Oriental styles

Mootje

Nieuwkomer
Lid sinds
25 februari 2007
Berichten
3
Locatie
Dordrecht
Hallo allemaal ik ben hier nieuw op dit forum
ik heb sinds kort een roland em 15 en ik wou vragen of het
mogelijk is om er arabische orientaalse styles/melodieeen in te krijgen
 
oriental style

oriental style

Nogmaals beste mensen wie kan mij helpen met m n keyboard aan arabische geluiden
 
Okee het is volgens mij met een EM 15 niet mogelijk om andere styles in te laden, of styles te wijzigen. Heb er zelf geen dus ik kan het fout hebben. Maar er zullen verder best wel een paar styles inzitten die in de buurt komen met wat je zoek. verder mende ik wat ik in mn eerste antwoord zij speel iets in harmonisch mineur ik weet niet of je wat van muziek afweet maar om een arabische sfeer te creeren kan je makkelijk doen door middel vam iets in harminisch mineur te spelen. Dit houd in dat je een gewone mineur toonladder pakt en daarvan de 7de nood een halve te verhogen dus bijvoorbeeld de mineur toonladder van A deze is A B C D E F G A hier maak je van A B S D E F G# A. Wat leuke trillertjes tussen G# en A en dan terug naar E F. Hartstikke arabische gelijk :) vaag fluitje gebruiken als toon en de slangen komen de mand al uit :) Tis altijd zo alle snufjes of keyboards zijn leuk maar als je gewoon goed leerd spelen kan je uit bijvoorbeeld een piano of een kerkorgel alle sfeeren halen die je wil :yamaha:

Suc6
 
Hierboven staat de westerse manier om het "semi" te doen op zijn hollywoods dus,

maar je moet zoeken of je kan microtunen met je keyboard zodat je alle noten iets in waarde verschuift. de c is dan bv net geen pure c meer, dit soort dingen hoor je vaak in orientaalse muziek...het heeft temaken met tuning van je noten.

je kan met een gewoon keyboard wel een goede benadering maken, maar het wordt een westerse imitatie van een andere exotische tuning......
 
Jij bedoelt volgens mij een natuurtoonlader, daarbij zijn niet alle afstanden tussen de verschillende noten geluik.
Nu zijn er wel keybourds waarmee je dat kan doen maar daar valt de EM 15 denk niet onder hoor. Dus gewoon zoals jij het noemt de holywood manier. klinkt best wel okee vindt ik eigenlijk :) Het is trouwens heel erg onhandig om in een natuur stemming te spelen omdat harmonieen dan heel lastig worden. wat overgens wel werkt is noten met je pitch bender net een beetje fals te maken gewoon voor et idee :) Maar het blijft idd een westerse immitatie....maja een keyboard is soieso een immitatie :)
 
ja sorry he ik snap dat het irritant is mijn slechte taal gebruik. Ben nogal dislecties(of hoe je dat ook schtijf:confused:) snap dat dat irritant is en probeer er ook echt op te letten maja is nogal frustrerend. Hoop dat mensen zich er niet al te veel aan storen.
 
Origineel geplaatst door PietjePieter
ja sorry he ik snap dat het irritant is mijn slechte taal gebruik. Ben nogal dislecties(of hoe je dat ook schtijf:confused:) snap dat dat irritant is en probeer er ook echt op te letten maja is nogal frustrerend. Hoop dat mensen zich er niet al te veel aan storen.

In dat geval mijn excuses.

:biertje:
 
Jammer, je had een Korg bak moeten nemen. Er was een keyboard speciaal voor de arabische/aziatische markt. Het type weet ik zo niet meer.
 
Back
Top