Effectenprocessor ( ? )

Origineel geplaatst door boeklanoei

Ik ben intussen ietsjes wijzer geworden: De eclipse is een wat gestripte versie van de H 3000.


Fout; de Eclipse is de opvolger en heeft 5 maal zoveel processorkracht dan de H3000.

De H3000 stond wel bekend voor het bewerken van vocalen zoals jij het wilt. Ik weet niet of al die ' oude' alghoritmen in de nieuwe Eclipse zitten of dat ze verbeterd zijn of dat er andere alghoritmen voor in de plaats gekomen zijn. Beter inderdaad even op dat forumv ragen wat Dione al aangaf.


Wat jij allemaal wil kan in 1 doos maar dan ben je veel meer kwijt dan je wilt.
Je komt dan inderdaad rond die 4500,- uit bij Eventide.

Als je persé alles in één apparaat wilt zul je door moeten sparen.

Wil je niet hoger gaan dan zul je wat meer 'dozen' moeten kopen die samen het kunstje flikken en misschien nog wel meer kunnen.

De H3000 zou dan een goede optie voor je vocalen zijn in combinatie met een m3000 van TC of een pcm90 van Lexicon (dit zijn reverbs). Voor goede compressie kom je toch analoog uit en de goedkoopste redelijke compressor is de RNC.
Al met al kom je dan nog wel op een 2.200,- (2e hands) uit dus geen 1.800,-.

In mijn keuze zou ik geen compromie sluiten aangaande kwaliteit van je geluid wanneer je over zo'n verschil praat. Dan maar even wat meer bloeden... .


gr. Tom
 
OJS. Bedankt voor de wat gedetaileerdere info.
H3000 dat vind ik zonde het is een wat ouder model, 16 bits in een tijd waarin 24 bits toch steeds meer de scepter zwaait. Ik weet dat uiteindelijk alles 16 bits wordt voor de consument. Maar daar komt/ is al gauw genoeg verandering in.
Voor dat geld heb je bijna een 2de handse TC Voice pro.
Een 4500 voor zo'n H8000 vind ik teveel worden. Misschien 2de hands.
Heel goed mogelijk dat zo'n H7600 wel iets voor me is.
Ik heb ook eigelijk niet direct 8 outputs nodig.

Bronswerk: Eigelijk voldoet ie qua uiterlijk/overzichtelijk ( wat een screen ) en zo qua betreft features het meest aan m'n eisen. Ben alleen bang dat ie wat 'tegen valt' heb gelezen bij Harmony Central dat de revieuws toch redelijk vaak het 'net niet' gevoel was de vaak wat ervaren gebruiker. De harmonische meerder stemmige toch niet echt heel realistisch was. Ik ben bang dat je wanneer je toch kiest voor zo'n voice pro en dan eens later zo'n H 7600 beluisterd. Je buikpijn krijgt dat je toen niet wat langer had doorgespaard om vervolgens zo'n H 7600 te kopen.
Daarbij denk ik dat zo'n Voice pro wel 'meer' voor zang,rap,vocal scatts, radio geschikt is, als een Eventide product.
Ik twijfel eraan of Eventide wel een variable scala aan meerder stemmig zingen/ harmonizing heeft. Ik ben bang dat zo'n Eventide niet veel heeft op het gebied van; caractersizing/ voicemodeling/ ed. Ik zou wel daar wat meer over weten.
Heeft iemand als een zo'n cd'tje/turtorial gekregen/aangevraagd bij TC Helicon van de Voice Pro?

Tom Thomas, Ik wil inderdaad geen aparte compressie-kassie er nog bij of zo.
Liefst alles in 1 kassie bij voorkeur.
 
Da's zeg maar..Ik wil een Ferarri. Met een senseo machine erin, want ja hallo, ik hou gewoon van koffie! Je vind niet een goede fx processor met een goede compressor. Andere tak van sport.

16 bits is prima voor dit soort effecten. Maak je geen zorgen. H3000 is een studio standaard. Niet voor niets.

Daarnaast, ga een keer naar een audioboer, en test een paar van die boxes, reviews lezen is goed als huiswerk, maar uiteindelijk gaat het ook om smaak, kijk of het past bij wat jij toffe, goed klinkende effecten vind.
 
Origineel geplaatst door boeklanoei

Tom Thomas, Ik wil inderdaad geen aparte compressie-kassie er nog bij of zo.
Liefst alles in 1 kassie bij voorkeur.


Jij wilt iets wat niet bestaat in deze wereld.
Er zijn hier verschillende mensen die de moeite hebben genomen om je goed advies te geven maar je wil het niet lezen en blijft vasthouden aan je 'alles in 1 kassie' voor weinig.

Als je koppig blijft vasthouden aan je (waan)idee en toch niet wilt aannemen wat hier gezegd wordt (omdat de uitkomst je niet bevalt) hou dan op met je vragen.


