konnekt 24d wassap ermee????

Vandaag een tijdje met een kerel van TC electronics aan de telefoon gezeten. Het probleem met de dropouts is inmiddels bekend en heeft iets te maken met de driver/windows. De reden waarom het op de ene pc zonder probleem werkt en op de andere niet, zit'm waarschijnlijk in de aanwezigheid van een netwerkverbinding. Hoe maf het ook mag klinken. Ik heb zojuist al mn netwerkverbindingen uitgeschakeld en ik heb geen enkele drop out meer. Schijnbaar geeft windows de prioriteit aan het onderhouden van de netwerkverbindingen, waardoor het proces van de Konnekt driver zo nu en dan abrupt wordt afgebroken. Ze kunnen het probleem in ieder geval zelf ook reproduceren dus er zal binnenkorrt wel een update voor komen. Tot die tijd niet internetten en muziek maken dus! Kan ook niet samen hè ;)
 
Daar ben ik nog over aan het twijfelen. Het ligt er even aan hoe lang het duurt voordat er een driver update komt. Natuurlijk best leuk zo'n workaround, maar het moet gewoon goed werken anders moet je het nog niet op de markt brengen. Maar verder is het best een mooi apparaat, maar had er dit weekend wel flink de ziekte over in.
 
Het enige probleem waar ik tegenaanloop is dat mn pc enrome herrie maakt wanneer ik buspowered werk. Af en toe vallen de effecten weg in de vst mode, maar voor de rest loopt het bij mij prima.

Ik ben heeeel erg onder de indruk van de reverb en de converters trouwens, het klinkt echt top.
 
Ik vind het gewoon een leuke doos waarover is nagedacht. Alles wat je nodig hebt om te kunnen werken met alleen een pc is er in verwerkt. Alleen de drivers zijn waardeloos. Heb'm gisteren intensief gebruikt en dan zitten er echt nog wel meer problemen in. Af en toe lijkt het of hij mn hele pc onderuit trekt. Cubase lijkt dan vast te lopen en het geluid begint gigantisch te haperen, alsof je een flinke timestrech erover hebt gegooid. Dit soort dingen gebeuren vaak als ik bijvoorbeeld in de keyeditor een hele rits noten selecteer in deze transponeer.

Ik heb een aantal keer contact gehad met iemand van TC en ze verwachten een driver update over enkele weken. Ik ben nog hard aan het twijfelen wat ik ga doen. Of ik wacht op de update, of ik ga toch voor de fireface 400.
 
Moet je gewoon vragen bij de winkel waar je hem gekocht hebt, of je hem mag ruilen wanneer de eerstvolgende update niet helpt.

De fireface is trouwens ook niet zo geweldig stabiel als veel mensen zeggen hoor. Bij de fireface 400 heb je ook wel dropouts, screenredraw problemen en dergelijke hoor.
 
Hey, kan het zijn dat ik jou toevallig heb gemaild over die fireface die op marktplaats staat?

Is dat de reden dat je de fireface hebt weg gedaan?
 
Tja maar het blijft een mooi apparaatje.
En TC is altijd perfect in hulp etc.

Dus ga as weekend de konnekt 8 testen voor een weekje.
350 euro voor al die opties, en het geluid moet echt goed zijn. (wat ik zo lees her en der online)

Ik post daarna wel even een review.
 
Firefaces en Konnekts

Firefaces en Konnekts

ik heb deze week 2 konnekts en 3 firefaces geinstalleerd op desk en laptops op alles ging vanaf het begin alles goed en de klanten zijn dik tevreden. Er zat zelfs een oude (dinosaurier) laptop bij waar de konnekt heel strak op draaide.
Ik heb zo gee idee wat het probleem bij sommige is maar bij wat er deze week is geleved ging het allemaal weer vlekkeloos.
En ik moet zeggen we verkopen veel RME en daar zijn zowiezo zelden problemen mee.
Goede tip was wel die netwerk klacht, dat eeft bij een van onze klante het probleem metee opgelost.
mijn vraag aan jullie is dus wat gebruiken jullie als software want begrijpen doe ik het soms niet.
 
Re: Firefaces en Konnekts

Re: Firefaces en Konnekts

Een vriend van mij had een konnekt 24d met een vroeg serienummer, die heeft hij geruild voor een neuwere en dat heeft geholpen

Weet iemand trouwens hoe dat werkt met ADAT?? Als ik een rme adat optie aansluit op de 24d, kan ik dan zowel de adat als de 24d gebruiken of alleen de ADAT??
 
