Welke synth moet ik kiezen?

Alesis 8HD VS korg triton Classic/studio

Alesis 8HD VS korg triton Classic/studio

Ik wil dus beginnen met muziek maken op een synth(speel al aantal jaar keyboard en piano). Na lang zoeken heb ik een paar geschikte 'kandidaten' gevonden voor mijn basis set te beginnen.

HET DOEL : Beginnen met een bandje , wat jammen , en later dus mss eens live gaan , maar ook voor studio gebruik zou ik het willen gebruiken.

GENRE : electrorock ( ik weet niet of dit een benaming is , maar hier bedoel ik dus bv foxylane mee , check myspace maar, dus electro-trance deuntjes ) , metal en de hardere rock , screamo..

KANDIDATEN : Alesis 8HD of korg triton Classic/studio (2dehands normaalgezien )
Welke voldoet volgens jullie het best aan mijn eisen? Waar moet ik voor opletten ? Welke synth heeft de beste Arps? ....Tips?Andere voorstellen?

+ Welke monitor om te beginnen? Ik dacht aan een setje samson 50A Actieve speakers , voldoet dit?

Bedankt !
 
kan iemand mij helpen,

ik ben een Electro-Rock Band aan het beginnen en zit tussen 2 synths te twijfelen.

namelijk de de Nord Lead 1 en de Nord Wave.

zou ik wachten tot de Nord Wave uit komt of zal ik nu alvast de Nord Lead 1 nemen??

Thanks. (:
 
Origineel geplaatst door SolidCake
zou ik wachten tot de Nord Wave uit komt

Er is geloof ik nog helemaal geen 'release datum' bekend voor de wave en dus kon het dan wel eens een lange wacht gaan worden.... (Ik hoop niet dat de wave een 'TI verhaal' gaat worden met uitstel na uitstel, want op papier ziet hij (of is het een zij?) eruit als een goede combi van synth & sampler (een sympler?))
 
Ik kan echt niet kiezen, wie helpt mij met wat tips

Ik kan echt niet kiezen, wie helpt mij met wat tips

Tja, ik was al een tijd van plan om een dx7 aanteschaffen, maar nu heb ik weer 2 andere leuke synths voorbij zien komen, namelijk de Micro korg, en de korg m1. Zelf maak ik muziek die nog het beste is te omschrijven als JMJ/Kraftwerk achtige muziek, en nu vroeg ik me af welke dan toch beter tot zn recht komt, de M1, DX7 of de Micro Korg.

Ik wil graag mooie arpeggios en fijne string geluiden.

Wie o wie
 
Ik ken dat topic, maar dit gaat erover welke van de 3 genoemde synths het best tot zn recht komt in het ambient/new-age/techno thema.
 
Thanks,

ik denk dat k toch voor de Lead ga, omdt ik denk ik toch niet al de functie van de Wave ga gebruiken.

en waarschijnlijk komt er ook een groot prijsverschil bij kijken.
 
hoi,

Heeft de 106 midi? dan zou ik zeker voor de Micro-x gaan, en hem dan aansturen via
de 106 omdat die een groter toetsenbord heeft.

Ik zou zeker niet voor de DX7 of M1 gaan, elke plug-in klinkt beter dan deze 2 oude
bakken, en echt geinspireerd zul je ook niet worden door de presets die daarin zitten,
misschien 20 jaar geleden wel, maar nu niet meer ;-)

groetjes!
 
Re: Ik kan echt niet kiezen, wie helpt mij met wat tips

Re: Ik kan echt niet kiezen, wie helpt mij met wat tips

Origineel geplaatst door major-hostage
Tja, ik was al een tijd van plan om een dx7 aanteschaffen, maar nu heb ik weer 2 andere leuke synths voorbij zien komen, namelijk de Micro korg, en de korg m1. Zelf maak ik muziek die nog het beste is te omschrijven als JMJ/Kraftwerk achtige muziek, en nu vroeg ik me af welke dan toch beter tot zn recht komt, de M1, DX7 of de Micro Korg.

Ik wil graag mooie arpeggios en fijne string geluiden.