Tom
 
Even aansluiten op een andere thread over onderlinge bejegening e.d.

Ijsman en Thom Thomas. Jullie hebben allebei gelijk. Maar als je beide reacties vergelijkt zou ik zeggen. Ijsman, bedankt voor je heldere uitleg. Thom Thomas, als je je persoonlijk aangesproken voelt over boeklanoei's reactie, slik het dan in. Je weet toch wel dat je gelijk hebt; maak er dan ook geen punt van.

Boeklanoei. Ik zou het advies van boeklanoei goed ter harte nemen. Compressie is een andere tak van sport. Je hebt wel goede digitale compressors maar die zijn bij mijn weten nog niet geïnteregreerd in een all-around fx-bak. Mocht je sterk hechten aan goede compressie zul je op zoek moeten naar een aparte (analoge) bak. Ik raad je aan te gaan sparen voor een Avalon AD2044 of een Focusrite Red3. Wel even sparen.
En inderdaad. Voor een dubbeltje op de eerste rang bestaat helaas niet. Stel een budget vast voor jezelf en neem genoegen met de kwaliteit van de apparaten die in dat prijssegment passen. Dan kun je dus de H8000FW uit je hoofd zetten en zul je wel op zoek MOETEN naar een H3000 of een vergelijkbare machine. Thom Thomas heeft ontzettend gelijk als hij zegt dat je eigenlijk beter niet kan blijven vasthouden aan een alles-in-een-bakkie-voor-weinig- dat-alles-kan-op-24-bit-en-hoogste-kwaliteit.

Succes!
 
Eehhhh, kleine correctie op vorige bericht. Boeklanoei, je moet natuurlijk het advies van Ijsman en Thom Thomas goed ter harte nemen. Je eigen advies kun je ook wel opvolgen zonder het forum......... schrijffoutje, sorry!!
 
Ik voel me niet persoonlijk aangesproken alswel dat ik het vervelend vind wanneer verschillende mensen moeite doen om goed advies te geven de persoon in kwestie dit elke keer naast zich neerlegt en bij z'n eigen idee blijft. Vraag het dan niet heb ik dan.
Maar je hebt gelijk dat ik het wat anders had kunnen zeggen. 't Was gisteren laat... .:D


Boeklanoei; niet zo eigenwijs blijven, dan zit je uiteindelijk alleen jezelf maar in de weg en kom je dus niet verder.
Heel simpel flink doorsparen voor die grote doos (en dan nog zou ik voor eq en compressie apart gaan) of genoegen nemen met een aantal dozen die samen minder kosten. (Is de betere optie)


Succes.


gr. Tom
 
Het is absoluut niet de bedoeling op; dwars te liggen, eigenwijs te zijn, mensen voor het hoofd te stoten.
Wat ik over de H3000 hebt gezegd, daar blijf ik bij omdat ik dit zo vind. Ik vind een bak voor uit de peridode eind jaren 80 tot halverwege jaren 90 voor 1500 euro's zonde, als er ook een bak is met de geavanceerde techniek van nu. Dat de H3000 haar prijs dubbel en dwars waard is, geloof ik meteen. Het zal best een goed product zijn.

Dat de Effect processor heel goede veel en dikke compressie moet bevatten, is niet mijn bedoeling geweest. Dat zelfde verhaaltje geldt voor bijv. reverb/hall. Als ik deze helemaal appart wil hebben koop ik er een M2000/ M 3000. Maar ik wil gewoon een effectprocessor die zich zo goed mogelijk leent voor; vocalen ( in de breedste zin van het woord ) en voor overige ; one shots, synth sounds, fex ed. Daar bij komende meende ik nooit gezegd te hebben dat ik veel waarde hechte aan compressie,limiters ed. Ik had gewoon graag dat er wat van deze mogelijkheden in het effect processortje zaten. Ik vind een bedrag tot 4000 euro's nou ook niet bepaald kattepis. Voor dat bedrag mag ik toch best 8 a 9 van de 10 wensen in vervulling zien gaan?

Verder is mij nog steeds niet duidelijk wat het verschil is tussen de DSP lijn en de H lijn?

Een ding de Orveille valt sowieso af en de H 8000 ( 8 outputs ) is voor mij ook niet direct interassant. Ook denk ik dat ik minder voel voor de eclipse.
 
Ik heb inmiddels een dvd tutorial van TC Helicon thuis gekregen. Hij duurt ongeveer een uur. En ik heb het eens bekeken.

