Studio opzet MIDI en Audio

Origineel geplaatst door R-ond
em merik al updates :{
rack begon soo mooi
momenteel ligt by mij ook alees op zn kop weer
rm1x en asr waarschijnlijk erby ,..is toch weer heeeeeeeel ander dan de pc setup
:engel:

Tja, wat salksegguh... tis nog steeds niet af... =(
Ben wel al weer wat verder en ik heb mijn eigen stekkie dus... da's al heel wat... maar die tijd, :confused: die tijd waar kun je die kopen? Het wordt nooit tweede hands aangeboden... :erm:

Ik heb wel een paar verse foto's om te laten zien dat ik al weer wat verder ben...
Komtie R-Ond
 
Lukt nog niet echt met die plaatjes...
 

Attachments

  • studio_merik_01.jpg
    studio_merik_01.jpg
    125,1 KB · Bekeken: 57
... En deze...
Ik ben overigens overgestapt van de PC naar Apple... Errug fijn!! Ik wil NOOOOOOOOOOOOOOIT meer een PC!!!
 

Attachments

  • studio_merik_03.jpg
    studio_merik_03.jpg
    155,1 KB · Bekeken: 62
Standaard is alles doorgelust naar de 16 kanaals mixer van Behringer.
Standaard betekent dan ook dat ik de Mix out (stereo) van ieder apparaaat hanteer. Indien gewenst kan ik de overige outputs ook via de patch-panels gebruiken. Ik heb namelijk alle inputs en outputs van alle apparaten aangesloten op de patch panels... :geslaagd:

Wel al vast een tip: meteen knappe labels maken om op je patch panels te plakken... dan pluk je er echt de vruchten van... :stupid

Maarja, ik ben dan ook nog niet klaar...

Mijn JD-990 heb ik er (nog) niet inhangen evenals de RM1x. Ben zeer te spreken over de bruikbare sounds van de JD-990, niet over de polyphonie. Je kan niet alles hebben denk ik dan maar...

Ik wil net als R-ond zowel met de computer als stand alone willen werken.
 
Origineel geplaatst door Merik
[...]

Wel al vast een tip: meteen knappe labels maken om op je patch panels te plakken... dan pluk je er echt de vruchten
[...]
[/B]
Heb nu ook voor het eerst een patch panel in gebruik, maar 't is behoorlijk priegelig om een duidelijke beschrijving te maken (bv. "M3R out1" past al bijna niet boven 1 jack input :P
 
Ik heb even een vraagje :)

Ik heb een Roland JP8080 aangeschaft, en wil deze natuurlijk in m'n tracks gaan gebruiken. Ik werk met FL Studio 6 en ik heb nu alles ingesteld enzo, maar hij speeld alle noten in m'n pianoroll niet goed af. Als ik bijv. een arpje inteken dan kan hij die op 1 of andere manier niet snel afspelen. Als iemand weet waar dit aan kan ligge? Ik dacht zelf de sync oid maar ik heb niet heel veel verstand van MIDI.

Alvast bedankt :)
 
@Merik : Wordt het niet eens tijd voor een goeie mixer, je hebt prachtige spullen, en dat wordt allemaal samengevoegd op zo'n vreselijke behringer mixer... zonde!
 
Origineel geplaatst door Tactic
@Merik : Wordt het niet eens tijd voor een goeie mixer, je hebt prachtige spullen, en dat wordt allemaal samengevoegd op zo'n vreselijke behringer mixer... zonde!


Ja, joh, klopt helemaal. Het was ff een beetje op.

Ik gebruik de Behringer alleen maar om alle (zoveel mogelijk) modules tegelijkertijd te kunnen horen.
 
Origineel geplaatst door Napole0n
Bij mij is het boven mijn kop gegroeid. Jarenlang gewerkt met een Spirit Folio 8+4 mixertje en een paar synthjes, aangestuurd via mijn AN1x keyboard (Live) of de RM1x (sequenced) en dan als audio de PC in. En als ik in een dolle bui was even de synth naar keuze in de MidiSport 2x2 prikken om wat nieuwe geluiden te uploaden oid.

Maar ik heb inmiddels zoveel effectmodules en synths erbij dat het niet meer werkt zo. Ik moet constant MIDI kabels ompluggen, audio kabels ompluggen, nieuwe paden maken en ik word er helemaal knettergek van. Daarbij komt dat ik de PC nu toch wil gaan gebruiken als sequencer en dat ik mijn synths vanaf de PC wil kunnen editen. Daarbij wil ik ook instellingen kunnen opslaan zodat ik met een druk op de knop de complete batterij terug kan brengen met de juiste sounds/instellingen.

De afgelopen dagen heb ik flink bijgelezen op dit forum en op de SoundonSound website, en na flink wat geteken in Visio ben ik tot de conclusie gekomen dat ik op z'n minst een audio-patchbay en bij voorkeur een MIDI 8x8 interface nodig heb. En ongeveer 20 kilo kabels, waarvan ik denk dat ik ze maar eens zelf ga solderen. Inmiddels begrijp ik ook wat meer van insert en aux sends/returns dus ook dat moet ik eens serieus aan gaan pakken.

Toch wel grappig hoe snel een hobby uit de hand kan lopen.

Zal mijn 'bouwplan' later wel even online zetten, is nog enigszins onder constructie en op mijn andere PC.

Wat betreft bekabeling: ik probeer zoveel mogelijk stroom, audio en MIDI te scheiden, en als ze elkaar raken zo weinig mogelijk of onder 90 graden. Dit werkt vrij goed. Als ik een brom hoor, is een ruk aan de kabels meestal genoeg om dit op te lossen. Ben nog niet helemaal tevreden, als ik de boel ga verbouwen wil ik mijn kabels waar mogelijk vervangen door zo kort mogelijke snoeren om clutter en lussen te voorkomen. Daarom wil ik ze ook zelf maken; je kan de lengte dan bepalen EN je wordt niet genaaid, want pre-fab kabels zijn veel- en veel te duur.

Napole0n, Misschien een tipvoor jou; ik heb zelf een hele batterij aan tweede hands kabels gekocht via Marktplaats. Zowel MIDI, Patch als de bekabeling voor aan de achterzijde van de patchpanels en apparatuur. De prijs valt erg mee (goedkoper kan je het zelf niet maken) en het scheelt heeeeeeeel veel tijd. Best de moeite denk ik...
 
Origineel geplaatst door Eraser127
Heb nu ook voor het eerst een patch panel in gebruik, maar 't is behoorlijk priegelig om een duidelijke beschrijving te maken (bv. "M3R out1" past al bijna niet boven 1 jack input :P

Dymo RhinoPRO 5000 kan een oplossing zijn....
Niet de goedkoopste denk ik maar daarmee kun je bijvoorbeeld de breedte van je patch panel instellen en het aantal input/outputs aangeven waarover de teksten verdeeld moeten worden...
Komt er 1 strip uit die je in 1 keer boven inputs of outputs kunt plakken... en je kunt er gelabelde kabelkousjes mee maken... volgens de beschrijving... Misschien dat er hier mensen zijn die er ervaring mee hebben.
 
Back
Top