Vraagje over Virus C

Waldorf owner

Ingeburgerd
Lid sinds
25 augustus 2006
Berichten
66
Hallo,

Ik wil een eigen patch gaan maken met de Virus C maar hoe delete ik een patch zodat ik helemaal opnieuw kan beginne?

En nog een vraagje: als ik bijvoorbeeld iets heb geedit hoe kom ik daar dan weer uit zodat ik bijvoorbeeld een andere patch kan selecteren en dus niet de veranderingen op hoef te slaan.

alvast bedankt,

Jeroen.
 
Laatst gewijzigd:
Je kunt een patch niet deleten, maar wel overschrijven met bijvoorbeeld een init patch (soort van 'beginstand'van waaruit je een patch kunt gaan maken).
Volgens mij is er op de site van Access wel een bank met init patches te vinden.

Je tweede vraag is mij niet geheel duidelijk.
Als je een andere patch wilt, selecteer je domweg een andere patch. Als je echter niet wilt dat je ge-edite patch verloren gaat zul je die toch echt moeten opslaan voor je een andere patch selecteert.


groet

Tom
 
hey een paar dagen geleden had je een topic, over welke synth te kopen ..

neem aan dat je dus voor de virus c bent gegaan? iig goeie keuze :okdan:

veel plezier ermee!

ohja betreft je vraag, zoals al is gezegd kun je een complete bank met init patches downloaden en uploaden naar je virus via je sequencer, nadeel is wel dat je dan alles kwijt bent..

check ff je andere banks meestal staat er als laatste patch een init patch.. deze kun je t beste ff een paar keer kopieeren naar een positie waar je je eigen patches kwijt wil (zo werk ik tenminste)
 
Nou als ik bijvoorbeeld in het effectdeel op edit druk en daarna op value (om een andere patch te selecteren) dan verander ik de waarde van het desbetreffende effect. Dus hoe kom ik "uit" deze edit-mode.
 
om gewoon weer terug te komen bij je patch, altijd op single drukken in welk menu je ook zit
 
Ik wil je ook met alle liefde helpen hoor, maar kan je niet beter het boekje erbij pakken (of downloaden)??
Volgens mij staat daar zelfs precies in beschreven wat jij wilt doen.
 
Die stapel boeken ( de manual uitgeprint) heb ik naast me liggen en ben ik ook druk in aan het lezen/spitten maar soms kom ik niet verder daarom even een vraagje:)

Bedankt,

Jeroen
 
Origineel geplaatst door ReSoNaNcE
check ff je andere banks meestal staat er als laatste patch een init patch.. deze kun je t beste ff een paar keer kopieeren naar een positie waar je je eigen patches kwijt wil (zo werk ik tenminste) [/B]

Heb ik gedaan, maar tussen al de patches is geen init patch aanwezig........
 
Origineel geplaatst door Waldorf owner
Die luxe heb ik nog niet
waar kan ik die kopen?

De Sounddiver-versie voor Virus kun je gratis downloaden van de Access Site. Maar die is niet zo best...
 
Nog niet echt van nut voor jou, maar misschien wel aardig om in de gaten te houden is de Vyzor Virus editor.
KLIK


groet

Tom
 
Ja maar sounddiver zelf? Ik begreep dat er gestopt is met de ontwikkeling van sounddiver, maar is er nog wel aan te komen?
 
Ik heb zelf een hele poos SoundDiver retail gebruikt (dus niet de Access OEM versie) om mijn Virus C, Nord Rack 3, Xv-5050 en Korg X2 te managen en dat werkte echt perfect. Hij was wel bitchy at times, zeker bij het ophalen van de banks over SysEx, maar als alles er eenmaal in stond werkte het perfect.

Alleen jammer dat de Synchronise Patchnames feature nooit heeft gewerkt met Logic op de PC. En dat Cubase nog steeds met die irritante patchscript bestandjes werkt dat is zooooo 1985. Is er eigenlijk wel een sequencer die wel netjes patchmanagement features heeft (librarian functies).

Groet,
Joost.
 
Hallo allemaal,

Ben ik weer met een vraagje over m'n virus C:

In de osscilator sectie heb je twee "SHAPE"en een "WAVE SEL/PW" knoppen.

Ik snap iets niet:
Met de shape knop geef je de Shape aan (das logisch zou Johan Cruijff zeggen;) ) maar en zijn maar 64 waves beschikbaar Wave shapes . Dit gebied is de knop van helemaal linksom naar het midden. Wat voor wave(s) zijn er beschikbaar boven de 64 (na het midden tot helemaal rechtsom)??

Als de Shape knop een waarde lager heeft dan de center position dan kan je met dewave se/pw een van de 64 spectrale wave-vormen selectere(uit handleiding). Maar dat heb je toch net met de shape knop gedaan????

Als de shape knop een waarde hoger heeft dan de center position heeft dan kan je met de wave sel/pw de pulse breedte instellen (dat snap ik wel) :eureka:

Kan iemand dit uitleggen aan mij.

Alvast bedankt,

Jeroen.
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top