Effectenprocessor ( ? )

Origineel geplaatst door HEXAGON
De H3000 is een leuk toestel,maar ik zou er niet meer als 1100e voor geven,het is inmiddels ook al oud,let ook erop voordat je hem koopt waar hij stond (studio,Home).

Als je problemen hebt met de encoder (het wiel) kan het enkel wat stof zijn,die makkelijk te verwijderen is.

Alsook indien nodig,demonteer het display,want tussen het display en het front-venster hoopt zich altijd een hoop stof tussen waardoor het lijkt dat het display versleten is (gebruik dat om prijs te laten zakken).

De H3000 reeks gebruikt Burr Brown DACs,heeft een grungy 'vintage' klank,vooral in de shifters deze zijn voorzien van de al dan niet gewenste aliazing,goed voor synths en drums,maar mischien niet voor vocals.

Indien je betere shifting zoekt raad ik aan om voor ,of liever vanaf DSP4000 te gaan zoeken maar zeker niet de 3000 reeks.

Super op de H3000 zijn de comb filters (tot 12 tegelijk) en andere delay-filter algorithmes.

Goeie review, waarbij je wel moet weten dat àls de encoder wiel kapot gaat, er helaas geen enkele replacement voor te vinden is, ook niet bij Eventide. Er staat op hun site wel een mogelijke fix voor haperende encoders.

Verder vind ik een H3000 ook wel erg fijn klinken, vooral de shifting / delay combinatie algoritmes. Maar realistisch is de shifting echt niet. Wel erg karaktervol.

Maargoed, volgens mij was topicstarter er wel al geruime tijd uit dat een H3000 het niet voor hem is denk ik, gezien het pakket aan eisen.
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
Ben intussen weer iets wijzer: Het is niet mogelijk om in de Voice Pro (de harmonien, stemmen afzondelijk te modellen,caractersizen. En de Edit software van Eventide is erg slecht (geen algemeen window met alles er op en aan? erg raar. Zou graag eens een screenshot(s) zien

Dat ik op zoek de heilige graal des harmonizing is niet het geval. Ik ben alleen bang dat stel ik kies voor TC voice pro (2500 euro's) en ik werk daarmee en ik test bij wijze van Melodyn uit, dat ik er achter kom dat precies hetzelfde mogelijk is qua betreft (harmonizing, vocalen; pichshiten, strechen,voice modeleren,caractersizing ala; growl, sexe transformatie, verjongen,verouderen e.a.) en dan klaar zou zijn geweest voor dik 600 euro's. (1/4 van de prijs voor TC)

Eventide vs. Melodyne gaat absoluut niet op ( das ook helemaal niet de bedoeling) Heb het gewoon puur over de vocalen mogelijkheden van Voice pro vs. Melodyne. Kijk stel dat beidde apparaten op het zelfde onderwerpen gerevieuwd
werden( veelzijdigheid, klank kwaliteit. voice modeling,caractrsizing,harminzing e.a.) en er komt een 8,5 uut voor Voice pro en een 8 voor melodyne. Is de keuze niet moeilijk.Dan wordt het een Eventide H7600 en melodyne.
Zou graag nu wat meer willen weten van Voice pro vs. Melodyne. Aangezien het een verdomd verbuffend tooltje lijkt
(melodyne)

Zoek eens contact met RiSC op dit forum. Die heeft een H8000FW en inmiddels ervaring met het editen van een H8000FW. Hij kan je vast vertellen of de tools die daarvoor meegeleverd zijn prettig werken. Gemakshalve ga ik er van uit dat de H7600 dezelfde edit-tools gebruikt. Dione kan je overigens ook vast iets vertellen over het editen van de H8000FW.

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik heb begrepen dat de editmogelijkheden van de H8000FW erg uitgebreid zijn. Voor jouw specifieke wensen t.a.v. voice modeling en pitch-shifting e.d. zou dit goed nieuws kunnen zijn. En nogmaals probeer het gewoon eens uit. ZOek een goede muziekzaak op of een eigenaar van zo'n apparaat op dit forum, neem een goede fles wijn of een kratje mee en laat je overtuigen door de praktijk en niet door de specs.
 
Welke plugins van TC Helicon zijn specifiek voor:Voice modeling/ Harmonizing? Zou dit iets voor me kunnen zijn? Heb ik hier een vast hardware processor/kaart/DSP iets voor nodig om deze te kunnen draaien?
En zou je met een hele brede equilizer,of bepaalde frequenties kunnen doen om voicemodeling toe te kunnen passen?
Om maar wat te noemen: sexe transormatie,verjongen,verouderen van een stem?

Zou dat de kracht zijn van TC Helicon om gewoon vanalles met hele brde equilizer en frequenties te doen om er vervolgens een speciale naam aan te geven namelijk; verjongen, verouderen? Zou het zo 'simpel 'zijn?
 
