Waldorf Blofeld

Ehm,

Die soundset is van 23 februari 2008. Meer dan een jaar oud dus
 
PUMP IT UP







photo.jpg



Blofeld firmware versie 1.12



Download
 
1.12 geinstalleerd!

De arp/clock bug is inderdaad verholpen. Echter, ik kwam gelijk een nieuw probleempje tegen.

Ik heb een arp-patch gemaakt met een clk delay in FX slot 2. Ik heb m gesaved, en als ik in 'play sound' mode sta, dan gaat alles goed.
Vervolgens zet ik deze patch in een multi, en ineens is mijn delay in dit slot veranderd in een Flanger.
En vanuit multi-mode kan ik natuurlijk mijn effectslots niet meer editen.

SCD: weet je of hier iets over bekend is?
 
Vraagje aan de Blofeld-bezitters: wat is jullie mening over de pads die je ermee kan maken? Ik twijfel enorm tussen de Blofeld en de Virus TI Snow (of iets dergelijks in die prijsklasse), maar als ik voor de duurdere ga moet ik wel nog een 5-tal maanden sparen. Of ik kan nu al de Blofeld kopen en binnen 5 maanden verkopen voor de duurdere synth, is dat een beter idee?

Wat vinden jullie, is de Blofeld heel erg de moeite, vooral op vlak van pads? Ik heb op dit moment enkel een Microkorg, een vette synth maar ik wil meer.
 
Ik zou zeggen dat Blofeld prima in staat is goeie pads te maken. Polyfonie is er voldoende, even als bron-sounds en modulatiemogelijkheden. Via Multi-instellingen kan je meerdere sounds layeren als je het nog extra aan wilt dikken. Het enige waarin ik de Blofeld wat achter vind blijven is met delays. (Zeker aangezien er in de nieuwe software versie iets niet helemaal lekker gaat, hoewel ik verwacht dat dit redelijk vlot verholpen wordt).

Ik heb geen ervaring met de Virus, dus ik kan je niet vertellen of hij beter/slechter is in pads. Ik zou wel nu de keuze maken voor 1 synth. Nu kopen en over een paar maanden weer verkopen, dat betekent verlies draaien, en dat is natuurlijk zonde. (Of je moet kijken of je nu al een 2dehands blofeld op de kop kan tikken, ze staan links en rechts wel te koop...)
 
Ik ben aan het dubben of ik de mijne moet gaan verkopen....

Heb een Virus TI gekocht, ... en wou hem in eerste instantie om die reden verkopen.

Maar het is toch wel een erg leuke synth...

Ik twijfel nog.
 
Dat is een praktisch niet te beantwoorden vraag. Je hebt pads, pads en pads(en pads :)).

Niemand weet wat voor pads jij zoekt en er is dus ook geen antwoord op je vraag. In de regel is het aan te nemen dat je met een synth met veel stemmen gechikt zijn voor pads.

Het grote verschil tussen de Blofeld en de Ti Snow zit hem in de FX sectie. Deze is een stuk uitgebreider in de Ti en dat kan natuurlijk wel een verschil in klank geven. Kwa diepte van de synthese engine zelf ontlopen de synths elkaar niet eens zo gek veel. De Ti heeft wat features die de Blofeld niet heeft en andersom.
 
Laatst gewijzigd:
[off topic] en natuurlijk deze:
verkeersbord_padden.jpg


[on topic]Ik zou me niet kapot staren op de pads, maar je keuze ook laten afhangen van andere (on)wenselijkheden; de sonische mogelijkheden van beide synths (oa, zoals als genoemd, de fx, maar ook de geplande sample optie van de blofeld), aantal in en outs, de totale integratie mogelijkheden van de virus, etc.
 
hmm iedereen zat dat ding op te hemelen en nu zie ik er tig te koop staan :confused:
 
Dat is een bekende verkooptactiek hoor. Warm maken en dan verkopen. :)
 
Dat is een bekende kooptactiek hoor. Afzeiken en dan goedkoop scoren. :D
 
Qua in- en outputs lijkt de Blofeld me prima. Voor FX heb ik een Kaoss Pad 3 en Lexicon MX200 dus dat lijkt me niet zo'n groot probleem. Ik wil wel doorsparen, maar dan moet ik weer 5 maanden wachten en dat is wel erg lang. Als ik naar demo's van de Blofeld luister ben ik steeds onder de indruk, maar als ik naar de Virus Snow, Nord Rack 2X of Radias luister natuurlijk nog veel meer. Daarom twijfel ik.

Heeft iemand al tracks gemaakt met (bijna) alleen de Blofeld? Zou graag nog wel wat horen om me over de streep te trekken.
 
