spring reverb, welke klinkt het best

PWM

User
Lid sinds
27 januari 2007
Berichten
5.560
Locatie
Amsterdam
Beste forum gebruikers,

Ik heb mensen om mij heen zover gekregen om mij een spring reverb unit te geven voor mijn verjaardag. Nu vraag ik mij alleen af welke het beste klinkt.
Er zijn meerdere opties zoals doepfer of .com maar ik weet niet hoe ze klinken.
Is er iemand die verschillende heeft getest?
Zo ja welke vond je hot mooist qua klank?

Ik hoop van jullie te horen.
groet,
Maarten
 
ik heb diezelfde D&R stereo springreverb. het is echt een leuk ding. lekker vies, en een goed bandpass / band reject filter dat werkt als in een parametrische equalizer.
 
die doepfer is wel leuk omdat je kan feedbacken, er dan een filter ofzo kan tussenhangen en dan de feedback controleren, klinkt wel goed,
klonk het volst tot nu toe, maar de anderen zijn een reverb uit een peavy versterker en één in een oude ems synthi.

ik ben zelf heel benieuwd naar de klank van die oude grote galmkasten...
 
Ik schop deze even omhoog om te vragen welke springreverb ik het beste kan gebruiken voor drums e.d. (voornamelijk 808 snares enzo er doorheen knallen :)). Kan ik hiervoor het beste een spring reverb met korte veren nemen of juist met lange / met meer veren of juist met minder dan 1?

Bedankt alvast.
 
Ik zou voor de korte veren gaan. Die lange heb ik in mijn D&R Stereo Reverb zitten en die heeft echt een hal-achtige lengte.
 
oké thanks.

Ik had gelezen dat het niet eens zo veel uitmaakt hoe lang de veren zijn, het gaat meer om hoe ze gespannen zijn. En dat je eigenlijk het beste de 'slechtere' reverbs uit moet kiezen, omdat de meeste goede reverbs niet die blikkerigheid hebben enzo.
Ze wilden indertijd de spring reverbs zo smooth mogelijk laten klinken - maar ik denk dat dit voor mijn doeleinden juist niet wenselijk is.
 
Klopt die D&R Reverb II klinkt echt behoorlijk goed, boven mijn verwachtingen. Het heeft wel een eigen karakter maar helemaal niet zo dat metalige waar ik misschien wel op hoopte.
 
misschien is het een idee om twee reverb tanks met korte veren te kopen, achter in het rack te monteren en op de D&R aan te sluiten, zodat je kan schakelen tussen de interne en externe veren voor een ander geluid...
korte veren klinken doorgaans wat blikkeriger, behalve als ze zijn uitgezakt uiteraard.
 
Afb001.jpg
just 4 fun
 
Back
Top