[track]Sahara 5

Een bijzonder mooie track, zo hoor je ze hier niet vaak :halleluja

De celli klinken niet alleen mooi, maar zijn ook prachtig ingespeeld. Prachtig gekozen met die blazers en pizzicato bas op het eind! Het stuk kan met gemak 3x zo lang duren zonder veel aan het arrangement te veranderen. De hobo vanaf 1'18" zou ik met een ander instrument kiezen; een die bovendien wat minder door het stereo beeld springt.

Mooi :mega:

VanHeckis goes classic?
 
Mooie track maar de hobo steekt inderdaad iets teveel af.. hij klinkt te kunstmatig ten opzichte van de rest. Met name die soort flutter klinkt iets te hakkerig.. Als je daar een wat "ronder" instrument als een bassoon ofzo voor in de plaats gebruikt en die betreffende track in je arrangement wat vereenvoudigd wordt het meer een geheel. Ik zou overigens in het laag in de eerste helft iets meer variatie aanbrengen.. er zit 1 noot in die na korte tijd stoort door zijn herhaling. Verder top trackie :)
 
Een "simpel" minimaal klassiekaal stuk.

Waarbij ik moet zeggen dat eenvoud bij deze kracht is.

Ook ik vind de hobo niet echt mooi. Hoewel een hobo wel een goed instrument is om een stuk melancholie bloot te leggen. Iets waar jij volgens mij naar op zoek was als additie in deze.

Filmische muziek. Iets wat je wel eens vaker hebt gehoord in je reacties volgens mij.;)

mooi werk!

greetz Arnaud
 
Hee,
is het classical day vandaag? Da's al de tweede....

Heel mooi dit. Ben je bezig met een volledig Sahara project? De titel dekt in ieder geval de lading.
Idd een ander klankje voor de hobo misschien?
 
dank voor de reacties allemaal.

die hobo, ja nou inderdaad..die klinkt te geisoleerd van de rest ja. om eerlijk te zijn is het een fagot/bassoon preset maar wellicht had ik 'm beter een octaaf lager kunnen spelen want nu lijkt ie te veel op een hobo inderdaad en waarom ie zo op en neer springt in het stereobeeld begrijp ik ook niet eigenlijk want dat was iig niet de bedoeling.

vanheckis goes classic:) ach welja, nou het was mij in ieder geval te doen om een heus strijkorkest met wat houtblazers te te imiteren op een overtuigende manier. alles is met de XV88 gedaan maar dan wel zodanig dat ik dynamiek heb proberen te krijgen dmv de d-beam controller om vooral de stijkers te laten 'ademen'. 1 en ander wordt ook realistischer als het laag voor laag (stem voor stem) wordt ingespeeld. de compostitie zelf was van minder belang, het ging me meer om het sfeertje zeg maar.
 
Knap gedaan, klinkt goed! Alleen wel een beetje veel reverb denk ik. Die hobo heb ik niet zo veel problemen mee.
 
Mooi arrangement.

Mij lijkt dan een volledig digitaal klinkende vervanging van een hobo veel interessanter.
Soort van scene in LOTR waarbij iemand ineens met een GSM gaat staan bellen idee. :)
 
Origineel geplaatst door matoi
breaking news: tot nog toe onbekend stuk van Sibelius ontdekt in!!

Oh dank u, naast ABBA is Sibelius volgens mij wel het beste muzikale exportproduct uit Scandinavie dus da's een compliment. Sibelius is meestal ook geen touw aan vast te knopen trouwens :D
 
Niet mijn ding, maar toch netjes

Wat is die toeter die er in 1'27" ineens doorheen schiet?
Dacht eerst dat het buiten was ofzo, maar het zit in je trackje
 
Back
Top