Qua in- en outputs lijkt de Blofeld me prima. Voor FX heb ik een Kaoss Pad 3 en Lexicon MX200 dus dat lijkt me niet zo'n groot probleem. Ik wil wel doorsparen, maar dan moet ik weer 5 maanden wachten en dat is wel erg lang. Als ik naar demo's van de Blofeld luister ben ik steeds onder de indruk, maar als ik naar de Virus Snow, Nord Rack 2X of Radias luister natuurlijk nog veel meer. Daarom twijfel ik.

Heeft iemand al tracks gemaakt met (bijna) alleen de Blofeld? Zou graag nog wel wat horen om me over de streep te trekken.


Koop een tweedehands, bevalt -ie niet dan kun je'm altijd weer voor vrijwel het bedrag dat je betaald hebt kwijt, je hoeft niet te wachten, en je hebt toch weer wat geleerd/gehoord.
 
Als ik naar demo's van de Blofeld luister ben ik steeds onder de indruk, maar als ik naar de Virus Snow, Nord Rack 2X of Radias luister natuurlijk nog veel meer. Daarom twijfel ik.
De vergelijking tussen Snow en Blofeld gaat bij mij gewoon niet op vanwege het prijsverschil. Voor het geld kan je je zeker geen buil vallen aan de Blofeld. Een Snow zal beter zijn maar bijna drie keer zo goed?
Ik vind de Blofeld heel aardig werken en ik ben ook erg benieuwd naar de sample-optie. Ik ben er voorlopig niet op uitgekeken.

Nordrack heeft toch helemaal geen efx? En Radias? Tja, als je naar die prijsklasse gaat kijken dan vind ik echt analoog veel interessanter. Dan zou ik als ik jou was naar een tweedehands VA (Ion, JP8080, Nova, Virus C) kijken.
 
ik heb zojuist de Waldorf Vst Editor geinstalleerd, werkt in ableton 7 tot nu toe vlekkeloos! heel relaxed.

je moet alleen in je host de midi in en out van je blofeld disablen en die in je vst selecteren anders crasht je daw host. vervolgens kun je hem dan op de normale midi in gewoon aansturen. niet ALLE parameters zijn te editen maar wel heel erg veel belangrijke. Tot nu toe ben ik erg tevreden!

http://2.bp.blogspot.com/_FMBJEkaC8Lw/SPat2r8jkcI/AAAAAAAAa1w/sapOoFbLcfI/s1600/blofeldvstb2.png/IMG]

Tevens kwam ik een (roemeense) Blofeld sound organizer (wel engelstalig) tegen die ook wel de moeite waard is, ik heb nu al mijn patches in mijn blofeld gesorteerd op naam en op categorie! werkt wel zo prettig moet ik zeggen.

[IMG]http://lady.rdsor.ro/~kotro/i/blofeld/waldorfblofeldeditor1.jpg/IMG]

die is hier te vinden: [url]http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft#blofeld[/url]

en die vst kun je hier vinden: [url]http://www.portela.ch/audio/blofeld/BlofeldVstEditorB2.dll[/url]

info over de vst is hier te vinden:

[url]http://matrixsynth.blogspot.com/2008/10/blofeld-vst-editor-beta-2.html[/url]

:peukie:[/QUOTE]

[QUOTE="LAB_, post: 0"]ook op de roemeense site: ( [url]http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft#blofeld[/url] )

editor: features - multi mode editor, organizer, sound randomizer, sound morpher & arp randomizer and more ...

staan ook wat demo's bij:
[url]http://lady.rdsor.ro/~kotro/mp3s/waldorf_blofeld_editor_random_demo2.mp3[/url]
[url]http://lady.rdsor.ro/~kotro/mp3s/waldorf_blofeld_editor_random_demo.mp3[/url]



[IMG]http://lady.rdsor.ro/~kotro/i/blofeld/waldorfblofeldeditor2.jpg/IMG][/QUOTE]

Ik heb afgelopen weekend aandacht besteed aan die sound-organiser. De looks zijn duidelijk voor verbetering vatbaar... Ik merkte net even wat bugs bij het editten van een sound. Blijkbaar trekt die editor het niet als je ook veranderingen op de blofeld zelf uitvoert.

Die VST betá is top, enige nadeel daar is dat die niet in de diepere krochten van onze schurk komt (modulation matrix, modifiers)

Ook de specifieke randomizefunctie zoals in die roemeense editor vind ik fijner. Zo kun je net als bij de soundtower software van de MicroQ betere "families" maken...
 
Back
Top