Waar tegenwoordig betaalbare vintage gear?

Maar er worden ook niet veel memorymoogs meer verkocht hé :D , toch zeker niet als je dat vergelijkt met een Moog one qua verkoop. Die vintage pro audio markt is een soort van parallelle markt geworden waar mensen die het ervoor over hebben en het geld hebben gaan shoppen. De echt dure synths die te koop staan, staan vaak maanden te koop. En je ziet echt wel dat bv. Sequential een nieuwe Prophet 5 uit heeft , er staan zoiets als 15 vintage Prophet 5's te koop ... Als Dave een nieuwe Ob-x uitbrengt zal je de Oberheims ook wel zien passeren. Voor ieder wat wils dus ;)
Nee er worden niet veel Memorymoogs verkocht omdat er geen te koop zijn,als je er een hoop te koop weet in EU geef dan maar een seintje in PB!

Wat niet verkoop is omdat het net te duur is over de marktwaarde,meer niet,al de rest gaat weg in een fractie.
 
Wat niet verkoop is omdat het net te duur is over de marktwaarde,meer niet,al de rest gaat weg in een fractie.
Precies.. je moet steeds even net het lef hebben iets teveel te betalen. Een tijdje later ben je dan dubbelblij. Heeft mij de afgelopen jaren mooie synths opgeleverd. Maar ook dingen laten liggen die ik had moeten kopen natuurlijk. En heeeeeel af en toe heb je een gelukje.. (CS-60 :yamaha: )
 
  • Duimpje
Duimpjes: Vic
En je ziet echt wel dat bv. Sequential een nieuwe Prophet 5 uit heeft , er staan zoiets als 15 vintage Prophet 5's te koop ... Als Dave een nieuwe Ob-x uitbrengt zal je de Oberheims ook wel zien passeren.
Waar passeren die ?
 
Waar passeren die ?
Op reverb alleen al staan 9 vintage prophet5's , ook enkele T8's , op ebay zullen er ook wel staan. Betaalbaar is wel iets anders hé, maar dat gaat voor vintage zowieso al bijna niet meer op ...
 
Jeff Mills met zn 909 hier, daar, op festivals, op Youtube.

Op festivals schijnt het een gehuurde te zijn. Thuis zal ie er ongetwijfeld wel een paar hebben, die het huis niet uit komen.

Werkelijk de énige reden waarom ik een TR-909 zou verkiezen boven een TR-8S is de kleur van de case

Wel, de bediening is wel frikkin' snel & direct, vergeleken met een tr8s. :engel:
Een paar mooie voor de tr8 -> SynthGraphics - TR-8 808 909 Overlay
 
Op reverb alleen al staan 9 vintage prophet5's , ook enkele T8's , op ebay zullen er ook wel staan. Betaalbaar is wel iets anders hé, maar dat gaat voor vintage zowieso al bijna niet meer op ...
De vintage Prophet 5 is een heel slechte investering,ik heb het al redelijk herhaald hier, (en sommigen ergeren zich er aan) maar ja je hebt gelijk wat betreft de P5,T8 niet maar daar zit je dan met de marktwaarde.

Enkel een P5 Rev 1 of Rev2 zou een goede investering moeten zijn ,maar is het ook niet als je hem koopt voor de sound dus en om te gebruiken,ze gaan stuk terwijl je er bij staat.
 
Er staan nog steeds pareltjes op marktplaats!



Screenshot_20220108-171449_Marktplaats.jpg
Screenshot_20220108-171438_Marktplaats.jpg
 
Inmiddels toch gestegen naar 1500 euro :) Prachtige synth, dat wel.
 
