Welke synth moet ik kiezen?

een arp 2600 ...beter een synthi ems...en als je daarop bent uitgekeken kan je altijd overstappen op Magix music maker :D
 
Ik had eerder gedacht aan een Roland Sh-201 , een Korg Mircokorg
En dan nog wat modules

Iemand die echt een Super goede module heeft mag het melden.
 
Wat jij wilt (gebaseerd op je andere topics) is ordinaire dance producties. En daar is de Access Virus een erg populair apparaat. Waldorf heeft ook nog wel wat leuks. Ik raad je vooral aan om even te kijken op www.vengeance-sounds.de te kijken, en eens naar de demo's te luisteren.
Gezien je leeftijd ben ik bang dat je die dingen niet kan betalen. Kijk daarom eens naar software synths (VSTi). Z3ta+ van RGC:Audio is een leuke Access Virus-kloon. ReFX heeft ook heel wat leuks (voor Electro House is Nexus erg bruikbaar, zeker met de expansions, ga maar eens op onderzoek uit)
Aangezien jij ook aan Logic Pro weet te komen, kom je vast ook wel via je dubieuze weggetjes aan de rest. Niet dat ik het goed keur, dat niet... Maarja, tegenwoordig schijnt het een hype te zijn in de dance scene om illegale plugins te laden. En dan niet eens in het geheim, kijk maar eens naar een filmpje van D-Stylerz, een bekend hardstyle duo, http://www.youtube.com/watch?v=lhYRMJsMUXY (Is eigenlijk best wel lachen, vooral die opmerking nadat ze Nexus openen, waar gaat het heen met deze wereld...)
 
Laatst gewijzigd:
ben nieuw hier..kunnen jullie me helpen

ben nieuw hier..kunnen jullie me helpen

begin maar meteen met de vraag waar het om gaat..
ben net begonnen met produceren met:
Sonar home studio 6 XL
Edirol UA-25 Geluidskaart
Edirol PCR-300 midi Keyboard

nog kopen Micro Korg

zoek een vst / analoog sound voor dikke bassline
wat raden jullie mij aan om aan teschaffen wil ongeveer 1500 a 2000 uitgeven..? al vast bedankt:engel:
 
een tb-303, hou je nog 1000 euro over ;)

Ligt eraan. Zoek je een vst of een hardware synth? Wat voor style maak je? IS het meer acid, dan idd 303, algemene vette bassen haal je ook uit bijv. een waldorf pulse, die kost 1/4 van een 303.
 
Moog Little Phatty (II)? Is analoog, nieuw en rond de 1200,- dus je houdt geld over voor andere bakkies erbij.
 
bedankt voor het snelle reageren.. zoek liever een goede hardware synth. maar dan is me potje snel op zeg maar het geluid vin ik beter en het zelf aan de knopjes draaien ben ik wel van
en vst s is ook een optie dan kan ik er meer aanschaffen..mijn doel is space minimal en een techno sound op te gaan zoals
Ambivalent
Tractile
Hugg & Pepp
pan-pot
extrawelt
format b
gui boratto
marc houle
en deze dikke bassline van marc romboy en stephan bodzin dan weet je beetje hoe en wat...tnks
 
Hey,

Ik speel sinds 3 jaar op een synthesizer, meer bepaald op een JV1080 , kwestie van goedkoop te beginnen. Nu heb ik daar ook een piano-expansie in gestoken, maar ik ben nog steeds niet tevreden over de pianoklanken..
Heeft iemand een idee voor een degelijke pianoklank? In module?
echt enkel die piano is al voldoende, ik heb ook geen idee van de prijs daarvoor, maar ik hoop stiekem op 200-300 euries?

Alvast bedankt !!:biertje:
 
De piano uit je keystation88 is toch zowiezo veel beter dan de JV-roland piano expansion 8)? Ik verkies die zelfs soms boven mijn SRX-piano expansion. Goede piano samples hangt altijd af van je smaak. Vele verkiezen een Kurzweil module die tweedehands wel in die categorie te vinden is.
 
Hey,

Ik speel sinds 3 jaar op een synthesizer, meer bepaald op een JV1080 , kwestie van goedkoop te beginnen. Nu heb ik daar ook een piano-expansie in gestoken, maar ik ben nog steeds niet tevreden over de pianoklanken..
Heeft iemand een idee voor een degelijke pianoklank? In module?
echt enkel die piano is al voldoende, ik heb ook geen idee van de prijs daarvoor, maar ik hoop stiekem op 200-300 euries?

Alvast bedankt !!:biertje:
Er zijn softwarematige oplossingen in die prijscategorie die uitstekend klinken. Je moet dan denken aan bijv. Native Instruments' Akoustik/Elektrik Piano en Steinberg The Grand.
Als je die kwaliteit in een hardware behuizing zoekt, lukt dat je in elk geval niet voor 200-300 euro.
Maar software is niks mis mee toch?
 
De keystation is enkel een controller.
Hij bedoelt waarschijnlijk de keystation Pro, ik heb de gewone keystation 88es, dus de controllerversie, komt niet veel klank uit hoor....

Mss is softwarematig een goede optie, maar dan zit ik weer met latency->audiointerface aanschaf. Heeft iemand hier een richtprijs/advies voor? deze moet dus niet veels kunnen, gewoon de latency verhelpen enzo....

( ik heb dus die keystation met usb hé, en ook adobe live 6, maar die heb ik nog nooit open gehad...-gratis bij de keystation)

P.S. ik weet het , dit is een aparte thread, maar gwn 1 postje hiervoor ofzo? dan ben ik alweer weg, tenzij iemand toch een hardware advies heeft?

ciao
 
M-Audio Audiophile 24/96

Goedkoop en goed
Spijt me, ik heb een laptop, dus enkel USB, Firewire ( 4 pins denk ik hier, weet niet veel van) of een PCMCIA-kaartje..

Eigenlijk enkel een input, 2 outputs en latencyvermindering nodig?
 
Daar bestaat toch een usb/firewire versie van. Of ben ik weer mis van nomenclatuur :L
Er is inderdaad een USB versie van. Die heet M-Audio Audiophile USB. Er zijn verschillende types voor usb, en de goedkoopste zal rond de 100-130 liggen. Voor FireWire kun je eventueel kijken naar Behringer FCA-202. Een zeer degelijke geluidskaart met (zeker voor Behringer) hele goede geluidskwaliteit. Echter zijn er geen Vista drivers voor. De prijs van de FCA-202 ligt rond de 80 euro.

Kijk ook eens hier:
http://www.feedback.nl/?id=26&a=178&treeID=&order=1

Let er wel op dat je geen gaar spul gaat kopen. Zoals de Phonic op die pagina is geen goeie keus omdat er in de beschrijving niet uitdrukkelijk wordt gezegd of hij low-latency drivers heeft. Ga dus ook even op eigen onderzoek uit.

En zoals altijd geldt: Wat te mooi lijkt om waar te zijn, is ook vaak te mooi om waar te zijn.
 
Back
Top