Wah-wah's en synthesizers

Ik heb "vroeger" al eens wat van die mutron's gehad.
Ze deden het wel leuk, maar wat een ruisbakken waren het.
Gewoon niet normaal meer.

Later heb ik ze weggedaan, en een paar van die ibanez af9 aangeschaft.

Ze ibanez klinken beter, zijn beter regelbaar/beheersbaar en ruisen een stuk minder.

Tja bij de mutron koop je meer een legende dan een echt goed werktuig.

hier zijn ze het met mij eens :)
http://www.vintageguitar.com/brands/details.asp?ID=140
 
Die mutronIII heb ik niet, wel een Mutron II en een Mutron octave5r, die vind ik niet overdreven ruisen. Die AF9 heb ik ook niet maar wel een Ibanez AF201, de voorloper van de af9.
en inderdaad, ik vind die Ibanez Auto filter erg goed.
Maar toch zou ik graag nog eens een Mutron III kopen :D

Ow trouwens..die Electro Harmonix dingen vind ik ook erg goed, maar die hebben weer een heel andere klankt.
 
Ik heb geen autowah maar een Voluma/Wah Pedaal...vette boost geeft ie...
 
Origineel geplaatst door MatthijsBlom
I know...je hebt dat wah pedaal vlak voor mijn neus weggekaapt ;)


sorry.....was jij de 20eu bieder???, heb hem vanmiddag getest en het is een zeer goed klinkend pedaal...en zeldzaam
 
Nee ik heb geen 20,- geboden.
Ik heb een mail gestuurd dat ik hem wel wilde kopen maar nooit antwoord gekregen.
Maar no hard feelings ofzo hoor.
Hij is jou ook gegund hoor. ;)
 
Origineel geplaatst door MatthijsBlom
Nee ik heb geen 20,- geboden.
Ik heb een mail gestuurd dat ik hem wel wilde kopen maar nooit antwoord gekregen.
Maar no hard feelings ofzo hoor.
Hij is jou ook gegund hoor. ;)

Thanks, iemand had 20eu geboden volgens de vorige eigenaar...maar ik kon me niet voorstellen dat jij dat was..vandaar.
Ik heb hem vanmiddag getest met een echte pedalen freak hier in Ehv en de Mutron gaat soort tot in "zelfresonatie", de volume is lekker en de Wah goed smerig.Hij boost echt heerlijkl, je kan die boost intstellen met een trimpot op de zijkant..
Het optische circuit wat er in zit is zeer mooi gemaakt en het pedaal voelt heel stevig. Volgens mij zijn er niet veel van in omloop...Het is geen flauw ding.
 
wat zijn nog meer goeie funky wahwah pedaaltjes?? Liever wat minder obscure items, die Mutron kom ik nooit tegen.

Ik zoek trouwens echt wahwah pedaaltjes en geen auto-wahs en envelope followers.
 
Ik had vroeger 'n Ibanez Fuzz Wah op een aux, zodat ik er vanalles en nogwat door kon gooien. Klonk geweldig. Op een gegeven moment 't pedaal-gedeelte d'r af gesloopt en 't onderliggende mechanisme omgebouwd zodat ik gewoon 'n potmeter had om aan te draaien... En mensen maar vragen wat dat voor 'n kastje was als ik live ging spelen. :D
 
Ik heb een EHX Tube Zipper, EHX Q-Tron en van Dunlop één van de eerste series JH1's. en een Cry-baby. Werken allemaal heel vet op gitaar, synths, orgels, bas :D ik haal eigenlijk er altijd wel iéts doorheen.

De Morley wah heb ik onlangs de deur uit gedaan omdat ik hem te bits voor synths vond en omdat ik er meer voor kreeg als ik ervoor betaald had :D

Houd er wel rekening mee dat die oude pedaaltjes veel ruis genereren ;)
 
Ik heb de thread net weer ff terug gelezen en zag dat ik nog helemaal niets bijgedragen heb aan het Wah Wah onderwerp :D

Ik gebruik veel wahwah. Ik speel zowel gitaar als toetsen. Funk is niet de muziekstroming die mijn zeer aanspreekt. Ik zit meer in andere muziekstromingen.


Maar goed, dit zijn mijn ervaringen:

Een MORLEY klinkt erg clean. Daarnaast zal deze nooit kraken omdat er geen potmeter is zit maar een lampje met een lichtgevoelige cel. Nadeel hiervan is dat er een bepaalde "traagheid" in zit. Het is niet mijn favoriet, maar da's smaak.

Een CryBaby vind ik persoonlijk erg mooi. Ik heb enkel ervaring met de nieuwe reissue van Dunlop en de originele Italiaanse van Jen. Beide exemplaren vind ik er karaktervol, maar ze hebben beide een vrij klein bereik. Ze gaan dus niet zeer laag en ook niet zeer hoog. Ik vind de originele oude van Jen overigens niet beter klinken dan de reissue van Dunlop. Deze pedalen hebben redelijk snel last van krakende potmeters.

De VOX heb ik nooit zelf in mijn bezit gehad, maar wel een paar keer goed getest. Niks mis mee, maar wat mij betreft wat overschat t.o.v. de CryBaby welke een stuk goedkoper is. De Vox-en die ik getest heb waren allemaal nieuwe exemplaren.

