Roland mc-505

Goede keus denk ik, anno 2016 zijn er leukere spullen te koop dan een groovebox uit 1998 die destijds al een beetje als "speelgoed" werd beschouwd vanwege de dunne klank en zwakke filters. Ik zou de Ciruit zelf ook wel willen hebben, en bv een Volca kick en nog een kleine analoge synth. Misschien als mijn kinderen groot zijn, duurt nog wel even. Ik heb zelf al mijn synth gear verkocht en een electrische gitaar gekocht, dat is een minder tijds-intensieve bezigheid, aanzetten en spelen.
 
Ik heb mijn 505 nog steeds en er altijd veel plezier aan beleefd. Verwacht geen professionele nummers te maken, want daarvoor klinkt hij te gedateerd. Er zitten wel heel veel geluiden in, de preset-patterns steken goed in elkaar en het grootste voordeel: je hebt knoppen. Dat blijft toch veel leuker dan altijd met een muis achter het beeldscherm.

Ik zat toen ik mijn 505 kocht trouwens op een Yahoo-groep en daar rolde een compleet album uit. Alle nummers waren uitsluitend gemaakt met de 505. Er staat er ook een op Amazon:

https://www.amazon.com/At-Home-Groovebox-Various-Artists/dp/B00000K2D3

P.S. Ik heb twee jaar geleden bij Roland een nieuw display gekocht voor zo'n 45 euro. Nu spelen mijn kinderen ermee :)
 
Ik gebruik m met hoofdzaak voor loopy-ambient shizzle de laatste tijd, werkt naar mijn gevoel best snel met het in elkaar zetten van een aantal loops waarvan de arp/filters/effecten snel te beinvloeden zijn. Hij maakt niets overbodig in de studio maar errug fijn als je even geen tijd hebt om uitgebreid bezig te gaan met multi-tracks etc.

Gooi er altijd wel wat meer doorheen om dat ie op zichzelf inderdaad wat waterig is.

https://soundcloud.com/olenieling/these-trunks-seem-familiar
 
Back
Top