Eindconclussie: Qua overzichtelijkheid en duidelijkheid is ie vrijwel helemaal top. Hij lijkt ook veel te kunnen en behoorlijk ver als het op; caractersizing ( verjongen,vermannen,vervrouwen,veroudere, van stem, stem voller, scherper,schorrer,more breath erin en zo is ook mogelijk.
Wanneer je de harmonizing in de notes en chord mode gebruikt in combi met keys, vind ik em niet zo goed klinken. Vreemd genoeg wanneer je de scale mode aanzet en je gebruikt em dus ( wel eerst toonsoort/akkoord aangeven ) en gewoon met alleen zang, harmonisch laat klinken ( zie vb. tutorial bij het liedje '' all the silly thing I've said , G groot ) klinkt ie weer wel behoorlijk aardig.

Ben bang dat ie wanneer ik verder zou willen gaan in de kracht,klank van harmonizing en daarbij een vol en dik arsenaal aan voornamelijk aan effecten wil hebben ik wat meer bij Eventide moet zijn.
Ik denk dat de TC Voice pro, meer veelzijdiger is ( in de zin van bewerking ) qua betreft harmonizing en trancducer en Modeling/voice tranfomation.
Maar het moet ontbreken in kracht,soundquality en DSP power.
De Eventide lijn heeft meer kracht en DSP qualiteit. Ik weet alleen niet hoe ver die gaan op specifiek harmonizing.
Wat eigelijk zoek dus zoek is een Eventide in een TC voice pro jasje ( qua overzichtelijkheid, display, lay-out ) en de kwaliteit van Eventide ( qua betreft; algorimes, DSP en veelzijdige scala aan presets) maar weer de veelzijdigheid als het dus specifiek op zang aankomt van de TC Voice pro. Ook zou ik de kwaliteit van de Eventide series tegenoverstaande van de TC Voice pro als het puur op harmonizing ( meerder stemmig ) willen weten.
Moeilijke keuzes. Ik zou wel eens wat meer over de kwaliteit/veelzijdigheid van de harmonizing van Eventide willen weten.
Zijn hier geen films van ( tutorials )

Gr,

Alex
 
waarom neem je niet gewoon een powercore is nog uitbreidbaar ook en in de toekomst komen er meer en meer plugins voor ook die van helicon als wel als de voicemodelers, compressors, maximizers, eq en character, en je bent nog goedkoper uit ook plus je hoeft geen originele virus aan te schffen (als je die niet al hebt), maargoed misschien zit ik er wel helemaal naast :bekdicht:
 
Ik denk dat je aardig goed zit met je analyse. Je hebt zelf al door dat de ideale processor (helaas) niet bestaat. Je zult dus toch een keuze moeten maken als je perse 1 bakkie wilt. Wat betreft dat harmonizing gedeelte, ik denk dat jouw eisen behoorlijk hoog liggen en dat zelfs de Eventide jouw misschien niet kan bekoren, er is altijd wel wat dat kunstmatig klinkt, echter de ene fabrikant doet het net even wat netter dan de andere.
 
Inmiddels weer een aantal dingen wijzer geworden. Een vraag is vanaf het begin nog steeds niet beantwoord: Wat is het verschil tussen de DSP en de H lijn? Ook ben ik ( als ik het goed heb begrepen ) verplicht wanneer ik mijn effecten over 8 kanalen wil gooien VERPLICHT de H8000 te nemen. De H7600 is helemaal identiek, maar wanneer je dus bijv. via adat 8 kanalen wil bounchen naar je tafel ben je verplicht een dikke 1000 euro's meer te betalen om dit te kunnen. Hoe is het de bedoeling dat ik dit doe bij de H7600? Hier kan het dus niet bij, hoe gaat ie dan over mijn kanalen?

Verder is het vrijwel ommogelijk om dat ding te beluisteren in een zaak, want niemand heeft het voorradig i.v.m de geringe vraag? Dat het Eventide spul me niet gaat tegenvallen op FX gebied ( delays,chorus, reverbs,piches,filters e.v.a.) is me voor een dikke 95 % duidelijk. Het klinkt allemaal behoorlijk dik en erg goed en dan zijn de demo's (vaak) nog geconverteerd naar mp3 formaat, dus kun je nagaan.

Maar ik word ook nauwelijks iets wijzer op het pure gebied van; Voice modeling,pichting en pure harmonizer en de uitgebreidheid van de mogelijkheden op 4 stemmig zingen gebied.
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
Inmiddels weer een aantal dingen wijzer geworden. Een vraag is vanaf het begin nog steeds niet beantwoord: Wat is het verschil tussen de DSP en de H lijn? Ook ben ik ( als ik het goed heb begrepen ) verplicht wanneer ik mijn effecten over 8 kanalen wil gooien VERPLICHT de H8000 te nemen. De H7600 is helemaal identiek, maar wanneer je dus bijv. via adat 8 kanalen wil bounchen naar je tafel ben je verplicht een dikke 1000 euro's meer te betalen om dit te kunnen. Hoe is het de bedoeling dat ik dit doe bij de H7600? Hier kan het dus niet bij, hoe gaat ie dan over mijn kanalen?