Wie o wie

tja van de korg m1 is een vst versie die minder ruist dan een echte, en dan heb je ook gelijk 3500 presets van alle kaarten erbij , dus das een betere deal dan een echte m1, een dx7 is wel vet , maar is een FM (frequency modulation) synth, en ook daarvan is een vst de FM7, ( er is nu ook de fm8 met nog meer functies en mogelijkheden,) maar ja, een dx7 is nogal lastig te programmeren (weinig knoppen en al helemaal geen draaiknoppen), dus , en daarom alleen al heb ik de vst en niet de echte,
je zegt kraftwerk achtige dingen te willen maken, en dan moet je wel weten dat de m1 een rompler is..( speelt 'samples' das wel simpel gesteld) en daarmee kun je kraftwerk nabootsen wel vergeten.. en een dx7 is daarvoor mischien net iets beter geschikt, maar ik denk dat je voor de echte kraftwerksound toch meer een subtractieve ( analoge) synth(s) nodig hebt.. zeker de oude lp's , toen waren er nog geen digitale synths zoals de dx7, dus wil je liever een va ( virtueel analoog) synth of.... nog beter.. een (paar) echte... ik denk dat je met bijvoorbeeld een 2e hands novation supernova wel een eindje in de goede richting kunt komen, of bijv een korg ms2000 (weinig stemmen, wel mooie stemmen:) ) of een virus enzovoorts... maar aangezien je de micro-x op het oog hebt is dat in ieder geval voor jou mischien de beste keuze..veel succes met kiezen en deze tip: ik heb alleen maar spijt van dingen die ik te snel heb gekocht, uit enthousiasme, en gehaast... toen ik de aanschaf eenmaal had gedaan zag ik ineens 2 weken later iets dat ik veel liever had gehad, dus kijk goed rond inderdaad...


als ik iets verkeerd uitgelegd heb schrijft iemand dat vast wel ergens na deze post:)
 
Welke synth?

Welke synth?

Hey,

ik ben een beginneling in de synthwereld en had graag wat advies gehad van mensen die er wat meer van afweten.
Ik ben dus op zoek naar een synthesizer. Van wat ik allemaal heb gelezen zijn er dus analoge en digitale synthesizers en als ik het goed heb is het verschil, naast vernieuwde technologie enzo, dat je bij analoge synthesizers van die echte synthgeluiden kan krijgen zoals bij groepen als goose en soulwax, en dat digitale synths eerder bestaande klanken zoals piano, strijkers... nabootsen. Maar misschien zit ik daar al mis?
Ik ben eigenlijk op zoek naar de twee: fatsoenlijke pianogeluiden, strijkers, orgels, blazers,... én van die saxtoestanden met distotion en wat weet ik allemaal.
Ik heb een lange tijd gezocht naar een 2ehands Roland Juno-D omdat dat zoiets bleek te zijn, maar ik heb al gehoord dat die ook niet meteen de beste keuze is, fragiel etc... Ik ben ook een Korg M1 aangeraden, maar daar kon je dan weer niet real-time mee prullen.
Wat budget betreft: ik ben 16 jaar oud en moet nog een gepaste versterker aanschaffen ook, dus met wat vakantiewerk denk ik dat ik aan een synth zo'n € 250 max. zou kunnen uitgeven.

Iemand een idee?
Bedankt!
 
welke synth moet ik kieze ?

welke synth moet ik kieze ?

hoi ik ben nick. ik ben nieuw hier op dit forum.
ik heb een vraagjuh welke synth is het beste om hardcore mee te maken?
de prijsklasse moet tussen de 1000 en de 2000 euro zijn. dat wil ik er voor uit geven
 
Hallo,


ik ben ook nieuw en heb ook advies nodig over mijn eerste synthesizer. Ik verwacht volgende week mijn nieuwe keyboard na mijn 3 Yamaha's: 1e PSR 340, A300 en de grotere broer: de A1000. Mijn volgende keyboard is de Korg PA 800. Het zal wel duidelijk zijn dat ik vooral een Orientaalse keyboardspeler ben. Denk aan Turkse, Arabische, Armeense, Griekse etc. muziek.

Naast mijn nieuwe Korg wil ik ook beginnen met een synthesizer. Ondanks mijn ervaring met een keyboard ben i kdus nog een echt groentje wat de synthesizer betreft. Je moet een keer beginnen en nu met mijn mooie nieuwe keyboard wil ik daarnaast ook een synthesizer om mijn muziekarsenaal nog meer te vergroten daar een synthesizer een ander apparaat is die mits de juiste keuze wordt gemaakt de PA 800 mooi kan aanvullen met prachtige geluiden.

Ik ben dus op zoek naar het volgende:

- Een synthesizer die voor een beginner ideaal is.
- Een synthesizer die vooral ook interessant is voor een Orientaalse muziekspeler.
- Een synthesizer die zo goedkoop mogelijk is. Ik kan nu ook best een Korg Le Triton Classic kopen voor een 600 euro, maar die zal ik ongetwijfeld niet optimaal gebruiken. Dus elke euro minder is gewenst aangezien ik wil toewerken naar een Triton, Motif of een Fantom etc. Onder de 300 euro zou bijvoorbeeld heel mooi zijn als dat mogelijk is.
- Een synthesizer die mijn Korg PA 800 als Oriental Keyboard (ik ga de RAM vol gooien met oriental styles en samples) goed aanvult en dus ook een toegevoegde waarde heeft voor Orientaalse muziek.
- Synthesizer met een sampler? Ik weet niet of dit nodig is aangezien ik niet weet hoe een synthesizer werkt, maar een Oriental-keyboard zonder sampler is een echt gemis, omdat je erg afhankelijk bent van nieuwe geluiden waardoor een Yamaha A1000 helemaal niets voorstelt tov een Korg PA 800. Nou weet ik dat een synthesizer anders werkt, maar er zijn ook synthesizer's met sampler en als dat heel belangrijk is voor en orientaalse speler dan is dat ook een voorkeur. Breng me info bij als een sampler niet nodig is.
- Een pitchbender als joystick heeft de voorkeur, maar is geen must, dus een Yamaha mag uiteraard ook.
- Leeftijd maakt helemaal niet uit, want het gaat puur om de functies en geluiden en hoe de synth kan worden gebruikt voor Orientaalse muziek. Een synth die geweldig en goedkoop is, maar vooral interessant is voor een liefhebber van Trance of Hip Hop is dus niet voor mij geschikt. Het gaat nogmaals om Orientaalse klanken waarbij vooral de eerste onderstaande link maar ook de tweede link goede voorbeelden zijn van sounds waar ik naar op zoek ben:

Ik ken de Korg Prophecy en die vind ik ook lekker klinken als ik onderstaande video en demo's beluister:

http://youtube.com/watch?v=yj8_x0HZozc (zo'n geluid is perfect geschikt en precies wat ik zoek)

http://www.albaprosound.net/assets/download/main_prophecy.mp3 (ook mooie geluiden)

http://www.albaprosound.net/assets/download/korgprophecybreathcontrolstyle-01.mp3 (met een breath controller maar ook dit is niet onaardig)

Prophecy gaat al gauw 400 euro kosten en ik hoop op een nog goedkopere synth. En adviseer je de Prophecy wel/niet gezien mijn situatie/voorkeuren of is er een betere en/of goedkopere optie. Een synth van 100 euro die relatief als een betere koop gezien mijn situatie/voorkeuren vind ik dus ook een optie. Adviseer me zo veel en uitgebreid mogelijk indien je dat kunt. Ik heb overigens al wel wat tweedehandse synths gezien die wel interessant lijken gezien prijs en uiterlijk voor zover uiterlijk wat zegt en daarover hoor ik ook graag info:

Roland JUNO-D synthesizer: richtprijs is waarschijnlijk 350 E
Kurzweil K2000 V2: richtprijs is waarschijnlijk 500 E (denk ik zo bij de desbetreffende verkoper)
Novation KS5: richtprijs is waarschijnlijk 350 E (denk ik zo bij de desbetreffende verkoper)
Novation K-station: richtprijs is waarschijnlijk 250 E
Korg Prophecy: richtprijs is waarschijnlijk 400 E
Novation KS4: richtprijs is waarschijnlijk 375 E
Yamaha CS 1X: richtprijs is waarschijnlijk 195 E

Maar ik hoor ook graag jouw tip voor mij.


Ik dank u hartelijk voor elk advies die u mij kunt geven.

mvgr,

Johan
 
Koop een Yamaha CS2x, daar krijg je echt nooit spijt van

- is goedkoop

- veel orientaalse geluiden en bassen

- 4 (of 5 kweenie) drumsoundbanks waarmee je door middel van een arpegiator orientaalse ritmes kunt maken

- je kunt er alles mee

- simpele interface

- goeie fx aanboord

Ik heb er zelf ook 1 en ben er bijna net zo trots op als m'n virus :)
 
Hey Funky Dee,

bedankt voor de goede tip. Ik ga het uitzoeken. Ik had al wel een Yamaha CS1X gezien en die viel op omdat die zo goedkoop is, maar dat is geen optie voor mij?

De CS2X ga ik ff zoeken in google. Veel verschillen met de CS1X?

Ik hoor graag nog meer advies.

gr Johan
 
De CS1x is een ouwe trance bak, heel leuk maar niet voor jou. De CS2x is eigenlijk ook een trance bak, maar is toch heel anders dan de CS1x. De CS2x is ook voor veel meer muziek soorten geschikt, vooral goa-achtige muziek (een soort van oosterse/orientaalse house)

Ga is luisteren in de winkel en koop dan een 2de handse ofzo

Ik zou trouwens gewoon een nieuwe kopen, kost nog maar +/- 450 euro en je hebt garantie. Tweedehands spul mankeert vaak iets
 
Origineel geplaatst door Funky Dee


Ga is luisteren in de winkel en koop dan een 2de handse ofzo

Ik zou trouwens gewoon een nieuwe kopen, kost nog maar +/- 450 euro en je hebt garantie. Tweedehands spul mankeert vaak iets

voor 450 koop je een an1x en een cs1x :) (of een leuke analoge polysynth ;) )
 
Back
Top