• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

Apple Logic Pro 10.5 update!

Havelock

I Love Synthesizer Sound!
Lid sinds
2 april 2004
Berichten
1.137
Locatie
Obdam (NL)
Hallo allemaal er is een nieuwe versie van
Apple Logic Pro 10.5
Van wat ik nu heb gezien is echt goeie update!

 

Rvooh

Well-known member
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
6.818
Locatie
la Côte belge
Mijn Mac (uit 2011) is helaas te oud...
Zit met hetzelfde probleem, 2011 mac mini core i7 quad. De mijne is volledig maxed, ik kan moeilijk geloven dat hij het niet aan zou kunnen.. plan B dus, Mojave erop krijgen..
Ik ga morgen aan de slag met http://dosdude1.com/mojave/ en laat weten wat mijn bevindingen zijn.
 

Jeroen

Jazzy lid
Lid sinds
24 april 2002
Berichten
1.573
Locatie
Maarssen
Hey, dat ziet er goed uit, laat maar weten, ga ik ook eens probereb. Is altijd beter dan weer 2000 euro uitgeven aan een nieuwe Macbook, terwijl mijn oude eigenlijk nog prima doet wat ik wil.
 

JohnDoe36

Gedeactiveerd account
Lid sinds
3 Maart 2003
Berichten
3.917
Zit met hetzelfde probleem, 2011 mac mini core i7 quad. De mijne is volledig maxed, ik kan moeilijk geloven dat hij het niet aan zou kunnen.. plan B dus, Mojave erop krijgen..
Ik ga morgen aan de slag met http://dosdude1.com/mojave/ en laat weten wat mijn bevindingen zijn.

Heb Mojave op een MacBook Pro (Quadcore i7 early 2011) draaien en ondanks dat Mojave op wat kleine bugs na best ok draait zijn applicaties als Logic Pro compleet onbruikbaar geworden.
En omdat de videokaart niet helemaal compatible is moet dat ding zijn ventilators continu laten blazen wat een herrie geeft.

Ik ga van de week de boel herinstalleren en kijken of 10.14.6 wel ok is. Mijn gok is dat Logic Pro nog prima draait bij minimale belasting.
Een upgrade zal er hoe dan ook moeten komen. Zag vorige week dat de Mac Mini i5 6-core base model op 1279,- zit. Lijkt mij een mooie upgrade. :)

To be continued..
 

Rvooh

Well-known member
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
6.818
Locatie
la Côte belge
En omdat de videokaart niet helemaal compatible is moet dat ding zijn ventilators continu laten blazen wat een herrie geeft.

Vrees ook voor video kaart issues :(
En inderdaad, heb ook al zitten kijken naar een nieuwe.. Het aanbod is na al die jaren eindelijk weer een beetje de moeite geworden.. En gezien de leeftijd kan het wel geen kwaad om eens aan nieuw te denken. Met 3,2 Ghz 6-core i7 zit je aan 1539.. En RAM kan je ondertussen zelf terug vervangen dacht ik?
 

JohnDoe36

Gedeactiveerd account
Lid sinds
3 Maart 2003
Berichten
3.917
RAM kan je idd beter ergens anders kopen. Ik kom totaal uit op 1500,-

Voor opslag koop ik een thunderbolt dock waar 1 of meerdere m2 strips in kwijt kunnen die ik al heb.
En dat allemaal mooi in een 1U rack 19"rack. :peukie:
 
Lid sinds
10 oktober 2002
Berichten
4.409
Locatie
FUNKYTOWN
Mijn Mac (uit 2011) is helaas te oud...

Zwijg ! Ik zit nog steeds op de rock Solid 10.6.8 :D

"Specifically adressing the needs of Hip-Hop and electribe muscicians" (daar hoor ik al niet bij) 8)

En verder zijn ze duidelijk bij Ableton gaan loeren...not my piece of cake.
Door die visuele eye-candy en effecten begint het meer als een voorgekauwde trukendoos voor wood-beez te lijken dan een ernstig DAW programma voor echte muzikanten. Maar ik word oud. Het zal dat zijn...
 
Laatst gewijzigd:

deathspell

Well-known member
Lid sinds
29 juni 2012
Berichten
1.211
Vroeger gebruikten we nog ponskaarten :beard:

Of mensen die daadwerkelijk een instrument kunnen bespelen.

:beard::beard:
 

Rvooh

Well-known member
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
6.818
Locatie
la Côte belge
Mijn Mac (uit 2011) is helaas te oud...

Ben aan de slag gegaan met die dosdude1 oplossing voor Mojave te krijgen op mn Mac Mini 5,2
Install lukte zonder problemen, eens geboot in macOS massaal rare kleuren en als je venster sleept redrawt hij niet meer => onbruikbaar zo..
Dan aan de slag gegaan met Kext Utility om de oude drivers te installeren van backup van het vorige systeem. ( /System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext ).
Na reboot alles fijn, de Trial geïnstalleerd.
Logic start normaal, oud project open gedaan, in die loop view gesmeten, lijkt te werken. Wel 1 groot probleem: ik zie geen verticale streep / playhead in de lineaire view.. Al eea geprobeerd.. Ik denk dat het toch niet optimaal gaat werken :(
 

Rvooh

Well-known member
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
6.818
Locatie
la Côte belge
Toch wat verder aan het prutsen.. Nu met die step sequencer een midi drumdoos aan het aansturen. Wel lastig dat je niet die noot namen (C3,B2,..) kan veranderen naar de drum geluiden.. In herinner me in een ver verleden dat ik hiervoor moest prutsen met mapped instrument in de environment, is da nog steeds zo? Zou jammer zijn
 
Lid sinds
10 oktober 2002
Berichten
4.409
Locatie
FUNKYTOWN
Of mensen die daadwerkelijk een instrument kunnen bespelen.

:beard::beard:

U heeft een punt. Intussen zitten er een triljoen voorgekauwde loops & samples in alle sequenser software die meteen ook leiden tot al dat 'junkfood' (R&B) geneuzel dat we dagelijks op de jongeren zenders kunnen horen.
Songwriters zijn een uitstervend ras. Net zoals plaatslagers.
 

Rvooh

Well-known member
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
6.818
Locatie
la Côte belge
Voor mij persoonlijk: logic altijd super goed gevonden, maar lineair werken staat haaks op hoe ik muziek maak, waardoor het er nooit van komt om iets productief te doen op pc, en waarom dat wel lukt met bvb squarp pyramid. Ableton deed het dan iets beter, maar qua midi deed logic beter dus nooit mijn draai gevonden in beide
deze update heeft dus zeer veel potentieel voor me
 
Top