Opzoek naar sequencer voor een blind persoon

sander

_
Lid sinds
17 juli 2001
Berichten
8.398
Locatie
Alphen a/d Rijn
Heeft iemand tips. Een MMT8 misschien?
Je moet dus zoveel mogelijk kunnen zonder een display te gebruiken en dus veel knoppen.
Deze kunnen eventueel voorzien worden van braille labels.

Techno achtige muziek. Gewoon loopjes omstebeurt inspelen tot dat het goed is en dan naar het volgende kanaal. Alles op gehoor.

Ik hoor het graag.
 
Origineel geplaatst door Sly Dog
Bericht door een moderator:
Verplaatst naar het juiste subforum.

Ja dacht ik in eerste instantie ook, maar bij verzoekjes staat:

Dringend op zoek? Plaats hier je oproep.


en dringend opzoek ben ik niet.
 
De oude electribes van korg hebben naar mijn mening wel potentie. Je kan bijv. bij de rythm (er1) utvoering de kanalen selecteren met knoppen die ook direct het geluid weergeven van dat kanaal. De pattern bewerkingen gaan gewoon op 909 style. Bij de Ea1 (synth uitvoering) heb je maar 2 kanalen maar kan je wel redelijk makkelijk blindelings melodien in programmeren. De knoppen (muv draaiknoppen) kan je misschien wel braille stikkers op plakken (als dat bestaat tenminste, ik bedoel niet zo iets als een label printen maar dan voor braille)

Een andere optie is een mc303 de geluiden zijn misschien minder maar er zit geen beeldscherm op (alleen 2 led displays voor het pattern nummer). Deze led displays worden ook wel gebruikt voor de interne effecten te editten maar dat zal je niet snel doen op een mc303 omdat de effecten gewoon niet zo goed zijn. Maar voor drums/melodien editen heb je de led displays niet perse nodig, je kan namelijk gewoon stap voor stap de noten langs gaan. Misschien dat de knoppen wat lastig te voorzien zijn van braille maar dat zou onden knoppen kunnen

Yamaha bakken zou ik afraden omdat die te sterk afhankelijk zijn van menu's.
 
Waarschijnlijk wil hij een 808 als drumcomputer. Maar ik zal binnenkort langsgaan met mijn ER-1, 808 en 707. Electribe had ik ook al een beetje aan gedacht, maar dan alleen voor de beats.
De wat latere Electribes zijn zeker meer display afhankelijk?
 
MAM SQ16 heeft weinig knoppen en ruimte naast,onder en/of boven de knoppen.
Het is een erg eenvoudige step sequencer en elk knopje geeft een mechanische klik die je hoort en voelt als je de functie activeerd.
De ledjes voor de sub menu's steken flink uit en zijn mischien wel handig(Als je het warmte verschil kan voelen....puur suggestief van mijn kant dat van die warmte)
De display is 4 digit's en mischien wel te vervangen door een braille versie (als dat bestaat) De Sq16 ziet er allemaal simpel uit maarja ik zou het zelf nooit blind kunnen besturen lijkt me ivm de sub menu's.

Ik vond wel dit nog maar is weer op pc basis http://www.afb.org/ProdBrowseTaskResults.asp?TaskID=278&SpecID=26 pratende Sonar.
 
Leuk topic,

Ikheb het hier 2 weken geleden ook over gehad met een blinde dj, zijn naam is Dolphin en draait puur op gehoor want hij is steke blind.
het is fantastisch om dit te zien gebeuren , want hij draait klankmatig beter dan welke dj ook(heeft volgens mij ook op dancevalley gestaan)
alles wordt automatisch tonaal gemixt en het gaat allemaal net even anders dan gebruikelijk.
Maar goed, hij wil dus ook graag ``produceren`` .
we hebben het toen gehad over alle opties die simpel weg niet mogelijk zijn (hij heeft wel zon braille lezer aan zijn comp hangen)
Ineens schoten me toen workstations a la yamaha motif og bijvoorbeeld een juno G(simpel in de bediening) in me op.
Ook daar zit een display op natuurlijk, maar je zou de namen van de functie toesten kunnen voorzien ban braille stickers zodat ze aan het knopje kunnen voelen welke parameter deze beinvloedt.
zelf dubbelfuncties zou je kunnen weergeven door stickertjes onder elkaar te plakken.
Al met de persoon natuurlijk wel eerst een paar keer wegwijs gemaakt worden door iemand die kan zien !
Het moet dus een apparaat zijn dat een straightforward werkwijze heeft!
Stevie Wonder kan die workstations ook bedienen, dus waarom iemand anders niet !
En zoals voor iedereen die begint, zal er voor de blinde producer ook een zeer steile leercurve zijn, maar ze hebben dan wel weer een voorsprong als het om gehoor gaat.
Om een veel te lang verhaal kort te maken , ........ik denk een volledig samplebased workstation.
Misschien een MC 808 met masterkeyboard ????
de mogelijkheden zijn er wel denk ik !
:halleluja
RESPECT
 
