Minimal Analoque......... (een "geen Trance" Experiment!)

Heb naar de tweede versie geluisterd (laptop). Op het eerste gehoor, klopt het volgens mij wel. Of het klopt waarmee je het beschrijft (minimal analogue), geen idee, ik ben niet zo`n gestructureerd denker :D

Tjek dit:
http://www.myspace.com/mathewjonson
Het nummer "marionette" is wellicht aardig om naar te luisteren ter inspiratie.

Sound van je nummer is niet m`n ding (smaak). Minder reverb, geen break (lekker laten doorkabbelen). Gooi je drums op een tweede bus en hang daar een filter aan die je bijv. bijvoorbeeld random (binnen bepaalde marge)laat moduleren. Ik mis ook wel een dikke delay die met teveel feedback zwaar over z`n nek gaat op gezette en ongezette tijden. Arpsounds houd ik wel van, het geluid dat je gebruikt, vind ik wel wat kazig. Maar nogmaals, das kwestie van smaak.

Lekker verder frutten, ja toch?!
 
als ik me goed herinner vond ik de eerste versie beter
doch je hebt de link veranderd dus ik kan niet meer vergelijken

voor mij komt het geheel een beetje over als een half nummer die uitgesmeerd is tot een heel nummer.
opbouw enzo komt allemaal langzaam (maar met de nodige stijl dat het boeiend klinkt) op. Minimal is het al zeker niet meer.
die arpegio komt er nu ongeveer zo in de helft in en vormt zowat het totaalverhaal van het hele nummer.. zou hem vroeger steken en nog een extra element toevoegen.
idem met afbouw, dat is het gewoon, afbouw, dezelfde dingen gewoon laten uitlopen.; ik mis een grote lijn van verhaal
 
Ok interessante bevindingen :D
Ik laat het eens even op me inwerken en ga later deze week maar weer eens verder er mee. Voor nu kan dit draadje even dicht.
 
ik zal dta treckje een luisteren, was vroeger een trancefanaat maar ik ben daar helemaal vanaf gestapt. ben dus wel benieuwd naar dit trackje eigenlijk...
 
er gebeurt niet zoveel, maar dat kan een keuze zijn

wat ik vooral storend vind is dat de beat totaal niet funkt.. zo vierkant, geen trein erin
 
ook ff geluisterd (versie 2).
ik vind het begin erg goed, die drums en opbouw met die baslijn staat wat mij betreft als een huis. Zodra het arp patroontje gaat lopen dondert de hele track wat mij betreft in en wordt die megasaai.

ikzelf zou eerste stukje houden en uitbouwen, 2e gedeelte weggooien.
dat uitbouwen zou ik doen middels een simpel 303 lijntje waarin je wat met de cutoff en reso speelt. De drums moeten het dan interessant houden door daar gevarieerde dingen mee te doen en zorgen voor een zeer pakkende opbouw met de drums. Maar goed, zo zou ik het doen dus :D. Het is maar een mening.
 
zonder te luisteren kan ik al zeggen GEEN 303 lijn!


Een TAU2 lijn dan? :D

Heren bedankt voor de feedback zo ver, het mooie van de diversiteit aan feedback is dat de track nog alle kanten uitkan
 
Laten we het iig geen minimal noemen. :biertje: Moet me echt inhouden met mijn commentaar, maar als ik dit zelf had gemaakt had ik het gelijk van de computer verwijderd, ik zou het eerder goedkope ouderwetse house noemen. Hier kan je niet meer mee aankomen, tien jaar geleden wel uiteraard!! :okdan:
Track heeft een HalionOne, V-Station en Virus Ti.
dit alles flink ge EQd en door een SSL Duende gemangeld.
Dat klinkt heel wat, maar je afmix vind ik echt beroerd. Teveel hoog en het is te schel. Je geluiden doen pijn in mijn oren.
 
Zoals de titel al zegt; Minimaal analoog (als in nagenoeg volledig digitaal) niet als in een "another wannabee minimal trackie" ;)

Maar goed, niet je ding begrijp ik? *D

Qua EQ vond ik het juist wel prettig, mag allemaal wel wat puntiger en scherper na al die jaren van stoffige JUNO's, SH's EN TR's door TL-Audio Buizen compressors op gezapige Soundcraft Spirit Ghosts decks..
Maar ook dat is een kwestie van smaak?

Waar doe jij het mee? en wat maak jij zoal? Ben daar dan nu wel beniewd naar geworden. :okdan: Ik herninner me nog een draadje over reason een week of 3 geleden?:dubbel:
 
Nou, minimal is zeker wel mijn ding, maar deze track pakt mij idd niet nee. Heb je nog andere tracks online staan?
Waarom vraag je waar ik mee werk en wat ik maak, je hebt zelf gereageerd op mijn topic... :kimono: Zal binnenkort eens wat nieuws posten. Tis trouwens wel goed gekomen met die afmix, bedankt nog voor je tips.
 
Klik maar even op m'n sig, daar staat nu even een track: Ocean's Apart (remix die ik gedaan heb)

De track in dit topic is een leuk fundament, maar nog zeker niet gereed.
 
Dat klinkt stukken beter, lekker fris, doe je dit niet na. Al is de track toch al een beetje verouderd als je het vergelijkt met de trance van nu. Mag naar mijn mening ook wel iets sneller.
 
Niet alles is progressive wat de klok slaat, zijn nog voldoende mensen die meer van uplifting houden. Maar ook dat is weer een kwestie van smaak.
 
mag allemaal wel wat puntiger en scherper na al die jaren van stoffige JUNO's, SH's EN TR's door TL-Audio Buizen compressors op gezapige Soundcraft Spirit Ghosts decks..

?? wat zeg je nou voor iets geks
 
je bent een protocollenman
je hebt ergens bedacht dat dat niet meer punchy is of zo..
kan ik niet met je eens zijn
ik denk wel dat mixtechnieken behoorlijk veranderd zijn
althans de smaak..
maar niet voor iedereen heur
 
Om nog maar even terug te komen op het stijltje wat ik uiteindelijk (na nog een lange weg te hebben te gaan) wil uit komen zijn tracks als:

Transform - Transformation (Tobi Neumann & Matthew Styles Mix/it sounds)
Pig & Dan – Hope (Cocoon Recordings)
Wippenberg - Chakalaka (High Contrast Recordings) met de prince sample

Of je deze tracks nou house, minimal of techno noemt kan me weinig boeien. Ik vind het stijltje super: monotone complexe percussie, vage basslijntjes en schijnbaar eenvoudige leads, maar totaal klopt het geheel en onstaat een heel diep vaag sfeertje...... mooi aan elkaar gelinked door sfeer effecten.

Dus wie productie technische tips heeft in deze richting:luv:
 
tip: laat s los waar je uit wil komen en zie maar waar t heen gaat
 
Dat heb ik dus met de track in dit topic gedaan, ik stap daar ook niet vanaf, maar probeer wel te verduidelijken wat mij aanspreekt en waarna ik op zoek ben
 
Back
Top