Effectenprocessor ( ? )

boeklanoei

Ouwe rot
Lid sinds
15 september 2006
Berichten
1.014
Hello allemaal
Ik ben me aan het orienterende op een belangrijke toevoeging voor het opfrissen van het algemene geluid in m'n studio.
Middels een groot iets met effecten.

Maar het apparaat moet ook iets hebben (en das een heel balangrijke main eis van me) voor het vocale gedeelte. misschien wel het belangrijkste...

Maar het moet ook een iets zijn wat; losse samples, one shots, loops en synthesizers ea van een goede dikke body voorziet. En alles wat naar een hoger niveau tilt.
Het hoeft echter geen 8 kanaals iets te zijn, wat vervolgens naar 8 inserts gaat of iet dergelijks.

Wat betreft vocals zoek ik het volgende in het apparataat; het moet veel hebben op het gebied van; - alle bekende effecten ( flanger,reverb,chorus, phrasers. ) ook ; compressie ea. zijn een belangrijk iets, wat veel voor m'n geluid kan doen.
Maar het gaat nog een stukje verder confirm de eisen die ik eigelijk heb. Het apparaat moet gewoon alles op het gebied van effecten en vocalen hebben/zijn. En eigelijk in het breedste scala van het woord ; vocalen.
Ook wil ik dingen op het gebied van harmonizing en meer stemmig zang kunnen doen ( 2,3,4 de stem, of misschien wel een compleet koor ? ) Ik wil ook partijen ea. kunnen pitchen,bewerken,vervormen enzovoorts. het moet gewoon een zeer complete alleskunnende unit zijn.

Verdere eisen: - groot duidelijk display hebben, opties hebben om goed te kunnen upgraden, overzichtelijk zijn. Te bediennen/editten zijn via een software programma'tje ( mag je denk ik wel verwachten voor unit's van dergelijke bedragen )

Nu ben ik al flink wat gaan rond-googlen/informeren afgelopen weken /maanden en ben ik uitgekomen bij Eventide en voor een klein gedeelte bij TC Helicon.
Met die nieuwe informatie ben ik gaan kijken naar de Eventide site en kwam uit op een zeer onoverzichtelijke site. Waar informatie vergaren moeilijk was. Al helemaal moeilijk werd het om informatie te vergaren middels mail. Hen contacteren gaat niet zomaar. Verder krijg je vrij weinig goede info via Google en al helemaal wanneer je graag wat in het nederlands wilt lezen.

Mede door dit alles heb ik geen goed opzicht op de verschillende producten van Eventide gekregen. Wat het precies is en belangrijker nog wat ze confirm mij eisen voor mij kunnen gaan betekenen. De DSP, Ecplips en H- lijn vertonen mijns inziens te weinig direct duidelijke verschillen. Ik zou hier graag wat meer info over willen vergaren, maar er is vrij weinig duidelijks over te vinden, wat mede mogelijk al zijn gemaakt door de vaak complexiteit en diversiteit van de units.

Wie kan mij verder helpen ( op weg helpen ) en weet hier meer over dit, mijns inziens, fantastische apparataat, mits het goed doorgrond wordt.

Wanneer ik nog iets kan verduidelijk t.a.v. mijn eisen zal ik dat doen.

Alvast hartelijk dank !

Alex.
 
alles wat jij opnoemt, dat ga je nooit tegenkomen in de goedkopere fx bakkies, komt nog bij dat de goedkopere fx bakkies maar 2 effecten simultanus draaien

denk dat je toch al wel snel een euro of 700/1200 uit je portemenee mag trekken voor een effect met wat jij opnoemt, waarvan de interne effecten ook met meer dan 2 achter mekaar in serie zijn te schakelen.
 
als je meer info wilt over de verschillen en mogelijkheden van Eventide fx,kun je hier ook even kijken..:

http://tech.groups.yahoo.com/group/eventidehelps/

op deze Yahoo group zitten ook mensen van Eventide zelf...
is wel in het Engels allemaal,of je moet Italiaans spreken,dat doen ze daar ook..:D

de vragen die jij nu stelt heb ik daar regelmatig langs zien komen..

de verschillen tussen de verschillende Eventide fx zijn best wel groot...welke modellen heb je nu een voorkeur voor ? Misschien dat ik e.e.a. wat duidelijker kan maken...

verder kunnen winkels als i4 bijv. je wel info verschaffen...

verder : Eventide is erg prijzig en heeft geen Nederlandse helpdesk of reparatiedienst....TC Helicon is veel beter vertegenwoordigt wat dat betreft...

als je puur voor vocal fx gaat zijn de spullen van TC Helicon zeer aan te raden...de spullen van Eventide zijn veel meer allround....
 
