac/Linux/etc) een gereedschap zijn (én blijven) om tot het eindresultaat te komen: namelijk het maken van (goede) muziek!

Zo ben ik begonnen met Sonar 6 en werk ik nu meer met Ableton Live lite waarbij ik weer de voorkeur heb voor Reaper als het gaat om afmixen en masteren.
 
Een vriend van me gebruikt nog MadTracker :D En geloof 't of niet, die maakt er erg lekkere muziek mee! (ik heb 'm inmiddels wel overgehaald om langzaamaan eens over te stappen naar Ableton Live) maar dat bevestigt wat een aantal mensen hier al zeggen, het gaat vooral om je eigen kunnen en minder om wat voor gear/daw je gebruikt
 
Logic (Express) is ook een optionele extra die je kunt kiezen als je een Mac koopt via de Apple website. Dus stel dat je denkt 'hee ik wil muziek maken ... klik op 'buy mac' ... ziet Logic als optie en PRESTO!

Anyway, ik heb bij mijn licenties voor software (Ableton Live en Komplete 6) gekeken of deze zowel voor Mac als PC geldig waren zodat ik kan kiezen ... er is namelijk goede kans dat ik in de loop van dit jaar ook op Mac over stap na zo'n 20 jaar PC gebruik.
 
in de jaren 80 was er de atari computer met 2mb werkgeheugen
toen was logic de koploper maar hete toen notator creator
de meeste grote namen zijn ook al van toen bezig, en misschien ligt het daar dan aan omdat ze er simpel mee begonnen zijn

ik ken anders wel mensen die hits gemaakt hebben met fruityloops en er zijn genoeg producers die ook cubase gebruiken

maar de echte reden...misschien omdat ze grotendeels apple gebruiken omdat die computer krachtiger en stabieler is en in de apple stores word geen cubase verkocht maar logic...

mischien is dat de reden ???
 
maar de echte reden...misschien omdat ze grotendeels apple gebruiken omdat die computer krachtiger en stabieler is

En juist deze reden is nu gewoon niet meer legitiem. Een nieuwe 'zware' PC is minstens zo krachtig als een Apple, in ieder geval krachtig genoeg om alles op te draaien wat je hartje begeert. En met Windows 7 ook zeer stabiel.

Zoals ik al eerder aangaf: vroeger was deze reden vast legitiem. En de mensen die toen Mac met Logic hadden, hebben dat nu nog. Dat is niet onlogisch.

Maar als je nu de keuze moet maken, moet je die wel baseren op de criteria van nu, en niet die van toen, of wat mensen zeggen. Je moet je baseren op feiten, niet op meningen en emoties.

En redenen als: "die en die producer heeft het ook" zijn volledige onzin.
Als een masteraar die je goed vindt, toffe hardware heeft staan voor € 80.000 (of meer?), ga je dat toch niet ook kopen/lenen/whatever omdat je denkt dan dezelfde resultaten te kunnen halen?

Het zijn de skills en de creativiteit waarmee je het moet doen.
Als je je kwaliteit gaat meten aan hand van de spullen die je hebt, kunnen een aantal hier wel opdoeken. En dat slaat toch nergens op!?

En mensen die denken dat ze een "echte producer" zijn omdat ze een Mac hebben als criterium, zijn gewoon zielig.
 
welke DAW je ook gebruikt moet geen invloed hebben op de soort muziek die je maakt. ik gebruik al jaren logic en als je dat programma door hebt kan je er alles in maken. dus je hoeft een genre muziek niet te koppelen aan een programma. het gaat meer om de kennis die je in huis hebt en wat je het prettigste vind werken.

de ervaring is dat je op een mac veel stabieler werkt en weinig last hebt van de OS en dat is bij windows toch een ander verhaal. kijk de verhoudingen maar eens hier bv op het forum hoeveel mensen met problemen zitten op hun microsoft systeem tegen over de mac systemen. wat dat betreft is het bij mac veel beter op elkaar afgestemd en dat werkt prettig. als je muziek gaat maken heb je geen zin om je bezig te houden met een computer die niet lekker draait. (wat altijd voor kan komen).

ik zal zelf nooit meer anders willen dan mac en logic, voor mij een gouden combinatie. moet er wel bij zeggen dat al mijn software legaal is waardoor ik voor 98% nooit problemen heb en me lekker bezig kan houden met muziek. waarom ik dit ff vermeld is dat ik wel eens topics lees van mensen die problemen hebben met software op hun mac of pc waar ik toch wel in hun verhaal kan opmaken dat ze deze niet hebben gekocht of dat je verder in de post niet meer hoort dat het probleem is opgelost maar ondertussen wel een systeem afkraken. (niet helemaal fair)

kan me alleen voorstellen dat het budget voor zo'n mac systeem niet toereikend is voor een heleboel mensen waardoor je gedwongen bent om toch op een pc systeem te werken en dan zal je moeten roeien met de riemen die je hebt en alle sores er bij moeten nemen zolang je maar weet dat het geen invloed heeft over de kwaliteit van jou creativiteit.

overigens ableton kan je intrigeren in logic pro, dus werken met 2 daw' s tegelijk
 
weet je....20 jaar geleden bestonden die dingen nog niet en toen werd er ook al heel goed muziek gemaakt of 50 jaar geleden zelfs al was het dan niet met software

dus...een hit of een topnummer komt uit je hoofd, niet uit je spullen.
 
welke DAW je ook gebruikt moet geen invloed hebben op de soort muziek die je maakt.

Hmm, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Een DAW kan door zijn werkwijze en functionaliteit wel degelijk invloed hebben op het soort muziek dat je maakt. Ik gebruik bijvoorbeeld Ableton Live omdat ik daar lekker kan prieken met loops en clips en dit live op kan nemen en dan op de timeline kan oppoetsen waardoor ik er een spontaner klinkend resultaat uit krijg dan als ik bijvoorbeeld Logic of Cubase zou gebruiken. Dus de keuze voor Ableton Live als DAW heeft wel degelijk invloed op de muziek die ik maak.
 
Back
Top