MPC4000 mogelijk met CF ide adapter?

Wie wil dat nou? Minder geheugen en nog langzamer ook.
Je kan ook een stillere harde schijf kopen. Daarbij kan je ook je samples inladen en daarna je harde schijf uitzetten, is een optie in het menu (no spin)
Het enigste wat dan nog geluid maakt is de ventilator aan de achterkant.
 
goede tip 100% thanks ..te simpel simpel no spin dum.. maar merk dat het eigenlijk de ventilator die veel herrie maakt, ga is navragen of je daar stillere van hebt
 
je kan ook gewoon de hardeschijf niet laten spinnen bij je load scherm
(wat 100 pro dus zegt)
of haal je hd eruit en gebruik een usb cardreader
 
Ik heb dit kunstje eens geflikt met een Yamaha A5000, dat werkte prima. Grote kans dat het met een MPC4000 ook kan, zo'n converter met een CF-kaart erin is voor de machine in principe niet te onderscheiden van een "normale" hardeschijf. De converters zijn voor een dollar of 3 wel te krijgen op Ebay, en een CF-kaart kost je de kop ook niet, dus het is eenvoudig een keer te proberen. Ik raad wel goede kwaliteit CF-kaarten aan, bij voorkeur van Sandisk.

Maar kijk eerst maar eens of die ventilator niet meer geluid maakt dan de HD, inderdaad ;)
In die A5000 zat een ontzettend luide oude SCSI-hd, scheelde echt een stuk.
 
Als ik me goed herinner zit er een standaard 2 pin ventilator van 60mm x 60mm x 25mm in. Die kan je dus makkelijk vervangen door een stillere, een van papst ofzo. Je kan er ook misschien zo'n controller tussen stoppen dat hij op een lager toerental draait, als hij niet voluit draait zal hij ook al een stuk minder lawaai maken.
 
Via SCSIforSamplers.com heb je gegarandeerde oplossingen. Vooral bij de A serie van yamaha is het een grote gok wat wel en wat niet werkt. Maar voor de MPC weet ik het niet, want daar heb ik geen ervaring mee.

Het kost daar wel wat meer, maar dan heb je ook zekerheid.
 
Back
Top