Gezocht: sequencer en/of drumsynth/sampler

SirSickSik

zwaar behaard lid
Lid sinds
18 januari 2008
Berichten
1.184
Locatie
Tussen me gear
Hey mensjes,
sinds kort heb ik hier een nord modular G2 staan en hoewel ik dacht er een hele hoop mee te kunnen doen, viel het toch een beetje tegen.. dat krijg je als je enorme synths gaat zitten bouwen...:P!
maar goed, ik zal deze dan ook enkel als bass&melodie synth en als effect processor gebruiken en daarom zoek ik nog een vette drum-sampler/synth om breakcore/tekno/ambient shit mee te maken: als het maar een goeie vette punch en diepe bass kan produceren en daarnaast nog lekkere strakke, harde snares en heldere, chille hihats.

Om dit alles ook nog aan te sturen zoek ik desnoods nog een midi-sequencer. :confused:Ik zit alleen nog te twijfelen of ik hiervoor niet beter een laptop kan gebruiken, maar indien ik dat zou doen, zoek ik die dus ook nog of een handige externe geluidskaart die ik met mijn Compaq pentium 3 kan gebruiken (usb1...:()
Het liefst ga ik natuurlijk voor de laatste optie aangezien softwarematige sequencing een stuk sneller gaat dan met een hardware bak (behalve dan het snel kunnen invoeren van een kick-beat door simpelweg een paar knoppen in te rammen.

:eureka: is een korg electribe niet iets voor mij in dit geval (drumsynth+sequencer)??
 
Bericht door een moderator:
hier beter op z'n plaats denk ik
 
ben ik hier beter op mijn plaats??

ben ik hier beter op mijn plaats??

oh... ik dacht, aangezien ik op zoek ben naar sequencers/drumcomputers, dat ik toch echt bij de verkoop/gevraagd groep moest gaan zitten.. :confused:
Dat ik me afvroeg waar ik beter voor kon gaan was meer een uitnodiging voor mensen om mij over te halen hun drumcomputer/sampler/synth of sequencer te kopen.... alsnog meen ik beter af te zijn in de verkoop-sectie....
oftewel, ik zoek, vraag als te koop aangeboden:

-midi-sequencer OF laptop-geluidskaart (extern)
-drumcomputer/sampler/synth
-kicksynth

remco
 
persoonlijk zou ik even rustig rondkijken en me niet willen laten overhalen door lui die van hun spullen af willen :biertje:

ik weet niet wat je budget is maar mam sq16 + vermona drm1 kan ik aanbevelen. die heb ik ook en ik ben er erg tevreden over. vermona komen vette drums uit, lekker tweaken en ligt makkelijk in de mix. geen geheugens, maar daar heb ik zelf geen last van - geluiden zijn vrij simpel terug te vinden. mam sequencer kun je gewoon tr style gebruiken, maar hij kan ook wel wat semi random gekkigheid. wel een die je moet leren kennen om er echt lekker mee te werken. er1... tja, wel leuk... ben niet zo'n fan van het geluid. tijdje als sequencer voor de drm1 gebruikt, handig, maar midi vertraging bij het wisselen van patterns :r
als je meer richting breakcore wilt kun je beter met de laptop gaan werken.

succes ermee
 
als je meer richting breakcore wilt kun je beter met de laptop gaan werken.

succes ermee

Dat denk ik ook, aangezien je die schijnbaar al hebt. Hang er desnoods een controllertje aan om dat gehak erin te rammen. Er is genoeg aan software en het kost nieteens allemaal geld.
 
laptop+midicontrollers (+net afgemaakte vowel-sequencer effect)

laptop+midicontrollers (+net afgemaakte vowel-sequencer effect)

Ik heb welliswaar een pentium 3 staan, en daarnaast heb ik een novation zero remote midi controller en m-audio keystation 49e om alles aan te sturen. Ik zit de laatste tijd alleen te klooien met het cpu verbruik van mijn software.. Tot nu toe gebruikte ik altijd fruityloops :stupid als midi-host en gebruikte daarin mijn eigen (gemaakte) samples/synths/effecten van synthedit zodat ik geen "fruitige-loopjes-feeling" zou krijgen:r.
Hoewel een desktop pc dit programma goed kan trekken met een goede geluidskaart is dit programma is echter veel te zwaar voor een pentium 3 laptop.. Daarnaast wilde ik meer live kunnen doen, hoewel dit natuurlijk ook wel te doen is met me remote als sequencer-controller. Het lukt me ook steeds beter sequencers te maken met synthedit (net mijn 1e sequenced-effect gemaakt voor een lijn sequenced-effects die ik ga uitgeven: vowel-filter (af), delay, bitcrusher, flanger, phaser, chorus, filter, etc, etc.) (als iemand nog effect-wensen heeft, laat het me maar horen *D)

Ik heb trouwens de vowel-sequencer hierbij geupload. Aangezien deze toch erg gemakkelijk te maken was en niet zo heel indrukwekkend aangezien er uberhaupt weinig opties zaten op die filter (5 opties: a,e,i,o,u) krijgen jullie hem op de pof.
64 stappen sequencer (instelbaar), 16 patterns (onafhankelijke load&save index voor makkelijk re-arrangen van patternvolgorde), per stap vowel-keuze, fade-in/uit, mix, stereo, aan/uit (bypass) button, midi-learn functie, hosttempo-sync en instelbare division snelheid. '19"rack'-looks Het 'effect #' is om aan te geven hoeveelste keer je dit effect gebruikt in je project, dit is nodig vanwege de midi-learn.
Het patternnummer is via midi te kiezen, de patterns zelf zullen met de muis ingevoerd moeten worden, anders had ik 128 memory modules extra nodig.. (tegenover de stuk of 10 die ik nu gebruik)
CPU verbruik is 2% op AMD3000+ :okdan:
 

Attachments

  • Sequenced Vowels.zip
    1,9 MB · Bekeken: 57
Laatst gewijzigd:
gnagna

gnagna

ehrm, de delay sequencer komt er ook al bijna aan *D
maar die ga ik binnenkort dan wel richting de softwarekant van het forum plaatsen moderator:D
 
Back
Top