[HELP!] Ik zit totaal vast

Stat-X

Maar das logisch
Lid sinds
23 november 2008
Berichten
261
Laten we maar gelijk straight to the point zijn: Ik weet niet meer wat ik aanmoet qua muziek. Ik heb al zo'n 3 a 3,5 jaar een en dezelfde stijl muziek gemaakt (Hardstyle), maar ik begin steeds minder voor deze soort muziek te voelen. Niet alleen qua muziek, maar zeker ook qua het produceren hiervan. Maar...

Nu is het maken van muziek toch wel een van de belangrijkste/leukste dingen die er voor mij zijn. Maar sinds ik denk "definitief" van de hardstyle af te stappen, weet ik eigenlijk niet wat ik dan wel moet gaan maken. Ik heb laatste tijd wat trance-snipjes in elkaar lopen knutselen, en ik voel me er ook wel goed bij, maar het voelt toch niet alsof het 100% mijn ding is.

Nu is mijn vraag aan jullie (vanzelfsprekend): HELP, wat moet ik doen?;{

Grtz,
Aron!
 
probeer eens iets zonder beats en baslijn...

ik werd alles met beats ook ooit zat en ging toen soundscapes maken

ff iets heel anders doen dan dance ofzo!
 
Wat voor muziekstylen prefereer je verder zoal?
En waar zou je verder iets mee willen gaan doen?
Ja, wat het een beetje is he, ik vind echt bijna ALLES vet, van synthpop (ja, echt ja8o)) tot trance tot DnB.. En om je nou te gaan specialiseren in alles.. Achja, kan ook zo z'n voordelen hebben8~
 
Nu is mijn vraag aan jullie (vanzelfsprekend): HELP, wat moet ik doen?;{

Ga eens bij iemand in de studio zitten die iets anders maakt, en kijk hoe dat in z'n werk gaat.
 
ik denk niet dat je dat aan iemand anders kan vragen...
ik maakte vroeger techno, maar als ik geen zin had in 4x4, deed ik is iets IDM achtigs ter afwisseling, of iets meer dubby...laatste jaren steeds meer dubstepachtigs
maar gewoon dingen proberen in stijlen ik goed vind
je kan je idd niet specialiseren in alles, maar als je één nieuwe stijl wat in de vingers wil krijgen, ben je alweer effe verder hoor (en dan kom je dikwijls op dingen die je misschien in je 'andere' stijlen weer kan gebruiken zodat je die ook weer begint op te rakelen...)
en als je al 3 jaar dezelfde muziek maakt, ja, dan lijkt iets anders niet 'jouw ding'...daar heb je dan weer een jaartje of zo voor nodig eh, voor het jouw ding wordt...
ik denk dat het probleem is dat je van een stijl bent vertrokken die misschien nogal makkelijk snel resultaat geeft (k wil zeggen dat 4x4 programmeren en een eenvoudige hardstylesynthriedel niet echt lang duren dus je heb al snel iets om aan te werken) , maar dat andere stijlen misschien iets complexer in mekaar zitten waardoor je misschien iets meer terug dingen moet uitzoeken ipv tracks maken.
andere stijlen vragen misschien ook een andere aanpak of zo, het duurt effe om dat allemaal uit te zoeken
 
probeer eens iets zonder beats en baslijn...

ik werd alles met beats ook ooit zat en ging toen soundscapes maken

ff iets heel anders doen dan dance ofzo!

Ja, dat doe ik ook altijd. Als ik geen inspiratie of zin heb dan ga ik ook gewoon iets nieuws proberen. Rare geluiden zoeken, experimenteren met nieuwe software of je hardware op nieuwe manieren aan elkaar schakelen (kijk maar eens naar al die synths die 'audio in' hebben, daar kun je vaak hele leuke dingen mee doen), veel met effecten werken, rare sampletjes maken en kijken wat er uit komt. Vaak komen daar juist de leukste en interessante dingen uit.
 
ik vind echt bijna ALLES vet, van synthpop (ja, echt ja8o)) tot trance tot DnB.. En om je nou te gaan specialiseren in alles..
was dat nu weer voor iets vaags... :D hoezo, dat hoeft toch helemaal niet!?
je gaat toch niet bij voorbaat denken van "mmm, ik ga vandaag eens italo maken" :confused:
maak gewoon dat wat in je opkomt, het hoeft helemaal niet (100%) ergens op te lijken...
 