Verder is het vrijwel ommogelijk om dat ding te beluisteren in een zaak, want niemand heeft het voorradig i.v.m de geringe vraag? Dat het Eventide spul me niet gaat tegenvallen op FX gebied ( delays,chorus, reverbs,piches,filters e.v.a.) is me voor een dikke 95 % duidelijk. Het klinkt allemaal behoorlijk dik en erg goed en dan zijn de demo's (vaak) nog geconverteerd naar mp3 formaat, dus kun je nagaan.

Maar ik word ook nauwelijks iets wijzer op het pure gebied van; Voice modeling,pichting en pure harmonizer en de uitgebreidheid van de mogelijkheden op 4 stemmig zingen gebied.

De H8000 is heeft twee fx engines aan boord (2 dsp's) de H7600 niet...voor dat extra geld heb je eigenlijk 2 H7600's met daarbij ook nog alle uitgebreide routingmogelijkheden die de 7600 mist...

Overigens is het prijsverschil nog groter,omdat de H8000 alleen nog in de FW versie te verkrijgen is (o.a. met extra Firewire)...

De H serie bevat alles wat de DSP lijn ook heeft,maar dan meer...meer presets,uitgebreider te editten,meer routing-mogelijkheden....daar komt het ongeveer op neer...

De H8000FW bevat trouwens ook alle presets uit zo'n beetje alle voorgaande modellen van Eventide...

Ik kan je helaas weinig vertellen over de harmonizing en pitching mogelijkheden,daar gebruik ik 'm niet voor....alhoewel soms op synthjes,maar niet op zang....

De klank is gewoon erg goed,maar het resultaat met pitch-shiften en harmonizen blijft altijd afhankelijk van wat je er in stopt....dat is altijd zo geweest,ook m'n PCM-80 en Voiceworks geven/gaven wisselende resultaten...vandaar dat tegenwoordig steeds meer software gebruikt wordt voor dat soort zaken...werkt veel gemakkelijker en is makkelijker te sturen....

Het is moeilijk om je verder te kunnen helpen,ik gebruik m'n H8000FW voor heel andere dingen als waar jij 'm voor zou willen gebruiken....
 
Dione,Ik heb hier een preset-lijst in PDF bestand en zou graag eens willen weten in welke nummers/menu ik de volgende vocal specifieke modeling vind; voice modeling, hamonizer (meerder stemmig zingen)kan vinden.

Kan ik bijv. wel wanneer ik een preset heb gevonden die mijn stem meerder-stemmig ( harmonisch) weergeeft. Wel elke stem apart bewerken,editten,pitchen,modellen e.a. hoe ver gaat een H 7600/ H 8000 hier in?
 
Laatst gewijzigd:
gaat om de shifters...van 54 t/m 57....vooral de ultra-shifters zijn voor vocals...
 
waarom neem je niet gewoon een powercore is nog uitbreidbaar ook en in de toekomst komen er meer en meer plugins voor ook die van helicon als wel als de voicemodelers, compressors, maximizers, eq en character, en je bent nog goedkoper uit ook plus je hoeft geen originele virus aan te schffen (als je die niet al hebt), maargoed misschien zit ik er wel helemaal naast

Galo, volgens mij zit je er helemaal niet naast. Ik snap niet dat iedereen hier nog over die Eventides en andere hardware praat terwijl al het mooie spul tegenwoordig in de computer zit.

Koop een Powercore, of meer, eventueel gecombineerd met een UAD1 (of meer!) dan heb je de briljante effecten van zowel TC als Universal Audio. Je zit niet te knoeien op een klein schermpje, het is ultiem updatebaar en de processorpower is factoren hoger dan alle hardware! Voor de prijs van die Eventide koop je een wagonlading van die kaartjes en dan doen we de computer er voor een schijntje ook nog eens bij. Voor het harmonizen heb je ultieme software zoals Melodyne dat rondjes om alles heen loopt!

GO SOFTWARE! :D
 
Weet ik niet hoor... Zo'n Eventide doet iets met het geluid wat heel mooi is. Maar in dit geval (pitchshiften ed.) zou ik ook voor software (lees Melodyne) gaan.
 
Origineel geplaatst door bronswerk
Weet ik niet hoor... Zo'n Eventide doet iets met het geluid wat heel mooi is. Maar in dit geval (pitchshiften ed.) zou ik ook voor software (lees Melodyne) gaan.

kan ik me bij aansluiten ja...
 
Ik zou eigelijk eens bij iemand moeten luisteren. Of een zaak of zo. Zit de laaste tijd nogal veel bij m'n zus in Eindhoven.
Misschien in deze omgeving?
 
Back
Top