isnie wil live! met wat?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Origineel geplaatst door Exzit
ok thnk maar is een hardware sequencer in zo'n geval niet betrouwbaarder.

Ik snap het gevoel. Hardware bewijst zich al jaren natuurlijk en de laptop met software komt pas kijken. Een kwestie van afwachten of de laptop net zo succesvol zal worden als de hardware sequencer. Aan de andere kant, ik stond afgelopen zaterdag ook weer op een feest waar twee liveset werden gedaan met laptops, een paar controllers en een machinedrum door Mattew Dear en Jason & The Argonauts. Die doen dat wel vaker, dus blijkbaar is 't allemaal goed genoeg om 't in een hete tent ten gehoren te kunnen brengen.

Of je nu ableton je arangement laat spelen of em hardware sequencer makat dan niet veel uit lijkt me.

Voor het sec afspelen van sequences maakt 't waarschijnlijk niet heel erg veel verschil. De laatste tijd begint het er wel op te lijken dat een laptop met software meer mogelijkheden biedt voor het live beinvloeden van een set dan de hardware die we reeds jaren kennen.

Overigens wil ik nog wel een aanvulling maken over wat betreft 'live spelen':
Ik denk dat de vergelijking tussen een band die live zijn muziek staat te spelen en een producer die live zijn muziek laat horen niet een 1-op-1 vergelijking kan zijn. Net zoals dat een DJ de muziek niet maakt op het moment dat hij staat te draaien , maar alleen mixt en eventueel andere truken uithaalt, zo maakt een producer ook vaak niet live muziek, maar is zijn doel veel meer om zijn eigen muziek te laten horen op een manier waardoor het publiek geraakt wordt.

Het maakt me dus ook niet zoveel uit of er een of andere kerel achter een synth zwaar uit zijn dak staat te gaan, of capriolen uithaalt. Ik zie 't meer als een dj-set met eigen tracks, met de mogeljikheid om er allemaal gekke truken mee uit te halen. Een soort 'verbetering' van de bekende dj-set.
 
jongens jongens
wat een conservatieve argumenten hanteren de meesten hier.
Laat Isnie nu toch gewoon bij z'n stek blijven - PC, Software.

Dus wat zijn de opties daar:

Ableton Live
Fruity Loops (in die "live" mode, die je maar es moet uitpluizen)
Reaktor (heeft een aantal mooie live looping ensembles + je kan er altijd zelf aan sleutelen)
Traktor :duivels:

En dan een lekere controller, een mooie outfit en microfoon (belangrijk!)

laptop optredens die saai zijn, zijn zo omdat de artiest geen moeite doet om het anders te doen.
Ik weet niet of jullie Sickboy kennen, maar als die gast optrad vroeger gebruikte hij traktor .. Maar de zaal daarintegn lag wel plat. Hij sprong, riep, brulde, spoot een fles of drie water leeg over het publiek en drukte af een toe eens op play.

Gisteren zag ik Tim Exile met een laptop en een zelfgemaakt Reaktor Ensemble. Man hij had zowat z'n hele keyboard vol commands. Geen seconde klonken zijn loops hetzelfde. Cuts, roffels, delays, distortion, alles vloog de kamer rond, hij ook ja. Springen, dansen en continu knoppen rammen, dat deed ie.

Live met hardware is trouwens ipv scherm staren, knoppen staren. Je staat de hele tijd te kijken naar je apparatuur. I've been there, geef mij maar m'n laptop.
 
Origineel geplaatst door Sly Dog
Is Isniezot dr onderhand al es uit? :)

Vraag me idd af of isnieZot er al uit is, en dat we dus met een " Justin" te maken hebben, of dat ie diep underground is om zich te beraden op z'n aankoop. Of misschien gewoon met vakantie :mexico:
 
Blijft nu de vraag over.

