Casio Trackformer XW-PD1

Nieuwe "groovebox" van Casio.

24321_258.jpg
 
Soort van Roland Handsonic meets Korg padcontrol ofzo
 
Op zich wel grappig dat Casio nog altijd dat 80's/90's gadget imago heeft. De phase distortion synths klinken namelijk zeker niet verkeerd en zijn nog altijd zeer gewild. En met de nieuwe XW synths en de PX-5S krijg je ook veel waar voor je geld. Een aantal grote merken plaatsen zich de laatste jaren meer in de Casio-categorie dan Casio zelf ooit heeft gedaan.

Het lijkt er op dat Casio het sequencer gedeelte van de XW serie in iets aangepaste vorm los gaat aanbieden met deze XW-PD1. Als er dan nog wat on-board geluiden op zitten is dat allerminst interessant te noemen.
 
Op zich wel grappig dat Casio nog altijd dat 80's/90's gadget imago heeft.
Wat wil je met zo'n vormgeving? Het ding ziet er uit als een Millennium Falcon voor kleuters. :)
 
De demo is inderdaad niet echt spannend en qua design oogt het wat speels. Toch is het qua functionaliteit wel een veelzijdig apparaat. Ik had de Casio website even gecheckt en het schijnt dat de hele XW synth engine erin zit. Het is tevens een sequencer (4 x 16 tracks, via USB, geen MIDI), sampler en effects unit (via audio input). Tevens heeft ding nog een ingebouwde speaker en werkt hij op batterijen. Je kunt ook effecten toewijzen aan pads, zoals bij een Novation MiniNova synth.

http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/emi/djproducts/xw-pd1/
 
Het eerste wat ik denk bij het horen van het filmpje is "My first Sony" ...
 
Back
Top