Beginnersvragen forum?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Maar wat is een beginners vraag en wie bepaalt dat...

Is een moeilijk onderwerp waar we het al vaker over gehad hebben (zowel op het forum als met de moderators / admins)
 
Respect

Respect

We vertrouwen er eigenlijk op dat er respectvol met beginners en hun vragen wordt omgegaan. En inderdaad.. zoals Johnny al aangeeft.. wat voor de een een beginners-vraag is.. kan voor de ander juist weer heel interessant zijn.

Schroom niet.. vraag er maar op los!
 
Volgens mij lost zo'n forum niets op:

Ik heb op andere forums (fora?) idd wel eens zoiets gezien.. Maar dan heb je dus al snel het probleem dat beginners hun vragen níet in dat forum plaatsen, terwijl ze daar wel horen, omdat ze zichzelf geen beginner vinden.
Oplossing daarvoor kan zijn een postcountlimiet, bijvoorbeeld mensen <20 posts mogen alleen in het beginnersforum posten. Nadeel daarvan is dat ze op dat moment geen eventuele zinnige bijdrage kunnen leveren aan topics buiten dat forum en dat er bij zullen zijn die gaan spammen, om zo toch maar die 20 posts te halen.

Verder heb je ook nog grote kans dat er een scheiding tussen forumgebruikers gaat ontstaan. De mensen die hier namelijk al langer zijn hebben alle vragen / discussies uit het beginnersforum al eens gelezen, en vinden het dus op een gegeven moment niet meer nodig dat forum te bekijken, waardoor nieuwe mensen niet 'opgenomen' worden in de groep zullen we maar zeggen...
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top