Origineel geplaatst door anoniempje
alles wat jij opnoemt, dat ga je nooit tegenkomen in de goedkopere fx bakkies, komt nog bij dat de goedkopere fx bakkies maar 2 effecten simultanus draaien

denk dat je toch al wel snel een euro of 700/1200 uit je portemenee mag trekken voor een effect met wat jij opnoemt, waarvan de interne effecten ook met meer dan 2 achter mekaar in serie zijn te schakelen.

Hij heeft het over Eventide en TC Helicon spullen,dus waarschijnlijk praten we over bakken van 2000 euro en veel meer...;)
 
Origineel geplaatst door dione
Hij heeft het over Eventide en TC Helicon spullen,dus waarschijnlijk praten we over bakken van 2000 euro en veel meer...;)

kleineer me maar ja :D
 
Het wordt inderdaad een dikke 1800 euro + verhaaltje. Ik zou het liefst op de 2de handse toer gaan. Dan kan ik een mooi dik iets halen wat gewoon compleet aan mijn eisen voldoet.

Ik zeg heel eerlijk dat het verschil tussen de eclips, DSP, H niet duidelijk voor me is. Ik heb zelf het idee dat de DSP meer geschikt voor zang is dan de Eclips en de H lijn. Klopt dit wel ?
De Orveille is zowel 2 de hands als nieuw te duur ( 6000-9000 euro's ) dat heb ik er niet voor over.
Is er nog een ander merk wat ik over het hoofd zie ?
Kan er iemand globaal een overzichtje geven van de volgorde van debuut. En,of wat de verschillen globaal tussen de diverse lijnen zijn ?
 
Als het gaat om koortjes, synths aandikken, etc. is de Eventide H3000 geweldig. Aanrader x2. Gebruik hem haast iedere mix. Een TC bak voor delaytjes en of reverbs is altijd handig als allround toolbox, ik zou alleen huiverig zijn uit een FX processor m'n compressie te halen, maar da's heel persoonlijk. Een goeie compressor/limiter hoeft niet overdreven duur te zijn, die zou ik gewoon los halen. (distressor is mijn favoriet van de maand trouwens, weer zo'n in-elke-mix-nuttig-bak.) Ensoniq DP/4+ is ook verrassend veelzijdig voor multiFX.

Succes man!
 
Niet één maar diverse effecten bakkies voor jou wensen lijkt me beter.
 
Nee, het is de bedoeling dat het 1 groot '' bakkie'' wordt.
Hooguit een combinatie van 2, maar die kans is erg klein. Ik heb een hekel aan allerlei bakkies ; 2 voor reverbs, 2 voor compressie. Een apparte dit en dat.

laat ik het anders formuleren: Welk product van Eventide heeft de mogelijkheid om meerderstemmig/ koortjes te zingen, vocals te doublen, karaktersizen ( zou niet weten hoe ik dit moet schrijven, bedoel karakterstieke elementen aan een stem toevoegen, veranderen e.a. ) te pitchen. En is tevens ook geschikt als harmonizer voor: synths,samples,loops,fx aandikken ?
 
Wat voor setup heb je eigenlijk?
 
je zoekt dus een fx rack met 5 poten ( van het schapp met vijf poten) en die bestaan meestal niet ..

als je bijv mooie compressie en eq wil doen zou ik digitaal vergeten maar das mijn smaak .. al is aandikken wel een beetje analoog eigen eerlijk gezegd ..

zoek op het forum ook eens op kurzweil (fx) ... dacht dat sommige bakken niet zo top waren maar wat jij zoekt is volgens mij wel veel in en out .. zeker als je naast realtime vocals nog andere dingen realtime wil doen .. als je gaat samplen ben je met 1 bak wel klaar natuurlijk maar dat kost wat extra tijd ..