Wil je tegenwoordig goedkoop vintage gear vinden moet je gewoon geluk hebben.
Je gaat bijvoorbeeld om wat goedkope oude meuk.
Verkoper: "Ik wist niet dat hier nog interesse in was."
Jij: "Ja, ik verzamel een beetje vanalles uit de jaren 80/90, vooral synthesizers en keyboards enzo".
Verkoper: "Oh werkelijk, op zolder heb ik nog zoiets liggen, kom je even mee kijken?"
Jij: "Ja zeker"
Eens op zolder gekomen, zie je daar een Roland Jupiter 8 liggen.
Verkoper: "Is dit iets dat je kan gebruiken?"
Jij: "Ja, wel wat onhandig qua grootte, maar ik kan proberen om het een plekje te geven."
Verkoper: "Ja kijk, je vind er vast een plaats voor. Neem het maar zo mee, dan ligt het hier niet meer in de weg."
En als je geluk hebt, dan gaat je wekker nu niet af.

De gemiddelde mens weet hoe je iets op internet kan zoeken en de oudjes vragen het aan de kinderen of kleinkinderen, dus men vindt helaas de weg wel naar die veel te hoge eBay/Reverb prijzen. En probeer ze dan maar te overtuigen om voor een stuk minder aan jou te verkopen.
Ik heb vorig jaar nog een vintage gitaarpedaal kunnen kopen voor 35 euro, terwijl de verkoper wist dat men er 200+ voor vraagt op Reverb, dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
 
Ik zou het echt oude spul lekker laten voor wat het is, wellicht dat dingen als een Machinedrum nog wat verder in prijs stijgen en future classics worden. Maar er is zoveel mooi nieuw spul te koop. Ook daardoor denk ik dat de vintage spullen uiteindelijk wel weer zullen dalen. De Covid periode is er een waar mensen geld over hielden en veel tijd om zich te vervelen en nieuwe hobby's te zoeken. Dat drijft prijzen op. Dat gaat straks weer weg en dan moeten ze van hun spullen af. Ik denk dat geduld op dit moment een schone zaak is qua prijzen ;)
 
We moeten ook niet te hard met de vinger naar de verkopers wijzen. De bieders/kopers kunnen er ook wat van. Hier een defecte D20, defecte XP50 en defecte Matrix1000. Verkoper zegt bieden vanaf 150€. Biedingen staan al op 750€. Dus! Ik zou voor dat bedrag persoonlijk iets anders kopen, want zelfs al krijg je ze alledrie werkend sta je daar nog niet met de meest boeiende/handige bakken.


Enfin, ik hoop dat die bieders in de toekomst de weg naar mijn advertenties vinden. :)
 
Ik denk dat je op kofferbakmarkten/rommelmarkten nog wel 'ns iets leuks tegen kan komen voor een mooie prijs, dan heb je dat hijgerige internet/marktplaats gedoe in ieder geval niet.
 
Altijd als ik naar een kringloop ging met als doel "nu ga iets tof vintage scoren" dan ging het sws niet gebeuren, ging ik ff toevallig kijken, dan vond ik soms wel iets leuks.
Maar ik vind meestal van die oude vergeelde ranzige casio's en dan gaat de verkoper zelf even het model googelen :stupid
"Op internet staat er een voor 90€ dus dat vraag ik" (Vergelijkt hem dan met een mint-condition model op een veiling site)
Toen was ik wel een beetje klaar met kringloopjes, hoofdprijs vragen voor afgedankte en afgetrapt spul. maar mss is dat lets Typisch Eindhovens,,
 
Hmm, zo'n Casio is al heel wat. Hier staan in de kringloopwinkel alleen maar oude orgels, van die grote en zware krengen. Voor vijf euro en een hernia ben je eigenaar, maar ik sla over.
 
Hier een defecte D20...
En binnen 5 jaar gaat iedereen op zoek naar de 'warme' of beter gezegd 'gruizige' klank van bovengenoemde...
De D20 staat overigens al flink te wezen op Reverb en zeg er donder op dat die binnen 5 jaar nog in prijs zal gestegen zijn.
Best aardige sounds imho (8:23) en je herkent zo een aantal sounds uit vintage dance hits... D20 heeft gewoon een betere FX nodig!

 
Laatst gewijzigd:
Back
Top