Mijn grote favoriet is de Colorsound. Helaas is deze wel weer wat obscuurder, maar ik noem hem toch. Het grote voordeel van de Colorsound is dat deze een enorm groot bereik heeft en ook nog eens een mooie klank. Nadeel is wat ik al eerder zei: iets obscuurder en dus ook wat duurder (100,- ofzo). Tweede nadeel maar tevens voordeel: Het pedaal beweegt super soepel met als gevolg dat hij niet in een stand blijft staan. Dus je kan hem moeiljik als freq booster gebruiken. Een CryBaby doet dit veel beter en eigenlijk ook mooier.

Als laatste wil ik nog ff noemen dat de Foxx en de Electro Harmonix wah pedalen ook gaaf zijn, maar zeer obscuur. Met de MuTron heb ik geen ervaring. Schaller en Shin ei zijn wel aardig. Als je er een Fuzz Wah van vind zou je ze kunnen kopen want er zitten gave fuzzes in die dingen, maar de wah's zijn niet bijzonder.


Tot zover :D
 
wil ook nog eens een wahtje op mijn Rhodes...een autowah in elk geval, wil binnenkort eens een qtron uitproberen. Ik heb van een vriend een Ibanez AF9 autowah geleend maar die vond ik niet zo tof, maar misschien ligt dat aan mij, ik had m maar kort. Hoor goede dingen over de EBS basseffektenserie.

Kjaerhus heeft een VSTtje dat heel goed klinkt...

http://www.soundclick.com/bands/songInfo.cfm?bandID=40507&songID=3388175

Rhodes door Kjaerhus Autofilter en dan NI TwangCombo met VEEL overdrive :-)

is het trouwens bij een wahwah niet zo dat het pedaal ook de resonantie moduleert?
 
Ook gefreaked, maar wellicht niet overal inzetbaar: Digitech Wammy.

Heb em laatst bij één-of-andere fusion band gezien; er gingen een rhodes, nord stage en een motif xs doorheen bij die gozer. Klonk echt zwaar gefreaked :okdan:
 
De Dunlop Crybaby, dat is toch wel het meest oorspronkelijke wah-geluid.
Ik gebruik deze meestal voor de synthesizers, (dx-7) clavinet + wah = :{ (higher ground van stevie wonder!!!!) net als een electrische piano + wah (tuesday heartbreak van stevie wonder!!!! :) ) en het geeft mij persoonlijk ook erg veel voldoening om james brown rifjes op de juno te spelen met wah-effect (met gitaar-amp simulatie plugin). Mijn gitaarspel laat een beetje te wensen over, vandaar :)
Het is een doodnormale crybabay gcb-95 die hier ligt, ik geloof dat dat het meest verkochte wah pedaaltje is dat er is.
Toch een heel ander effect dan een bandpassfilter met een midi pedaal, wat ik (uiteraard) ook meerdere malen heb geprobeerd, de crybaby heeft echt een eigen klank karakter, heeft precies die klank die ik zocht.
 
De>>> Moogerfooger FreqBox!!!!!!!!!!!!!!!:duivels: Tha shizzle for ya Synthizzle

Expressiepedalen op aan te sluiten voor o.a. Envelope Amount en Frequency, plus heeft naast Audio; extra VCO en Envelope Out.

info
mp3's
vid
 
Origineel geplaatst door snathan
De>>> Moogerfooger FreqBox!!!!!!!!!!!!!!!:duivels: Tha shizzle for ya Synthizzle

Expressiepedalen op aan te sluiten voor o.a. Envelope Amount en Frequency, plus heeft naast Audio; extra VCO en Envelope Out.

info
mp3's
vid

Ik durf em niet eens te gaan testen, bang dat ik dat ding ook weer wil hebben in mijn studio :D
 
heeft die whammy nou verschillende instellingen?? Hij is wel wat prijzig,, kan aan mij liggen maar de digitech website ligt plat hier.
 
Ik heb gisteren een pedaaltje binnengekregen. De mega-wah van gig-gx. Deze is stereo!!!!!!
Volgens mij het enige stereo wah-pedaal dat er is, ook als volumepedaal te gebruiken. Ik moet 'm nog testen. In Amerika gekocht, want niet te krijgen hier. Ik ga 'm gebruiken voor m'n Nord Electro.
 
Vandaag bij Feedback in Eindhoven geweest, de Dunlop getest. Vond hem wel erg resoluut het laag afkappen. Inderdaad ook een erg beperkt bereik. Wel een mooi korrelig effect waar hij 'sneed'. Tikje clean nog. Gaat hem niet worden.

Volgens mij hebben ze daar ook de Q-Trons liggen dus die probeer ik nog in een volgende sessie. Ook zag ik wat Ibanez pedalen, de Fuzz geprobeerd maar die werkte niet (?) helaas.

Verder vraag ik me af waar ze dit mee gemaakt hebben (derde track "U"), het heeft echt zo'n vertraagd envelope follower effect wat volgens mij niet uit een synth komt.

http://turntablelab.com/vinyl/217/1151/60852.html
 
Back
Top