Focusrite compounder

aan 1 kant is t wel cooler .. maar met samples kun wel veel meer variatie op een mooiere manier bereiken..
zelf ben ik ook meer voor t live.. alleen je zit toch een beetje gebonden dan, aangezien midi op de filterbank niet echt lekker schijnt te werken en gitaar pedaaltjes over t algemeen ook geen midi hebben zouden ze eens moeten veranderen, of hebben ze nog niet door dat t niet alleen gitaristen zijn die gitaar pedaaltjes gebruiken als deze zooi nou eens lekker met midi zou werken zou je leuke dingen kunnen programmeren en tegelijk live bij tweaken en natuurlijk volledig analoog blijven met je kicks :) ..
 
Origineel geplaatst door ReSoNaNcE
aan 1 kant is t wel cooler .. maar met samples kun wel veel meer variatie op een mooiere manier bereiken..
zelf ben ik ook meer voor t live.. alleen je zit toch een beetje gebonden dan, aangezien midi op de filterbank niet echt lekker schijnt te werken en gitaar pedaaltjes over t algemeen ook geen midi hebben zouden ze eens moeten veranderen, of hebben ze nog niet door dat t niet alleen gitaristen zijn die gitaar pedaaltjes gebruiken..

Mwah, dat van die midi op de filterbank valt reuze mee hoor.. Ik stuur de filterbank de laatste tijd best wel veel via midi aan en dat werkt best ideaal eerlijk gezegd.. Je zit inderdaad uiteraard toch wel iets meer gebonden dan met samples, maar je kan altijd de hoofdkick live houden en dan eventueel de kick samplen en er alsnog truukjes met de pc mee uit halen voor tussendoor :) .. Maar je kan de filterbank toch nog best wel interessant aansturen via midi via een aantal cc's :)
 
binnekort toch maar eens proberen, al heb ik de laatste tijd vaker de filterbank in 1 stand en tweak ik meer op de pedaaltjes..
 
Ik heb nu toch genoeg met de compounder gewerkt om er over te kunnen oordelen. De compounder vind ik toch een hele grote teleurstelling kwa sound en kwa build. Ik vind het laag dat de compounder toevoegt niet zn geld waard, het is toch typisch dat laag die je niet altijd wil hebben. Het klinkt als meer lucht en weinig substantie, veel laag onder de 60hz ook. Ik heb naast de compounder ook een SPL mk2 gehad en ik vond het laag uit de SPL vele malen bruikbaarder.

Ook de compressor vind ik vreselijk, met degelijke finetuning van attack en release blijkt het nog steeds onmogelijk de transients goed te accentueren, en die pump en energie kan je al helemaal vergeten.

Mischien klinkt mn reactie negatief, maar ik ben wel eerlijk, en ik denk dat iedereen kritisch moet blijven om goedkope consumertroep te onderscheiden van echt degelijke apparatuur. De compounder valt voor mij echt in de categorie consumerzooi.

Voor iedereen die overweegt een compounder te kopen kan ik aanraden te gaan voor een 2de hands dbx 166 en een spl mk2. Dan heb je voor hetzelfde geld of zelfs goedkoper veel meer degelijkheid.
 
Ik heb nu toch genoeg met de compounder gewerkt om er over te kunnen oordelen.
De compounder vind ik toch een hele grote teleurstelling kwa sound en kwa build. Ik vind het laag dat de compounder toevoegt niet zn geld waard, het is toch typisch dat laag die je niet altijd wil hebben. Het klinkt als meer lucht en weinig substantie, veel laag onder de 60hz ook. Met de huge knop aan gaat het laag meer zuchten inplaats van dat het echt druk krijgt. Ik heb naast de compounder ook een SPL mk2 gehad en ik vond het laag uit de SPL vele malen bruikbaarder.

Over geluid valt te twisten maar de compressor vind ik vreselijk, met degelijke finetuning van attack en release blijkt het nog steeds onmogelijk de transients goed te accentueren, en die pump en energie kan je al helemaal vergeten.

Mischien klinkt mn reactie negatief, maar ik ben wel eerlijk, en ik denk dat iedereen kritisch moet blijven om goedkope consumertroep te onderscheiden van echt degelijke apparatuur. De compounder valt voor mij echt in de categorie consumerzooi.

Voor iedereen die overweegt een compounder te kopen kan ik aanraden te gaan voor een 2de hands dbx 166 en een spl. Dan heb je voor hetzelfde geld of zelfs goedkoper veel meer degelijkheid.
 
Back
Top