Wie koopt deze versterker?

De grote vraag blijft waarom die versterker een dip heeft.



Wie koopt er nou een versterker puur op de spec's ?

Je hebt natuurlijk versterkers en versterkers, stel dat je één of ander muziek/geluidsding ontwerpt en je wil een on-board speakertje, je zoekt hoogstwaarschijnlijk een IC-tje daarvoor en gaat in zo'n geval vooral af op de specs of het mooi binnen het overige ontwerp past.
 
Deze had ik in mijn twintiger jaren. class A/B

Daar had ik dan 2 zelfgemaakte 3 weg speakers bij.

Die hing ik wel eens uit het raam om het centrum van Den Haag en de tweede kamer waar ik tegenover woonde van drum and bass te voorzien.
Geen buren dus dat kon lekker hard. Mensen dansen bij de bushalte .... oooh wat was dat tof.



1710493181317.png
 
Voor HiFi ben ik begonnen met een Sony TA-1630 + Marantz 4-G speakers, grote stap voorwaarts van de radiocassettercorder.
Daarna NAD 3020 + Audiolab Candor speakers (eerste versie), toen hoorde ik een stuk meer
De NAD is afgewisseld met een Akai UM-A03 en een Technics SU-VX500, beide niet zo best
Nu een Technics R-N500 bij de Audiolabs, een flink stap vooruit. Helder, dynamischer

In de studio heb ik een ouwe Quad 33 voorversterker bij de K+H/Neuman O100 actieve speakers met een Adam Sub7, geweldig geluid.
 
ouwe Quad 33 voorversterker
Wel grappig. Ik ken mensen die zweerden bij de bijbehorende Quad 303 eindversterker, en die is zeker niet vlak qua frequentieresponse. Zeker in het hoog. Maar het blijven geweldige apparaten om naar te kijken!

En natuurlijk is onhoorbare harmonische vervorming voor audiofielen juist niet wat ze willen. Want dan mis je toch warmte. En veel mensen denken juist meer detail te horen als je wat lage-orde harmonischen toevoegt (ik vergeet altijd of je dan juist even of oneven moet hebben).
 
De 303 heb ik ook maar die heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt. Inderdaad de set gekocht voor de looks. Tuner lijkt me iets te spartaans. In combi met een vintage Thorens TD160 de bom.
Bij m'n Philips 22GA312 zoek ik nog een mooie 22RH720 receiver, da's toch wel een ubergeile set. Of anders de 22RH832, pure HiFi Porn.
 
Als als antwoord op de topic start, nee.
Ik heb al jaren een Marantz Model 4140 amp (Quadrophonic) uit 1977 of 78 , 1 keertje voorzien van nieuwe Nichicon caps toen ie begon te haperen en verder geen omkijken naar :-)
 
Back
Top