Aanschaf nieuw mengpaneel, wie helpt ?

je wilt niet weten hoeveel klassieke trax die nu nog steeds gelicensed worden gemaakt zijn met bv een phonic DJ mixer, een TR808, en een oude yamaha 12 bits sampler...... de muziek gaat altijd boven de geluidskwaliteit

Olaf
 
Origineel geplaatst door sander
Dacht het niet!!. Echt wel dat die dingen van toen goed waren. Er worden niet voor niks nog steeds zoveel van die oude bakken gebruikt. Ze klinken gewoon wat lekkerder.
Echt wel dat ik liever een jaren 80 D&R mixer zou willen bezitten dat zo'n yamaha O2R of andere "perfecte" digitale bak.

Vroeger waren mixers gewoon zo duur dat er alleen mensen aan mochten komen die er echt verstand van hadden. Die zijn er nu nog steeds. Alleen is het aantal mensen dat 'maar wat aanklooit' nu veel groter geworden. Er komt gewoon ook veel meer op de markt. En die slechte mixen worden ook goed verkocht dus commercieel gezien is er niets aan het handje.

Er is wel degelijk verschil tussen de mixen van 10 jaar geleden en nu maar anders is hoeft ook niet altijd beter te betekenen. Maar die vernieuwing in het mixen is ook hand in hand gegaan met nieuwe muziekstijlen of een nieuwere benadering van muziek op te nemen dus is het nog heel moeilijk om objectief te zeggen dat het vroeger beter of slechter was dan nu.

En volgens mij is een van de grote redenen dat ze nog met ouder bakken werken is omdat ze daar het meest mee vertrouwd zijn en veel beter hun ding ermee kunnen doen. In dat opzicht is dat conservatisme dan ook helemaal niet kwalijk te nemen.
Maar als je niet open blijft staan voor innovatie op je vakgebied loop je wel de kans de boot te missen en dan is het vette pech. Dan zal je produkt altijd technisch inferieur blijven tov je concurrentie.
 
Origineel geplaatst door olafmol
de muziek gaat altijd boven de geluidskwaliteit

Olaf

Absoluut mee eens! Jammer dat A&R managers daar helaas soms anders over denken.... (uit eigen ervaring met Fasttracker 2)
 
Back
Top