Is Isniezot een podiumbeest? *D
 
ja ik ben er al min of meer uit. het gaat allesinds met een laptop en midicontroller zijn.
en waarschijnlijk ook een microfoon om wat nonsens uit te kramen :D
maar welke software ik ga gebruiken dat weet ik nog niet helemaal. ik ga nog even wachten op de nieuwe FL 6 die binnekort wel gaat komen. de live mode zou wat uitgebreid worden heb ik me laten vertellen. ableton is eigelijk wel de beste optie. maar ik ga nog even uitkijken voor een alternatief.
bedankt voor de suggesties allemaal :)
 
Origineel geplaatst door fuse


Is Isniezot een podiumbeest? *D

ik heb wel enkele moves die het goed zullen doen op het podium :D
 

Attachments

  • mchammer.gif
    mchammer.gif
    64,9 KB · Bekeken: 54
Origineel geplaatst door Hallucinator
ik vind met een pc optreden net zoiets als met cd spelers draaien



bagger dus!


over het algemeen gaat het mij als ik uitga om de muziek ahahahahaaAAAAAAhahHAHAHA! :engel:
voor mijn part draait de DJ met my first sony 2" reel 2 reels , ik sta toch met mijn rug naar de DJ
 
ik kwam net op de FL forums en ik lees hier dat een of andere kerel een hack gemaakt heeft voor de live mode van FL waarbij je de patterns in ableton stijl kan triggeren. ik heb het net even geprobeerd en ik denk wel dat dit moet lukken om live te gaan. de vraag is alleen of het stabiel genoeg is. voorlopig toch nog geen crash gehad.

forum.exe
 
"ableton stijl pattern triggering" .... Hoe doe je dit? Is dat mogelijk met versie 4.x ? Klinkt wel cool 8)
 
Origineel geplaatst door r.5
De hardware van je laptop ziet eruit als een veredelde typemachine (waarvoor het uiteindelijk ook bedoeld is) en het OS van je MPC hoeft dan ook geen kostbare CPU tijd te besteden aan virusscannen, mail checken, hackers buiten houden, zoeken naar updates en nog een miljoen andere acties in de achtergrond. Dit alles komt natuurlijk het gebruiksgemak, stabiliteit en timing ten goede. We noemen dit dan ook een instrument. :stupid :stupid :stupid

Je kan toch gewoon een extra user aanmaken speciaal voor muziektoepassingen? Bij die user flikker je alles uit z'n systeemmap en deactiveer je alle achtergrondprocessen en toepassingen, en klaar is Klara! Kan je onder je andere user lekker internetten, tekstverwerken en tekenen enzo. Hoe het eruit ziet maakt toch geen flikka uit, het gaat bij muziekinstrumenten toch vooral om het geluid en het gebruikersgemak?!

M'n MPC (die van Falafelbiels is nu) is trouwens vaker vastgelopen dan m'n mac. :peukie:
Ik heb speciaal omdat ik wat meer freakwerk wilde doen ook juist een powerbookje gekocht + Firewire410 + microkontrol.
Ik heb ook een hele hoop laptopsets gezien (vooal de warp en rephlex mensen) en die gebruiken echt voor 99.9999% een powerbookG4(zonder maar ook veel met HWsynths), dit heeft me echt overtuigd de gok te wagen. Ik moet er wel bij vermelden dat ik voor een mac heb gekozen omdat ik er op m'n werk ook mee werk en het ding op m'n duimpje ken, maar ik denk dat de AMD's net zo stabiel kunnen zijn voor minder geld.
 
Ik weet niet of het al genoemd is (kon het niet zosnel terug vinden namelijk)

Een machinedrum daar kun je live lkkr mee uit te voeten!

MD al genoemd geen nood...

Zie het in dat geval maar als een bevestiging!

:walker:
 
Origineel geplaatst door Bas
Je kan toch gewoon een extra user aanmaken speciaal voor muziektoepassingen?

Bij Windows zijn grote delen gemeenschappelijk voor verschillende users
zoals bvb systeem variabelen, system32 directory, grote delen vd registry en de services.