Je stelt iedere keer min of meer dezelfde vragen. Ik haak af. Ik denk dat je genoeg tips en info hebt gehad om mee uit de voeten te kunnen.

Succes!
 
Oke, kan ik enigzins begrijpen. Jammer maar toch erg bedankt.
Andere iets over de (nieuwe) vraag?
 
ik weet ook niet wat de jongens van TC doen, maar ze doen waarschijnlijk iets met de formanten van de stem, niet equAlizen.

volgens mij kun je de TC helicon stuff ook op de TC powercore DSP kaart draaien.
 
En als je nu geen aparte DSP kaart of iets dergelijks hebt?
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
En als je nu geen aparte DSP kaart of iets dergelijks hebt?

Wat denk je zelf? :erm:
 
Nee, ik heb begrepen dat Antares niet echt goed is, qua betreft natuurgetrouw.Weet iemand of het met de H7600/H8000: sexe- varandering kan plaats vinden? Kun je ergens in een van de presets. het geslacht van de stem veranderen?(man>vrouw vrouw> man)

Ook heb ik naar de software optie van TC Helicon gekeken wat betreft de Voice-modeling.En dit viel me een beetje tegen.Daarbij komt nog het feit dat je met zo'n DSP kaart + de speciale voice tools/plugins ook dik 1000 euro kwijt bent.Dat zie ik niet zo zitten.
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
Nee, ik heb begrepen dat Antares niet echt goed is, qua betreft natuurgetrouw.

Waarom probeer je dat niet eens zelf uit? Je kunt toch de demo downloaden en zelf bepalen hoe goed of slecht het is?
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
Nee, ik heb begrepen dat Antares niet echt goed is, qua betreft natuurgetrouw.Weet iemand of het met de H7600/H8000: sexe- varandering kan plaats vinden? Kun je ergens in een van de presets. het geslacht van de stem veranderen?(man>vrouw vrouw> man)

Volgens mij niet...
 
De H8000 wordt het niet. Das me te duur. De H7000/H7600 is meer interessant. Verder kom ik erachter dat ik wat betreft TC Helicon alleen de; Voicemodeling/Caracter optie(s) nodig heb.Is er een anderTC Helicon apparaat die iets met Voicemodeling/Caracter doet? Of is deze techniek pas voor het eerst toegepast in de Voice Pro?

Alex
 
Ik ben n.a.v. arnomusicman's reactie (dank hier voor) gaan kijken naar een andere optie als de Voice Pro en ben uitgekomen bij de; Voice Works en Voice one (versie 2.0 zie TC Helicon ) Zover ik heb kunnen zien kunnen ze vrijwel,dan niet, hetzelfde als de Voice Pro op het gebied van voice Modeling/Caractersizing en nog wat andere opties. Wie heeft er met een van deze 2 ervaring? Wat ik niet direct kon achterhalen waren 2 dingen: Wat zijn de onderlinge verschillen (voice One 2.0 en de Voice Works) en wanneer zijn ze uitgekomen? Beter gezegd wie van de 2 is dus het oudst?
Misschien moet het uiteindelijk totale kunsje dus geflikt worden door inderdaad niet 1, maar 2 apparaten. Een Eventide product voor de; FX, Kracht,klank,kwaliteit en Harmonyen en iets van TC Helicon voor; Voice modeling/Caractersizing.

Ben ook op Cantor gewezen (lijkt me een VSTi programmatje) maar kan er via google niets over vinden, kan iemand anders t.a.v. Cantor het een en ander verduidelijken? Is een produkt van?
 
Ben er inmiddels achter dat Voice One het broertje is van de grote vader Voice Pro. Voice works heeft geen modeling/caracter optie en de Voice One dus wel. Liever zou ik de complete optie qua Voice modeling/caracter in een goed software programma zien. Dat kan, maar dan ben in verplicht een Powercore te kopen met pluggin; Modeler voor die optie ga ik vrijwel 100 % zeker niet. Ook twijfel ik sterk aan de voice modeling/caracter mogelijkheden van Melodyn en Vocal Bundle (Waves) waar ik op gewezen ben. Ik heb bij TC Helicon een demo cd van de VoiceOne aangvraagd maar ik denk dat ze deze niet meer hebben aangezien ze de VoiceOne bij de disconnected products hebben staan.
 
