Monitoren, ook voor muziek te luisteren?

Origineel geplaatst door Fat Jupiter
hey, deze kanjers heb ik ook in mijn studio staan, als grote afluisterspeakers dan ! Wel een goeie wzare amp er aan hangen, anders geven de bassen niks!

Wat voor joekels zijn dat :|
 
Ik was onlangs aan het denken rond hetzelfde probleem

ik had yamaha msp5's een tijdje terug. schitterende afmixmonitoren, maar om te luisteren idd té neutraal (voor zover ik me herrinner) let op: wat voor afmixmonitoren dus net de bedoeling is. top dus;).
als ik luister wil ik echt een vet laagje over alles hebben...

wat ik nu denk ik ga doen is een setje msp3's aanschaffen -de kleinere broertjes- om lekker in de hotspot op af te mixen, en muziek luisteren gewoon lekker op de bose acoustimass...


tip: in de future music magazines van begin dit jaar staat een heerlijke monitortest, over drie uitgaves verspreid
 
Origineel geplaatst door Kraan
En wat mag dan hun definitie van budget zijn?

Westlake wordt hier niet zoveel verkocht vanwege de prijs.
De LC serie (budget lijn) is volgens mij wel concurrerend.
Ik heb net de prijzen opgevraagd bij de importeur in duitsland.

Even wachten dus.

Overigens, als je een setup zoekt die weliswaar geen westlake kwaliteit heeft maar wel heel geschikt is om dance muziek af te mixen kun je ook denken aan blue sky monitors.
Het is een gesloten systeem met een subwoofer.

Dit systeem geeft mij een heel duidelijk beeld hoe het in een club situatie zou kunnen klinken.
 
Kan allemaal wel leuk en aardig zijn, maar het hoeft niet te betekenen dat de budgetlijn van Westlake ook kan concurreren met andere merken. Tenminste om even lekker te gaan mierenneuken hoeft een goede lijn van een merk niet automatisch te betekenen dat een andere lijn ook zo goed is. Het maakt het wel aannemelijker maar zelf zou ik daar nooit blind op vertrouwen en ze alsnog eerst met m'n eigen oren gaan luisteren. Wat IMHO nog steeds de beste manier is om zeker te weten wat je koopt.
 
Wat mij wel opvalt bij het luisteren van "muziek" op monitors, is dat je soms zo duidelijk de mix kan "horen". Het lijkt alsof het meer uitelkaar staat, zelfs alsof je heel duidelijk bijv. een reverb effect los hoort, ipv erin.
Maar ja, dat mag van mij de pret niet drukken
 
Origineel geplaatst door bliepertronic
ik luister altijd muziek op een gewone huiskamer instalatie!
hpim3349.JPG

Wow, een analoge stereo to mono converter. Knap hoor...
 
Re: Re: Re: Monitoren, ook voor muziek te luisteren?

Re: Re: Re: Monitoren, ook voor muziek te luisteren?

Origineel geplaatst door DJ Fuse
hoe kom je erbij dat genelecs goed vlakke monitors zijn? Iedereen gebruikt genelecs omdat dat nu eenmaal de monitors zijn. Er zijn veel betere (duurdere En goedkopere) alternatieven op de markt) Genelecs doen iets heel raars in het laag. Ik ken ook geen enkele studio waar ze genelecs hebben zonder dat er twee yamahaatjes of dynaudios naast staan;)


"Yamahatjes" staan in elke studio omdat ze kutgeluid hebben. Als het daar goed op klinkt, klinkt het OVERAL goed. Dat heeft dus niets met Genelec te maken...
 
hoe kom je erbij dat genelecs goed vlakke monitors zijn? Iedereen gebruikt genelecs omdat dat nu eenmaal de monitors zijn. Er zijn veel betere (duurdere En goedkopere) alternatieven op de markt) Genelecs doen iets heel raars in het laag. Ik ken ook geen enkele studio waar ze genelecs hebben zonder dat er twee yamahaatjes of dynaudios naast staan

sorry maar hoe kom jij erbij dat Genelecs geen goede , vlakke monitors zouden zijn. Het zijn één van de vele goede monitors , punt. tuurlijk zijn er betere, PMC, ATC, Adam ... maar Genelec en Dynaudio is wel dezelfde klasse hoor. en om eerlijk te zijn, heb ik deze twee nog nooit naast elkaar zien staan :) Genelects worden in de beste studio's ter wereld gebruikt als nearfields, main monitors. zoals bvb de Galaxy in .be

en euhm .... wat is 'doen iets heel raars' ? klinkt nogal helpdesk achtig ;)

maar het ging eigelijk over muziek luisteren op monitors :) kheb dat lang gedaan omdat ik nu eenmaal van een neutraal , ongekleurd geluid houd. en mijn hifi speakers suckte. Tot mijn B&W's, die na lang luisteren toch niet zo vermoeiend zijn.


greetz
 
Origineel geplaatst door phase57
sorry maar hoe kom jij erbij dat Genelecs geen goede , vlakke monitors zouden zijn. Het zijn één van de vele goede monitors , punt. tuurlijk zijn er betere, PMC, ATC, Adam ... maar Genelec en Dynaudio is wel dezelfde klasse hoor. en om eerlijk te zijn, heb ik deze twee nog nooit naast elkaar zien staan :) Genelects worden in de beste studio's ter wereld gebruikt als nearfields, main monitors. zoals bvb de Galaxy in .be

en euhm .... wat is 'doen iets heel raars' ? klinkt nogal helpdesk achtig ;)

greetz

die staan daar omdat genelec gebruik maakt van hun ruimte om te testen.
veel fabrikanten willen graag hun spullen voor weinig of niets in de galaxy neerzetten.

genelec is zeker niet slecht maar als je het een cijfer zou moeten geven komen ze wat mij betreft op een 7.

overigens ken ik de budget serie van westlake vrij goed.
Heb deze ook naast genelecs die 3x zo duur waren gezet en dan pas ga je begrijpen wat een goed stereobeeld
eigenlijk inhoudt. Geloof me, de genelec viel behoorlijk door de mand.

Prijzen van de lc serie van westlake Lc 4.75 - 769,- p/stuk. excl. btw
Je hebt wel een goeie amp nodig. Bijv. een bryston maar hafler doet het ook goed.
ik kan er nog korting op krijgen. Dus als iemand interesse heeft...................

Kijk anders eens op www.westlakeaudio.com
 
ja, zoals ik al zei, er zijn er zeker beter. 7 klopt misschien wel :) en ok ze hebben ze misschien wel in de Galaxy 'gedumpd' maar ze mixen er toch alles op, behalve in de mastering room, waar ze Egglestone gebruiken. dus zo slecht of 'niet vlak' zullen ze wel niet zijn. moet ik allemaal nog eens navragen wanneer ik er nog is kom.

die westlake's heb ik nog niet van gehoord, klinkt interessant.

btw, ja kan als je handig bent natuurlijk ook zelf monitors bouwen,genoeg interessante DIY kits, voor nog veel minder geld en zeer goed resultaat.
 
Back
Top