[?] Dark Mass

hermax

Ouwe rot
Lid sinds
22 april 2004
Berichten
2.268
Locatie
Haacht
Ik probeer even iets anders, niet direct een nieuwe stijl maar toch anders dan tevoren.
Benieuwd wat men er van denkt...

Druk op play
<embed src="http://www.hermax.herejezus.nl/darkmass.mp3" autostart=false>

Of

Downloaden (rechts klikken, 'save as') hier
 
Heel aardig gedaan, Herman, alleen vind ik de drums niet mooi, althans het geluid ervan.

Verder: mooie track!!
 
k vind 'm absoluut prachtig!

Ook nu weer: hoe is-ie gemaakt?
 
Dank!

Wel, voornamelijk V-Synth.
Na de afronding van mijn vorige project heb ik besloten om deze nieuwe synth in mijn studio nu echt centraal te stellen.
Daarbij ook nog de JV1080, de X5DR, A-Station, Quadrasynth ......

EN!!!
ook deze recente aanwinst:

dtxpress.gif


Daar zit ik nu lekker op te rammen! Ik zal geen groot drummer worden :D net zomin als ik een groot pianist zal zijn, maar het is LEKKER! En eigenlijk gaat het wel goed hoor, wat je hoort in deze track is volledig ingespeeld op deze Yamaha DTXpress. Uiteraard was quantisering nodig na het inspelen.

Wat de klank van die drum betreft, wel, ik vond dat niet slecht klinken, maar ik kan natuurlijk nog wel iets anders proberen. Had je eigenlijk iets in gedachten Bart?
 
Klinkt uiterst relaxed :D. Misschien nog een beetje mixen en eq-en zodat je geluiden er wat meer uit springen, maar ik vind dat je duidelijk talent hebt!
 
Ha die Herman ... het is me eindelijk gelukt om het hier op het werk volledig te downloaden.

Het begint al heel mooi ... supersoundscape, bliepjes, pads, klinkt allemaal erg misterieus. Vooral die belletjes klinken heel 'pristine'. Knap ook hoe je majeur en mineur probleemloos afwisselt. Stereobeeld zit ook mooi gevuld, maar dat zijn we ondertussen al gewend van jou.

Dan komt het ritmische deel. Ik kan het begrijpen dat sommigen de drumgeluiden minder vinden. Ze klinken nogal sterk electronisch. Bas- en snaredrum vallen nog goed mee, maar de toms zou ik toch veranderen door een ander tomgeluid tenzij dit echt hetgeen is wat je wil natuurlijk ;) . Heel mooi vind ik hoe je erin slaagt om het basritme (combinatie van verschillende sequences) op mekaar te laten voortvloeien. Je zit met je octaafnoten in een breed stereospectrum terwijl je bas pal in het midden staat en dat geeft een heel speciale sfeer. De progressies doen me een beetje denken aan Fade To Grey ... en dat is zó lekker (ook al is het misschien niet de meest complexe progressie, maar who cares? ).
Het enige wat ik mis, is een lead.

Dan komt het tussenstuk. Weerom het misterie en die o zo mooie CS80-achtige solo uit de V-Synth :{ . De akkoorden zijn prachtig en worden mooi opgevuld met prachtig contrasteren en aanvullende geluiden. Zou zo maar bij 'Cosmos' van Carl Sagan gebruikt kunnen worden ... dit vraagt gewoon om een mooie sterrenhemel tijdens het beluisteren :okdan: .

Dan herneem je je eerste strofe ... mooi aangevuld met extra arps op de achtergrond en een lage pad. En dan komt plots die solo die ik bij de eerste strofe gemist heb. Doet me een beetje aan een ARP-AXXE sound denken. Knap hoe je die arpegiatorsound laat vervormen naar het einde toe. V-Synth met D_Beam? Of eerder Timepad?

Hoedanook vind ik het een knap stuk. Het ligt wat minder in m'n smaak dan sommige stukken van Gondwana, maar dat kan zijn omdat ik Dark Mass nog niet zó veel beluisterd heb. Er gebeurt in ieder geval erg veel in en de sfeer die je creëert is super. Mixage is weinig op aan te merken en het stereobeeld is wat mij betreft perfect :okdan: .

Ik vind dat dit stuk VEEL MEER AANDACHT VERDIENT /!\ Kom op mensen ... als je van EM houdt, moet je hier wezen /!\


:doei:
 
Zo, wat een uitgebreide recensie! :halleluja

Over de drums: dat is het nadeel als je het op 1 instrument allemaal ineens tegelijk inspeelt, je moet dan wel één drumsoundset hebben die volledig voldoet. Ik heb die dtxpress nog maar pas en ben er nog niet aan toegekomen om zelf soundsetjes samen te stellen.
Zelf was ik ook niet zo enthousiast over de toms (maar het ging er nog door vond ik) en helemaal niet over de crash cymbal. Die laatste denk ik er nog uit te halen en te vervangen door iets anders. Dat zijn niet zoveel nootjes uit te wissen :D

De vervorming op het einde is inderdaad een arp uit de v-synth die wordt 'ge-tweaked' via de d-beam. Velen vinden dat een overbodige gadget, maar het grote voordeel ervan is dat je twee parameters tegelijk kan moduleren. Als je met 1 hand aan het spelen bent heb je ook maar 1 hand over :) en daarmee kan je dus niet twee draaiknopjes tegelijk bedienen. Dan komt de d-beam goed van pas.

Niemand meer die iets wil zeggen?
 
Origineel geplaatst door hermax
Niemand meer die iets wil zeggen?

jawel hoor:

goed gemengd allemaal
mooie heldere klanken. goeie sfeer.
allemaal dik in orde zoals ik van u gewend ben.
complimenten!
:W

ik heb wel een puntje mbt de stuctuur: ik vind dat het rustige middenstuk (met overigens een geslaagde sfeer) een reflecterend karakter uitstraalt alsof je het gedeelte daarvoor heel lang en als een ongelooflijk beest tekeer bent gegaan maar ik moet zeggen dat het vuurwerk(je) dat je laat uitbarsten in de reprise van het hoofdthema al eerder had moeten gebeuren, dan was de cooling down (het middendeel dus) meer in context geweest .... denk ik. ook mag de solo in die reprise er meer uitspringen t.o.v. rest

the main action verdient het om nog meer ballen te krijgen, meer body en mag langer duren.

leuke onverwachte ritmische grapjes trouwens (mogen ook nog meer ballen krijgen, aandikken bedoel ik) dat houdt het prettig!

:doei:
 
Zeer mooi trackkie, minder duister dan gondwana, dat bevalt me wel! :okdan:
 
Dank U heren!
Ik heb intussen nog wel wat aanpassingen gedaan, maar kan momenteel niks meer opnemen.
Om de een of andere reden zit ik al enkele weken met enorm veel ruis. Dat is begonnen met die hoge temperaturen (was bijna 30 graden binnen) en is niet meer weggegaan, ondanks afkoeling...
Ook heeft de Behringer EX3200 een kapotte condensator (ook al bij die hitte) en die gaf dan weer een pak brom...

Leve de winter!!! :D
 
Back
Top