Gitaarpedaaltjes over synths?

Ik ga een EHX Bass Big Muff kopen voor mijn MS-20 denk ik 8~, maar eerst moet mn DS-2 nog verkocht geraken om dat te betalen. (voor de geïnteresseerden, zie hieronder)

Waarvoor staat die Phi eigelijk?

Je schrijft et verkeerd, het is Pi. Phi is ook een Griekse letter, maar da's een ander teken: φ. En pi is π.

Ik weet verder niet waar die Pi voor staat ofzo :P
 
hehe, ik heb dat overgenomen van een andere noob op het internet die iets over de B.Big Muff schreef :P
 
hehe, ik heb dat overgenomen van een andere noob op het internet die iets over de B.Big Muff schreef :P

Kan je een keer een geluid met die bass big muffs posten, want ik ben wel benieuwd hoe die klinkt. Ik heb nu zelf 3 russiese big muffs, kon er 2 kopen voor 50,- dus dat is leuk voor stereo gebruik(wat de vorige eigenaar ook deed).
 
Kan je een keer een geluid met die bass big muffs posten, want ik ben wel benieuwd hoe die klinkt. Ik heb nu zelf 3 russiese big muffs, kon er 2 kopen voor 50,- dus dat is leuk voor stereo gebruik(wat de vorige eigenaar ook deed).

Nee, kheb er nog geen. Maar ik zal het doen als ik er eentje vind.
Ik moet eerst die Boss nog kwijt
 
Volgens mij is dat omdat hij anders niet goed functioneerd. Een gitaar moet op andere frequency's werken dan een bas. En anders moet je er een pre-amp voorhangen.
 
Ik heb een vraag. Ik gebruik nu een Boss ds-2 op mijn microkorg nu vraag ik me af of ik een Wah pedaal op mijn korg kan aansluiten. Want op deze afbeelding ziet ge alleen ingangen voor Gitaar en Bass http://www.audio-depot.com/images/boss-aw_3_top_gal.jpg
Waarschijnlijk wel, die DS-2 is ook gemaakt voor gitaar. Ik zou wel de Bass input gebruiken voor je microkorg omdat die ook meer voor de lage freq. gemaakt is en meer voorversterking aankan.
Ik heb ook al eens een Cry Baby wah op mn microkorg gehangen btw, dat ging goed
 
Ik heb dus nu zon Bass Big muff. Ik ben er heel tevreden over :okdan:.
Hier wat wat sampletjes van de MS-20 die door de Big Muff gaat

De eerste 2 zijn een rifje uit een nummer van Pépé deluxe (Big Muff noemt dat btw :P), wat stereo gemaakt en met een beetje EQ. Gewoon wat aan de dopjes van de korg geprutst en achteraf wat stukjes uit de sample weggeknipt.

In de laatste sample hoor je de muff in bypass en daarna actief met redelijk extreme settings (bass boost aan, sustain open, tone op 3 kwart). Ik druk dus enkel op die knop.

enjoy

aja en op basgitaar klinkt ie ook lekker btw :P
 

Attachments

  • MS20 en EHX Bass Big Muff (Big Muff - Pépé Deluxe).mp3
    1 MB · Bekeken: 41
  • MS20 en EHX Bass Big Muff (Big Muff - Pépé Deluxe) 2.mp3
    1,3 MB · Bekeken: 42
  • Big Muff on-off.mp3
    704,1 KB · Bekeken: 49
bestaan er eigenlijk "gitaar" pedaaltjes op usb ? Zonder ingebouwde effect, dus puur als controller.
Zou bijvoorbeeld ook handig zijn in combinatie met Guitar Rig.
 
Guitar Rig Kontrol Edition
Staat een Behringer FCB1010 te koop op marktplaats.
 
distortion pedaaltjes zijn geweldig om wat "dirt" in je drums te krijgen. sluit de pedaal aan op een send/return. stuur alle drumsounds er een beetje naartoe. en schuif de output van je distortion pedaal zachtjes in de mix. (is een beetje het idee van ny compressie)

wat ook goed werkt: sluit de headphone output van je synth aan op een distortion pedaal en mix deze subtiel met het cleane signaal.

nog een goede truc waar je geen pedaal voor hoeft te kopen: pak een oude bandrecorder of cassette deck. sluit je synth of drumcomputer erop aan. input,output, en zet de bandrecorder op de `rec` stand. zorg nu dat de meters goed de hoek raken voor de gewenste vervorming. :P
 
Back
Top