Nu heb ik de complete presetlijst/program lijst van de H7600 eens doorgelezen. Ik ga het nog uitgebreider lezen. Maar dit apparataat ( geld ook voor de H8000 natuurlijk) is nog veel mooier dan wat ik heb vernomen van zowel jullie ( gebruikers) als wat ik zelf had. Zoals ik het pdf bestand heb gelezen is er veel meer mogelijk en helemaal qua betreft; vocalen dan wat ik begrepen heb van gebruikers op synthforum hier en zelfs Eventide zelf. Ik zal proberen straks wat delen van de lijst te posten. Wat ik begrepen heb (staat bij de preset elke x bijgeschreven wat de preset inhoud, soms zelfs vrij uitgebreid)
is dat er presets zijn die je stem,one shot, loop,synth geluidje e.a. die je input, heser,more rockier,nasaler e.a. maken.
Ook dat je van 1 stem een 33 of 68 of 71 tot max. 100 stemmen kunt maken zodat je klinkt als een heel koor. Watr ik me dan vervolgens afvraag is hoe ver kan ik wat betreft editten hier in gaan. Kan ik dan uiteindelijk stemmen afzonderlijk gaan bewerken en een eigen caracter gaan geven. Kan ik daarna harmonische partijen gaan maken. Compressie, limiters, eq, etc... overheen gooien.

Ik zal straks eens proberen er wat meer over te posten. En ben zeer benieuwd wat jullie interpetatie ervan is. Zoals ik het nu alles bekijk heb ik straks alles binnen 1 apparaat qua betreft; alround FX voor; loops,drums,vocalen,stem en synth geluiden,samples. Een modeller, caractersizer, harmonizer voor vocalen en zelfs voor test/looien van; loops,one shots, synth sounds,samples. Wel in combie met ik denk celemony om alles te kunnen visualiseren in het velengde van de mogelijkheden van de H7600.

2 angsten die ik heb: bang dat ik het alles niet voldoende gevisualiseerd krijg bijv. door de beperkingen van Vsig. qua layout, en screen-capiciteiten. En ik ben huiverig voor hoe de H7600 in bijv. Logic of SX te laten intergreren om gewoon over elk track uiteindelijk te kunnen gebruiken. Omdat er geen FW of Adat opties opzitten. Waardoor dit alles beperkt wordt om te gebruiken in combinatie met mijn setup.

Ik laat straks meer weten.
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
Nu heb ik de complete presetlijst/program lijst van de H7600 eens doorgelezen. Ik ga het nog uitgebreider lezen. Maar dit apparataat ( geld ook voor de H8000 natuurlijk) is nog veel mooier dan wat ik heb vernomen van zowel jullie ( gebruikers) als wat ik zelf had. Zoals ik het pdf bestand heb gelezen is er veel meer mogelijk en helemaal qua betreft; vocalen dan wat ik begrepen heb van gebruikers op synthforum hier en zelfs Eventide zelf. Ik zal proberen straks wat delen van de lijst te posten. Wat ik begrepen heb (staat bij de preset elke x bijgeschreven wat de preset inhoud, soms zelfs vrij uitgebreid)
is dat er presets zijn die je stem,one shot, loop,synth geluidje e.a. die je input, heser,more rockier,nasaler e.a. maken.
Ook dat je van 1 stem een 33 of 68 of 71 tot max. 100 stemmen kunt maken zodat je klinkt als een heel koor. Watr ik me dan vervolgens afvraag is hoe ver kan ik wat betreft editten hier in gaan. Kan ik dan uiteindelijk stemmen afzonderlijk gaan bewerken en een eigen caracter gaan geven. Kan ik daarna harmonische partijen gaan maken. Compressie, limiters, eq, etc... overheen gooien.

.

Er zijn inderdaad leuke presets daarvoor...maar een preset die stemmen toevoegt heeft bijvoorbeeld geen vette reverb d'r bij...een preset die je stem veranderd heeft geen delay of compressie...enz....

Je moet het allemaal wat bescheidener zien denk ik...als jij verwacht dat je uit 1 preset én een vette harmonizing,én een reverb,én delay,én compressie ed kunt halen moet ik je toch teleurstellen...die hele mooie harmonizing fx vergen heel wat dsp-kracht en zijn daarom al slecht te combineren met andere fx...

Die Eventides worden in heel veel broadcast-studios gebruikt juist omdat die harmonizing fx zo goed zijn....maar de grote kracht van Eventide zit juist in die enkele fx,die qua routing en opbouw van modules wel heel doordacht zijn....daarom worden ze gekocht,daarom worden ze gebruikt...
Ik heb nu bijvoorbeeld een delay er in zitten die een imitatie is van vintage AMS delays,bestaat uit een rits delays en pitch-shifters,zonder sync mogelijkheid (dat moet dan met de hand ingesteld)....maar die trekt wel alle dsp power...dus die kan ik niet combineren met nog een reverb of eq...(in de H8000 dan wel,omdat ie twee dsp's heeft,twee engines)...

De dsp-power is wel wat groter als van een Fireworx bijvoorbeeld,maar je moet geen wonderen verwachten...zeker niet bij die fx die jij nu beschrijft...

Maar vet is het allemaal zeker...

Vsig is trouwens vrij ingewikkeld hoor...alleen al door de ingewikkelde routings die vele fx gebruiken is je scherm al snel een wirwar van modules en verbindingen...het beste gaat dan het editten in text...
 
Back
Top