Latronics Notron, Arp sequencer, Korg SQ10 of zo...deze in in ieder geval wel bijzonder "hands on"....ik denk dat het mischien belangrijk is voor iemand met minder of geen zicht om te voelen wat ie doet...
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door nomore
misschien van die 'ouderwetse' labeltjes (met sorto relief) printen, zodat hij ook nog het verschil tussen de knoppen kan voelen?

Er zijn gewoon braille printers. Ook van die apparaatjes die van die dunen strookjes uitprinten. Das geen probleem. Volgens mij heeuft de persoon ik kwestie al zoiets. Dus met eeen beetje knippen en plakken komt dat wel goed.
 
Origineel geplaatst door DerRhino
Ikheb het hier 2 weken geleden ook over gehad met een blinde dj, zijn naam is Dolphin en draait puur op gehoor want hij is steke blind.
het is fantastisch om dit te zien gebeuren , want hij draait klankmatig beter dan welke dj ook(heeft volgens mij ook op dancevalley gestaan) alles wordt automatisch tonaal gemixt en het gaat allemaal net even anders dan gebruikelijk.
Maar goed, hij wil dus ook graag ``produceren`` .
we hebben het toen gehad over alle opties die simpel weg niet mogelijk zijn (hij heeft wel zon braille lezer aan zijn comp hangen)

psies hetzelfde verhaal hier. Gaat ook om een bekende DJ.
 
808/909/606/303 is het eerste wat in me opkomt idd. Verder... Synths met veel knoppen en weinig menushit zoals minimax asb en zijn broertjes.
Een SU-700 dan, hoe is die qua bediening? Veel dedicated knoppen volgens mij.
Roland MC-50 mk2 dan? Het vergt ook een enorm stuk structuur om als blind persoon met een sequencer te gaan werken.

[edit]
Ik denk dat de oudere sequencers beter toepasbaar zijn omdat die niet zo display-afhankelijk zijn
[/edit]

Succes!

-C-
 
Origineel geplaatst door C738
Een SU-700 dan, hoe is die qua bediening? Veel dedicated knoppen volgens mij.
[edit]

[/edit]

Succes!

-C-


Nou de SU700 had ik met mijn mooie functionerende ogen zelfs nog moeite mee...Laat staan dat de neef van Stevie Wonder daar mee aan de slag kan...
 
Moet het x0x zijn of is elke sequencer goed? Want dan lijkt me de MPC perfect, die kan ik zelfs met me ogen dicht besturen. Veel knoppen en simpel in gebruik, zeker als je het sample gedeelte buiten beschouwing laat. Het zou me verbazen als ie niet na 5 min. al loopjes zit in te rammen.
 
quote: Want dan lijkt me de MPC perfect

Jaaaaaa dat die nou weer niet in mijn hoofd opkwam, daar noem je inderdaad een dijk van een machine die wel zeer geschikt lijkt te zijn !
:)
p.s ben benieuwd hoe dit gaat vorderen allemaal !
:)
 
Origineel geplaatst door DerRhino
quote: Want dan lijkt me de MPC perfect

Jaaaaaa dat die nou weer niet in mijn hoofd opkwam, daar noem je inderdaad een dijk van een machine die wel zeer geschikt lijkt te zijn !
:)
p.s ben benieuwd hoe dit gaat vorderen allemaal !
:)


Nee geen mpc, ik heb zelf de 1000 en 2000 dus weet dat je het display veelal nodig hebt. Tenzij je een template file zou gebruiken met bijv kanaal 1 is midi kanaal 1, 2=2, etc. Want als je die opties moet gaan wijzigen zonder het te kunnen zien is onmogelijk. en ook opslaan en laden gaat niet lukken. Nou ja, misschien is het handig dat voor dat soort handelingen iemand even asissteerd
 
Back
Top