Ik gebruik cubase. Het uitschakelen van de netwerk kaarten hielp inderdaad tijdens het gebruik van winamp of media player. Wanneer ik in cubase een flink aantal softsynths en effecten van de powercore gebruik dan gaat mn systeem zich soms gedragen alsof ik een cpu overload heb, terwijl deze dan pas op 60% staat.
 
Ik ben een 24D aan het testen met een Apple MBP c2d en Live 6.

De Konnekt klinkt echt prachtig, dramatisch verschil t.o.v. mijn oude Delta-66. De reverb plug klinkt ook helemaal niet fout.

Het grote probleem echter is de driver. Die is ronduit bagger. Wanneer ik de sample rate verander vanuit Live's audio preferences gaat 't meestal mis. Live's audio engine 'hangt' dan. Ik denk dat de sample clock vanuit de 24D gewoon niet meer loopt of zo. Na een paar keer toggelen van de sample rate setting krijg ik dan weer leven in de zaak. Maar dat gaat vaak gepaard met een smerige distortion in de audio. Een volledige shutdown/reboot maakt alles weer goed.

Heb ook zoiets gehad toen ik Live/24D draaide op 88.2, en terwijl Live stil stond een mp3 (44k) afspeelde vanuit de Finder. Feest...

Gisteravond liep ik even weg, en trof de MB in sleep mode aan. Na wakker maken liep Live nog steeds netjes, VU meters en alles. Alleen geen audio. Had weer een paar sample rate toggles nodig om de 24D 'wakker' te maken, met die distortion weer als gevolg.

Heb als laatste de nieuwe Apple Firewire drivers geinstalleerd die ook door Focusrite worden aangeraden. Maakt niets uit, zelfde ellende.

Kortom, hele mooie hardware, maar de software in nog heel erg beta. Ik vrees dat de 24D terug moet.

Iemand een suggestie voor een alternatief? Ik hoor dat de Focusrite Saffire Pro mooie preamps heeft maar niet dezelfde hoge AD/DA kwaliteit. En van de RME FF400 heb ik begrepen dat de AD/DA uitstekend is, maar de preamps niet echt schokkend zijn.

Hoe zit dat overigens met de beruchte 'brittleness' van RME bakkies? Klinken ze nou echt wat *te* helder en kil?
 
Hoi,

Mijn mening is ook dat hij kwalitatief erg goed is inderdaad. Zelfde ervaring hier met de drivers helaas. Waardeloos. Je moet echt zorgen dat je PC verder niks aan het doen is. Inmiddels heb ik Vista draaien op de PC waar deze interface aan hangt. Ik wacht dus met smart op Vista drivers. Ze geven aan er mee bezig te zijn, maar ben benieuwd wanneer ze komen.

Sioux
 
Hoi,

Oh en wat RME betreft: Ik gebruik een fireface 800 en ik vind het geluid super. Het is inderdaad niet warm . Niet vervormd dus ;). Maar dat blijft een persoonlijke smaak altijd natuurlijk.

Sioux
 
Origineel geplaatst door Sioux
Oh en wat RME betreft: Ik gebruik een fireface 800 en ik vind het geluid super. Het is inderdaad niet warm . Niet vervormd dus ;). Maar dat blijft een persoonlijke smaak altijd natuurlijk.

Okay, het zogenaamd 'kille' karakter van de RME is eigenlijk gewoon een 'eerlijk' karakter. Geen toegevoegde smaak makers.

Zoek je desondanks naar een ander device, zoals de 24D? Hoe vergelijken ze met elkaar, de 24D en FF800? Heb je een voorkeur?

- Robert
 
Origineel geplaatst door robnet
Zoek je desondanks naar een ander device, zoals de 24D? Hoe vergelijken ze met elkaar, de 24D en FF800? Heb je een voorkeur?
- Robert [/B]

Nee ik zoek niets anders. Ik ben heel tevreden met die FF800 hoor. Ik gebruik die 24D eigenlijk als AD convertor omdat ik een paar inputs te kort kwam op een plek waar toevallig ook een PC stond waar ik audio op nodig had. Hij is ook een beetje de brug tussen mijn Hifi en Studio installatie. Handi ding qua routing ook hoor. En de reverb gebruik ik af en toe op mijn NL2. Die hing er toch al aan. En dat doet hij ook erg goed moet ik zeggen.

Sioux
 
Back
Top