In feite moet je gewoon maken wat je graag hoort. Al die opdelingen in genres vind ik overdreven. Al moet gezegd dat je ontegensprekelijk "ergens" een voorkeurgenre hebt.
Ik zie mezelf bvb absoluut geen trance kunnen maken, het ligt me gewoon niet, ik "voel" het niet. Misschien dat ik daarom in het stokoude maar nog steeds interessante gebied van melodieuze muziek blijf doorgaan.
Muziek die gebaseerd is op te nauwe "voorwaarden" (en dat hebben al die sub-sub-sub-sub-genre's toch?) kan je niet anders dan beu worden na een tijd. Je loopt simpelweg tegen de grenzen aan.
 
Ik herken je situatie, zeker omdat ik zelf ook in de Hardstyle zit! Het is de laatste tijd inderdaad minder geworden. En als Zany/the Pitcher er niet meer waren geweest... dan was ik allang gekapt. Ik denk dat je in jou geval misschien naar je eigen muziek moet gaan kijken.. je vind hardstyle super (of hebt het super gevonden). Misschien moet je zelf tracks gaan maken naar je eigen smaak/stijl ? gewoon niet naar andere artiesten luisteren. Voor mijn part mix je bepaalde stijlen door elkaar! je creeert er alleen maar nieuwe dingen mee, en je interesse blijft erbij.

Ikzelf heb een hele brede muzieksmaak, dus als ik even geen zin in Hardstyle heb ga ik gewoon trance of piano/filmmuziek schrijven.
 
Het is voor mij ook zeer herkenbaar.
Ben zelf ook al (meerdere keren zelfs) vastgelopen en dat kan zo frustrerend zijn.
En dat terwijl er genoeg manieren en mogelijkheden zouden moeten zijn om muziek te kunnen maken.
Wat Napoleon en Chemical schrijven inderdaad; je kunt je ook totaal op iets anders toeleggen.
Dat heb ik al zovaak overwogen en voor mij zou dit ook goed zijn.
Dus klamp je niet teveel vast aan een bepaalde muziekstijl en doe eens compleet iets anders, zoals dus iets met soundscapes of filmachtige-muziek.
Kan zeer verhelderend werken ook.
 
hardstyle is misschien net iéts te 'in your face' muziek om jaren aan een stuk mee bezig te zijn, ik hou ook wel van wat herrie op zn tijd maar af en toe heb toch ook wat rust nodig...dan begin je vanzelf wel andere muziek te maken
maar ik vind het wel vreemd da je zo kan zeggen 'ik heb dit drie jaar met mn hart gemaakt, en nu ga ik er definitief mee stoppen' ??
ik blijf gewoon mn eerste liefde -techno- maken maar ik maak er nu gewoon veel meer dingen 'naast' en hou het tempo al is iéts lager ;-)
maar om nu te zeggen 'ik stop ermee', dat vind ik raar
al vind ik het dan weer volledig te begrijpen dat je sommige dingen 'ontgroeid'...en muziek als trance, gabber, hardstyle etc lijkt me nu echt wel iets wat je op een bepaald moment toch wel ontgroeid bent denk ik en dan ga je toch wel op zoek naar iets met een laagje meer of een arpeggiotje/distorted kick minder ;-)
 
Allemaal erg herkenbaar. Wat bij mij wel werkt is:

- Gewoon even mijn synths niet aanraken en even allemaal andere dingen doen. Dan komt de motifatie en creativiteit vaak weer erg snel terug;
- Lekker piano spelen;
- Computer uitlaten en gewoon met één synth gaan rommelen en dan stuit ik vaak op lekkere geluiden en groeit de creativiteit en daarmee de zin ook;
- Proberen iets totaal anders te maken. Bijvoorbeeld een pop-liedje, maar dan wel met je eigen inslag. Kan tot leuke resultaten leiden;
- Ik heb allemaal oude snippest op mijn PC staan (ik heb eigenlijk alleen maar snippests ;)) en deze luisteren. Dit geeft namelijk ook wel eens totaal andere kijk op de zaak.
- Zo min mogelijk gear gebruiken, om je creatiever te maken.

Zorg er iig voor dat je de lol niet verliest en anders gewoon even een paar weekjes niks, alhoewel dat vaak wel erg moeilijk is.
 
Ik maak muziek naar gelang ik me voel op zo'n moment. Mijn snippets en tracks op myspace gaan van nujazz naar mellow en van funk naar experimenteel.
Alleen wat ik het meeste maak staat er dan weer niet bij..electro :P
Maarja, f*ck die stijlen en gewoon maken waar je zin in hebt zou ik zeggen.
 
Ik snap de ballen niet van dat Quote+, dus ik doe het maar gewoon even zo:

Ten eerste, allemaal sowieso bedankt voor de tips..

@Yoozer: Ja, wat het een beetje is he, ik ben nog vrij jong en heb weinig contacten binnen de muziek.. Hoewel, wel binnen de hardstyle, maar niet echt bij mensen die nog andere soorten muziek produceren..

@6track: Dit is zeker een tip die ik kan gebruiken. Tot nu toe start ik meestal een project omdat ik iets wil maken wat al "bestaat", dus niet echt iets origineels.. Ik zal eens kijken wat voor een geniale ingevingen ik krijg de volgdende keer dat ik cubase start!

@seiko: Ik zeg ook niet dat ik er 100% mee kap ;) Het maken van muziek zal ik sws wel vet blijven vinden, hoe kut het dan ook klinken mag:P

@VasC: Pff, dat is zeker moeilijk! Ik ga standaard al gewoon achter cubase zodra ik thuiskom:P
 
Je mag 't belachelijk vinden, maar in DIT topic kan je gewoon 'aankloten' (wordt zelfs aangemoedigd:dubbel:) en kijken hoe en wat.

Moet eerlijk bekennen dat ik via daar best wel op een paar (normale) ideeën kom. [al is dat van mijn kant niet altijd te horen..... :D ]
 
Ga eens wat radioshows luisteren

- Dance Department
- State of Trance
- Trance around the world

je zal dan verschillende dancestijlen horen. Ik was tot voor kort redelijk Anjuna minded, maar ik begin nu bijv steeds meer richting de Deutsche helden te neigen. (Wippenberg e.d.)

ga ook eens gewoon pielen en kijk wat je pakt, is het groove? of juist drive? zijn het pads en arps? of juist meer stabby achtige basjes en soundscapes?

Je zal zien als je gewoon open staat en niks moet, je eigen ding vanzelf komt bovendrijven

Suc6
 
Je mag 't belachelijk vinden, maar in DIT topic kan je gewoon 'aankloten' (wordt zelfs aangemoedigd:dubbel:) en kijken hoe en wat.
t'iz inmiddels de meest enoverende thread ooit geworden qua muziekale kronkels idd... alles kan, niets moet... :D

daar best wel op een paar (normale) ideeën kom.
er zijn zelfs normale nummers uit ontsproten idd juist doordat mensen gewoon die eerste instap durven te nemen en vanuit daar doorstromen naar een higher level :dubbel:
 
kom eens uit die 4 to the floor sleur waar zoveel mensen inzitten!

electronica heeft zoveel meer te bieden dan alleen die eeuwige uitgemolken dance-shit!
 
Back
Top