Dingen die 1 user doet kunnen een impact hebben voor alle users op dit systeem.
Verschillende users hebben voornamelijk een eigen profiel (eigen desktop, eigen mydocuments etc) en
een eigen stukje registry (en eventueel nauwelijks gebruikte user variabelen).

Ook al is de schilderkunst al lang ingehaald kwa detail door de fotografie (die op zich binnenkort weer ingehaald zal worden door de digitale fotografie), ze bestaat nog altijd en wordt als ware kunst erkent. Het is dan ook net de kunst om met beperkte middelen (paar kleuren verf & paar verschillende kwasten) een gevoel of sfeer op een doek weer te geven.
Computers hebben dan misschien wel meer features, maar daarom wordt er nog geen kunst mee gemaakt!
 
hehe, wat een discussie alweer... wilde toch even reageren maar wil eerst wel effe duidelijk zeggen dat onderstaand MIJN PERSOONLIJKE visie is die er een is van iemand die ELECTRONISCHE muziek maakt in het stevigere techno/electro en iets meer abstracte genre...maw niet allemaal even toepasbaar op zomaar 'iedereen die met synths muziek maakt' ; voor bepaalde andere genres zal deze uitleg misschien veel minder van toepassing zijn...maar voor topicstarte misschien wel.

heb zelf een heel aantal dingen die hier in de posts gesuggereerd worden (RS7000, Machinedrum, TR-909, Laptop met Ableton+UC-33 controller) dus ik kan het wel een beetje vergelijken zeg maar...
Als ik dan puur naar de mogelijkheden zie om 'live' (dus op het moment zelf) vanalles te kunnen veranderen/aanpassen in je live-set (opbouw, gebruikte effecten, mix, ....), vrees ik toch dat een laptop met Ableton en n controller echt wel het meeste mogelijkheden bied hoor, daar kan je echt met hardware niet tegenop (tenzij je 3-4 bakken meeneemt natuurlijk) . En ik draai die Ableton op n gewone laptop (dus geen peperdure MAC) en dit crashte nog nooit bij mij. Ik moet toegeven dat ik weinig ervaring heb met andere programma's die misschien ook geschikt zijn om 'live sets' mee te doen, maar heb al menige demo's uitgeprobeerd en Ableton Live maakt zn naam toch waar vind ik; probeer maar eens in een ander programma aan elke knop van een VST die je gebruik (be it een effect of instrument) met een paar drukken van een knop eender welke knop van je controller toe te wijzen; je kan met bvb een UC-33 echt ongeveer alles besturen in Live wat enigzins bestuurd kan worden. Maw wat interactie betreft is voor mij Ableton Live de koploper en 'live tool' bij uitstek.

MAAR : dan heb ik het puur over de MOGELIJKHEDEN. En als RS7000, Machinedrum, enz bezitter zou ik hier nu hoog van de toren kunnen beginnen blazen van 'hardware rules !' , koop gewoon zo'n RS7000! , laptop is uncool en niet 'live' enz enz maar sorry hoor, laptop met ableton rulet toch wel lichtjes hoor qua functionaliteit en mogelijkheden.

Dat het leuker staat voor een publiek om met een hardwarebak op het podium te staan, wil ik ook wel aannemen maar toch stel ik me trouwens de vraag of er voor de 'gewone toeschouwer' -dus niet wij die kicken op hardware en altijd eens aan't podium een kijkje gaan nemen om te zien wat er gebruikt wordt - maar de gemiddelde partybezoeker/concertganger die nog amper weet dat DJ's met Vinyl draaien/dat de DJ geen muziek live aan het 'maken' is maar muziek afspeelt/ dat een live-act geen platen afspeelt maar muziek aan het maken is, enz ...believe me, ik heb het hier over het grootste deel van de mensen dus - enig verschil is tussen iemand die voorovergebogen over zn Virus/RS7000/... aan een knop draait of iemand voorovergebogen voor een laptop aan de knop van een controller draait ?
Ik vrees dat het de meeste mensen geen bal uitmaakt en al zeker geen verschil maken. Ik zie trouwens de laatste tijd opvallend veel dat je bij live-acts niet eens ziet wat ze gebruiken; ze staan voor een 'doos' waar je enkel het achterpaneel van kan zien (bvb Technasia Live) en je hebt er het raden naar of er wel iets in die doos zit en zo ja, wat !?

