sampler voor beginner

Ik hou het op een Emu Emax II.
 
Z4 is een mooie sampler. Ik gebruik zelf o.a. een Z8 en uitgebreider zul je ze niet snel aantreffen...mooie machines!

Emax II is trouwens een zeer goede keus hoor, daar zijn ook mooie dingen mee gemaakt. Heeft een fijne klank; ik heb er ooit wel eens mee mogen spelen. Veel succes met de aankoop :okdan:
 
dank je. Als ik er een tegenkom. Van welk merk zijn de Z4 en Z8?
 
Jammer. Want ik wil een sampler met toetsen.
 
Jammer. Want ik wil een sampler met toetsen.

Z8 heeft een afneembaar front.. die leg je zo boven je keyboard neer.. :)

z81.gif
 
Ben het eens met Vizion, in jouw plaats zou ik allereerst naar de Ensoniq bakken kijken, enkel al omdat de effecten top zijn en de interface veel helderder dan bijvoorbeeld de m.i. warrige zooi van Roland. Er komen ook best vaak van deze bakjes in de verkoop voorbij. Kwa beschikbare samplegeheugen (en dus sample tijd) zijn de Ensoniqs echter geen koploper, dus lees daar van te voren goed over.

+1 voor Ensoniq :okdan:

Alleen dan dus net niet de Mirage ;)
 
Ben bezig met een Emu EmaxII.
 
En deze kan op slot. Ik heb een Emax II van een forumlid.

Kan helaas het slotje niet vinden.
 
In plaats van de Microsampler zou ik dan toch voor de ESX-1 gaan, beter qua functionaliteit, filters en modulatie per part, 3 effecten tegelijk tegen maar 1 master effect op de Microsampler. Het is op de laatste ook maar mogelijk 1 sample in keyboard mode te spelen, op de ESX-1 zijn dit er 2. Het laat hem ook aan de prijs voelen, de MS staat nu al meer als 100 euro goedkoper tegen de bijna 7 jaar oude ESX-1.
 
Het enige wat ik mis is een harde schijf voor de Emax en/of disks.
Iemand enig idee waar ik ze kan halen?
 
Emax II kan inderdaad Zip gebruiken. Harddisks tot iets van 500MB. Als je die nog werkend kunt vinden zijn het sowieso enorme herriebakken. Niet zomaar iets erin zetten; de voeding van de Emax II is niet zo sterk dus die blaas je vrij snel op met een wat zware harddisk.

Disks maak ik zelf (ik heb een EII rack) gewoon op de PC.
 
Waar kan je het beste disks kopen?
Maar een Zip, is dat de enige keus?
 
Qua extern is Zip op dit moment nog zo'n beetje de enige keus. Vroeger had je ook nog MO, maar dat kun je waarschijnlijk nergens meer vinden. Jazz is te groot (1GB), dat slikt ie niet.

DD disks kun je het beste kijken of je die ergens tweedehands op de kop kunt tikken. Ze worden ook nog wel nieuw verkocht (op eBay etc), maar dat is meestal vrij duur. HD disks zijn niet zo betrouwbaar in de EII.
 
Dus bij computerzaken vragen om Zip-drives van max 500 GB?
 
Zip is 100MB of 250MB. Maar ze worden al jaren niet meer gemaakt, dus die zul je ook tweedehands moeten zoeken.
 
Wat kunnen jullie me nog meer aanraden. Sorry dat ik het vraag maar ik ben kompleet onbekend op dit terrein. Maar ik wil me eerst goed laten infomeren voordat ik naar iets koop waar ik niks mee kan doen.
 
Back
Top