Arp Axxe

Nicolas 2000

It's a household name
Lid sinds
17 november 2005
Berichten
13.515
Locatie
Bij Herentals, België
Wat kan ik van de Arp Axxe verwachten?

Kan hij supervet klinken als synthesizer? kan ik er mijn andere instrumenten doorheen routen en moduleren?

Graag even wat info over wat ik van die bak mag verwachten dus :).
 
Nog een vraagje:

solus.jpg


Dit staat op internet als een Arp Solus, maar is dit geen oude Arp Axxe?
 
Degene die ik mogelijk koop lijkt het meeste op die van de foto, maar dan met de zwart/zilveren ronde toets ipv die vierkante.

Denken jullie dan dat het om een Axxe of Solus gaat?
 
Dankjewel, nog NOOIT van die site gehoord :confused:


Zoals je mogelijk weet zijn er zeer veel varianten op ieder type Arp. Ik heb hier een foto waarvan beweerd wordt dat het een Solus is, maar volgens mij is het een oud type Axxe. Aangezien er geen naamplaatje op staat en ik verder op internet geen foto van de oude Axxe variant (of deze geclaimde solusvariant) vind, stel ik mijn vraag hier.

Ook de reviews op internet vond ik niet super verhelderend, en al zeker niet als ik niet weet of het om een Axxe of Solus gaat.

IK heb hier nog niet al te veel gepost, maar het leek me wel duidelijk dat ik niet iemand ben die threads spuit zonder eerst op internet en het forum te zoeken.

Kan iemand me verder helpen met het identificeren van die synthesizer? Danku.
 
Nog wat vraagjes die ik heb en die de zo behulpzaam gelinkte site Google mij na een hele dag zoeken niet kon beantwoorden:

-welke in-en uitgangen heeft de Axxe? Die van de solus vind ik, maar van de Axxe niet.

-De Axxe zou de Arp PPC hebben. Echter met een draaiknop in plaats van die vierkante lijkt het mij gewoon een pitch bend te zijn. Bestaat zo'n variant wel op Solus of Axxe? Edit: ik heb nu een wazige foto van een Axxe met pitch bend gevonden.

De hoofdvragen van mij zijn nu:

*bestaat er een solus die er op zoals op de foto uitziet, of is dat een Axxe?
*(indien de axxe) wat kan ik er van verwachten (heeft iemand deze staan?)
 
De Axxe is een moddervette 1 osc synth waar je sounds doorheen kan halen, er zit een filter input op. De sound is heel vol, je kan er niet zo extreem veel mee maar voor de wat simpelere leads, fx en vooral percussie geluiden(De Axxe bassdrum is legendarisch) is die erg ok...erg karaktervol....anders dan een Odyssey b.v. die wat dunner klinkt maar wel weer veel meer kan.

Volgens mij is die foto een axxe met houten zijkantjes eraan geplakt.
 
OK andere instrumenten kunnen erdoor, dat is boeiend!

Ik heb de Odyssey gehoord, dat klonk ongelooflijk. Maar met dan te lezen wat er allemaal werd uitgegooid bij de Solus en nog meer bij de Axxe, vreesde ik een beetje dat de Axxe inspiratieloos zou klinken. Maar als jij "moddervet" zegt, dan lijkt men het goede overgehouden te hebben? :D

Deze foto's vond ik:

AxxeHalf.JPG


axxe.jpg


Blijkbaar bestaat er dus een oude Axxe met die zijpanelen standaard. OK dan weet ik tenminste wat er in de aanbieding staat, en dat een Arp website dus een fout heeft door die axxe als solus te identificeren!


Ik denk dat deze jongen met (veel) geluk een Axxe gaat kopen in deze lekkere vintage look! Enig risico dat je relatief snel op de synth bent uitgekeken omdat er niet gek veel boeiende sounds mee te maken zijn? En met 1 oscillator, klinken de sounds dan altijd "simpel" als een min of meer continue waveform, of kan je ook van die whacky sounds maken die constant veranderen over het verloop van de klank? (ik hoop dat je weet wat ik bedoel).
 
kleine MP3 link < 1MB

Dit is de Odyssey. Kan de axxe ook maar enigszins zo klinken of is dit totaal onmogelijk? Je zit natuurlijk al met de monofonie die je parten speelt, maar ik had het vooral over de supervette klanken.
 
Ooh als het over een Axe met houten panelen en pitch bend knop ipv PPC gaat, dan is het een oud model met illegale Moog filter kopie in. Dat klinkt veelbelovend!