Trouwens, de hele hype rond de MPC -die meermaals wordt aangehaald als 'de' bak om live te gaan-is me toch ook nooit duidelijk geworden hoor...16 pads om loops mee af en aan te zetten...euh, en dan ? geen knoppen op die bak om filters, effecten, whatever aan te sturen ??? of zie ik iets fenomenaal over het hoofd ? (op mn RS7000 zie ik allemaal knoppen staan waaraan ik 'live' kan draaien, op zo'n MPC zie ik alleen maar die pads en 1 schuifregelaar)

Maar bon, om even over het live gebeuren verder te gaan : ikzelf heb altijd de neiging om het leuker te vinden als ik hardware zie staan, maar volgens mij maakt de 'normale' mens geen enkel verschil tussen een laptop met een knoppenbak aan, of een (bvb RS7000) grote grijze doos met knoppen op.

En eigenlijk heb ik maar een goeie raad aan mensen die een live set willen geven : combineer beide dan krijg je van niemand comentaar en is iedereen tevreden ;-)

Bij mij is't eerder een probleem om niet ALLES mee te nemen op'n optreden; voor mn volgende live lijkt dit nu 'beperkt' te zijn tot RS7000, Monomachine, Machinedrum en Laptop met Ableton (of zou k toch ook mn 909 meenemen, nog een filterke, ...??) ...waar is de tijd dat ik enkel met n CS1X, mn Atari en een S-900 Akai sampler ging optreden...sinds ik meer gear kocht ben ik er eigenlijk alsmaar minder mee naar buiten gekomen, dus misschien nog een goeie raad : hou het beperkt !

Ik zou dus zeggen : low budget : Laptopje met Ableton (en een 'ECHO' PCMIA soundkaart erbij, heel goed, geen extra 'doos' aan je laptop enkel een kaartje erin, lage latency) en n tweedehands Virus bvb; iets hoger budget, Laptop met Ableton en bvb Monomachine (of andere synth met sequencer...als je laptop crasht blijft dit nog lekker verderlopen ;-) , nog meer budget : nog n drumdoos erbij, enz enz

Om kort te gaan, moraal van het verhaal : combineer en idereen is blij.
 
Laatst gewijzigd:
Hehehe,

Bij mij is't eerder een probleem om niet ALLES mee te nemen op'n optreden

Erg herkenbaar. Maar ik kom handen (en plek) te kort heb ik laatst gemerkt.
Had mn RS7000, Mackie CR1604, Flightcase met FX, Virus b + toetsen, TB303, Seq. TOM en een Juno 106. Die laatste 2 kon ik niet eens meer plaatsen ...

Het gaat er mij niet om hoe het publiek naar mn gear kijkt, maar mn eigen gevoel. Ik jam t lekkerst op HW met veel knoppen.. dan kan ik 'alles' wat ik wil aanpassen voorzover dat mogelijk is..

Al zou ik een heel podium volbouwen met modulaire systemen voor maar 1 uurtje, krijg je echt wel het antwoord: huh, daar heeft het publiek toch niks aan. Met een laptop kan ik het ook ....
Ik vind dat echt zo'n budvraag. Het publiek heeft er toch geen ene fuck mee te maken hoe jij je ding doet? Als jij zo het lekkerst werkt bouw jij t podium vol.

Aan de andere kant vind ik het wel schijnheilig als men 'live' op de flyer zet en dan met een CDtje aan komt kakken of een laptop met Cubase aan en 1 file laat afspelen.. dat kan ik nooit aanzien als ik op een feest ben .. waarschijnlijk omdat ik zelf ook jam op t podium.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top