Ik zou iig een topic starten genaamd eventide en kijken of daar reacties op komen .. ik ben jammer genoeg niet bekend met die specifieke bakken .. heb je hier al op het forum gezocht naar eventide ?
 
Nou *heb* ik een H3000 D/SE, en natuurlijk is het een geweldig apparaat... maar ik zou 'm echt niet willen inzetten als bak voor alles. Al is het maar omdat het geen compressor is.
Ik heb geen idee of de H8000 dat wel kan, echter ik denk dat MadR hier een zinvolle opmerking plaatst; probeer niet persé het schaap met de 5 poten te vinden.
Vaak koop je voor minder geld meerdere beter geschikte apparaten. En dat is ook nog makkelijker te gebruiken in de praktijk; zit je niet met het idee van 'oh, ik kan de reverb niet gebruiken want ik heb al een delay en een chorus'. (ja, ik weet dat bepaalde apparaten 'multi-timbraal' inzetbaar zijn, for lack of a better word).

PS er bestaat reeds een mooie Eventide thread... https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?s=&threadid=64765
 
Ik zou op zoek gaan naar een H3000 D/SE (ik weet dat een synthforum-lid er één te koop heeft staan) en daar een RNC bijdoen voor compressie. Ben je voor rond de 1500,- klaar vermoed ik.

Ik heb een KSP8 gehad en die was meer dan goed. De H8000FW van Eventide is top ot the bill en kost 4700,-. Prachtig maar ene flinke spaarpot vol.

Succes.
 
laat ik het anders formuleren: Welk product van Eventide heeft de mogelijkheid om meerderstemmig/ koortjes te zingen, vocals te doublen, karaktersizen ( zou niet weten hoe ik dit moet schrijven, bedoel karakterstieke elementen aan een stem toevoegen, veranderen e.a. ) te pitchen. En is tevens ook geschikt als harmonizer voor: synths,samples,loops,fx aandikken?

Is dat de H 8000 ? Wat is het verschil tussen de H lijn en de DSP lijn ? Zu zo'n DSP 4500 of 7000/ 7600 niet iets voor me kunnen zijn confirm de eisen? Want een 4000 euro wil ik er niet voor uitgeven. Allerlei bedrijven/studio's contact opgenomen. Geen 1 die iets kan melden over de verschillen.
 
Focusrite liquid channel is me te duur en valt binnen een ( compleet ) ander segment en dus niet het geen wat ik zoek.
Ik ben intussen ietsjes wijzer geworden: De eclipse is een wat gestripte versie van de H 3000.
Ik ben op zoek naar een beetje de volgende technologien in de toekomstige effectprocessor:

* - Ptching/ Hybrid Shifting
- Time / Flextime
- Harmony ( 4 stemmen koor/ meerder stemmig zingen )
- Character/ Voicemodeling ( karakter v.stem manipuleren
- Transducer
- Gewone FX
- EQ/dynamics

Dus eigelijk alles op het gebied van de menselijk vocalen. + dus mogelijkheid om d.m.v. bovenstaande technieken samples,fx,loops ,synths te bewerken.
 
Dan zoek je een Eventide fx-processor. Die zijn top qua voice-modelling (harmonizing, pitch-shifting, etc.)

Een H3000 D/SE voor rond de 1200,-. Dat is een 16-bit machine maar nog steeds erg goed.

Een Eclipse is mooi maar is meer op de consumentenmarkt gericht.

Bij de nieuwere modellen kom je uit bij een H7600 voor rond de 3500,- (nieuw). Dat is het nieuwste model, de stereo-versie van de H8000. De H8000FW zelf kost 4700,-.





Hier vind je een overzicht van oudere modellen van Eventide processoren. Kun je zelf rustig nakijken wat ze wel en niet kunnen. Ebay en News - Prepal kunnen je een prijsindicatie geven. Voor nieuwe modellen kun je me pb'en.

Een hoop forumleden hebben inmiddels een H8000FW (ik weet er zo al 5) en die willen je vast wel inlichten over de kwaliteit van de Eventide fx-processoren.

Succes,

OJ
 
Je had TC Helicon al genoemd. Die VoicePro voldoet aardig aan jouw beschrijving.

http://www.tc-helicon.tc/Default.asp?Id=6534

Default.asp
 
Back
Top