ALS de synth verkocht wordt zal ik maar even op de tanden bijten, in de portemonnee tasten en mezelf verwennen met mijn eerste analoge.

Ik wil echter niet veel geld uitgeven aan een TE beperkte synth die niet geeft wat ik van een analoog beest verwacht. Maar dat lijkt wel snor te zitten met de Axxe, toch?
 
had Jean toch gelijk, blijkbaar weet je steeds meer te vinden.....

de axxe is saai vergeleken bij de odyssey, ik zou hem kopen als ik jou was. dan kan je het zelf ondervinden, daar steek je toch het meest van op.
 
Omdat ik voordien meer op een Solus dan een Axxe heb zitten zoeken. Als men beweert dat het een solus is ga je daar op zoeken, en je vindt niks, dan zit je vast he. Ik heb er gisteren uren op gezocht. Het is pas met deze thread dat het me begon te dagen dat die site mogelijk een fout gemaakt had en het om een axxe ging. Maar daar had ik graag bevestiging van gehad, want ik had het gevoel dat ik gisteren al ieder ARP plaatje dat ooit op google verschenen is gezien had. En Axxes had ik toen redelijk genegeerd, ik zocht immers die Solus vanop de foto (die nu een axxe bleek te zijn). En dan nog had ik graag hier van gebruikers ervaringen of opnames gehoord.

De zin "hij is saai, ik zou hem kopen" begrijp ik niet. Wat bedoel je met "saai"? Blijkbaar niet zo saai, want je vindt dat ik hem moet kopen.


Ik las trouwens iets interessant over de Axxe: de high out naar de external in loopen om hem vetter te maken, en dan het geluid met de low out aftappen. Klinkt alsof daar coole dingen mee te doen zijn 8)
 
Nee die mp3 kan niet met een axxe gemaakt worden.

De Axxe heeft maar 1 osc en die mp3 is een typische sync sound waar je 2 oscs voor nodig hebt. Denk bij de axxe meer aan simpele geluiden, fluitenende leads enzo. De Axxe en odyssey vullen elkaar erg goed aan.

De kracht van de axxe is dat die zo simpel is, het is ook een erg goeie leerschool voor als je aan een odyssey wilt.
 
Ik vrees dat ik een Odyssey niet snel zal kunnen betalen :D.

OK dan weet ik momenteel toch al een hoopje meer. Ik hoor wel of ik de synth kan overkopen, en zoja dan zal ik de prijs beoordelen met de beperkingen in het achterhoofd.
 
De solus heeft 2 oscilatoren en zit tussen de Axxe en de Odyssey in...De Solus is in een soort tolex koffer ingebouwd en is heel dun gezaaid in Nederland...Ik denk dat er in de VS veel meer van verkocht zijn...
De Axxe is makkelijker te vinden en heeft 2 uitvoeringen aan de buitenkant en meerdere uitvoeringen aan de binnenkant. Je hebt de zwarte met gouden opdruk/houten zijkant en je hebt de Oranje met lichtbruin zijpaneel...Er zijn in de loop der productiejaren meerdere filters en print revisies geweest....Ik denk dat de Oranje/zwart het beste te vinden is en ook goede resultaten zal geven...Koop je er 2 dan heb je voor minder geld dan een Odyssey een 2 oscilator mono synth...In ieder geval een mooie aankoop voor een schappelijk bedrag...voor 300eu moet je er een kunnen vinden...
Hij klinkt lekker dik en hoekig.....
 
Als de Solus zeldzamer is verhoogt het alweer de kans dat het exemplaar wat mogelijk aangeboden wordt een Axxe is.


In ieder geval bedankt voor de reacties! Het worden spannende dagen tot ik meer weet van de verkoop :).

Vintagesynthexplorer ken ik, het was door die site af te gaan dat ik van een heel algemene beschrijving op een Arp kwam. Aangezien daar toen geen fotootje van de oude Axxe stond hadden we hem niet als dusdanig herkend.

OK ik wacht nu even af hoe de verkoop verder gaat! Ik zit met een klein budget en de synth is niet in goede staat; hopelijk kan ik hem kopen en spelend krijgen :).

Als hier mensen zelf eentje hebben hoor ik het graag!
 
Origineel geplaatst door Nicolas 2000
Nog een vraagje:

solus.jpg


Dit staat op internet als een Arp Solus, maar is dit geen oude Arp Axxe?

Het is idd de eerste Axxe en de solus staat nog net met een hoekje rechts op de foto...:)
 
Back
Top