Roland System-8

Schijnt dat de plug-out van de Jupiter8 geweldig is en de klanken echt zeer goed nabootst dank zij die ACB.Plug-out van de system of een echte Jup-8 van 7000 euro?Mmmm...
Kunnen jullie dat beamen?
Veronderstel dat die andere plug-outs dan ook zeer goed zijn?
Heeft ook meer dan 70 knoppen,dat zo goed als iedere functie zijn eigen knop heeft.Wat ook nu ideaal wordt met de omnisphere 2.5 hardware synth integratie.
Wat me ook opvalt dat de ontwikkeling(andere plug-outs) is stilgevallen.Beetje typisch voor Roland na een(korte)tijd.
Wil zeggen,ben interesse aan het krijgen,en er nu en dan 2dehands verschijnen.
 
Ik vind zowel de Jupiter 8 als Juno 106 erg goed klinken in de System-8, maar ik heb de originelen nooit gehad. Maar ook in vergelijkingen en A/B tests op Youtube komt het allemaal wel erg dicht in de buurt. Gezien het feit dat je tegenwoordig al voor 800eu een System-8 kunt kopen lijkt het me een nobrainer als je die sound zoekt.

Overigens kun je alle ACB models en de System-1 en System-8 engine evenals de D-50 en JV-1080 gratis proberen als je even een Roland Cloud proefabootje neemt, kost niks en dan kun je een maand(?) alles gebruiken.
 
Er is een nieuw OS voor de System-8

[ Ver.1.20 ] JUN 2018
Additional Functions
Please refer to the "Reference Manual" for detailed information in the [ Owner's Manuals ].
Two types of variations were added to the oscillator ( FM x 2 ).
Five types of variations were added to the filters ( JUPITER-8, JUNO-106, Formant x 2, Harmonics ).
An overdub mode was added to the step sequencer.
Bug Fixes
The following bugs were fixed.
Performances sometimes fail to be saved correctly.
Other minor bugs.

https://www.roland.com/us/support/b...drivers/84fbfc67-5ee7-450f-8e24-65828c70061a/
 
Op youtube staan filmpjes met de nieuwe oscs en filters. Vooral de filters zijn een goeie toevoeging volgens mij!

Ik had eigenlijk wel op een simpele resonante bandpass filter gehoopt, maar goed. Heb ik weer andere synths voor.
 
Ik ben in elk geval blij dat die variation knoppen eindelijk fatsoenlijk gebruikt worden!

Toevallig vanochtend vrij, dus zo gelijk even updaten en uitproberen :)
 
Ik snap het enthousiasme voor de system-8 eigenlijk niet zo heel goed. Uiteindelijk is het maar een vst met wat plastic errond.
 
Dat bedoel ik: het hart van de system-8 is niet meer dan een vst. Het is een controller met een vst erin. Ik zou de system-8 dan ook niet echt een synth durven noemen. Daarom heet ie natuurlijk ook 'system'.
 
AH ok ja juist ja daarom is mijn Blofeld Keys ook geen synth :)

Is ook een bak met cpu en wat software erin.

Niet dus
 
Dat bedoel ik: het hart van de system-8 is niet meer dan een vst. Het is een controller met een vst erin. Ik zou de system-8 dan ook niet echt een synth durven noemen. Daarom heet ie natuurlijk ook 'system'.

Haha wat een larie!

Ten eerste is een softsynth ook een synth, daarnaast is dit gewoon een digitale hardware synth. Dat er een software equivalent van is, wordt de hardware niet minder "synth" van.

Maar goed ga er eigenlijk al te veel op in
 
GIsteren erop gegooid. Nu kan ik die juno filter gebruiken over mijn SYS8 hoover patches, lekker creamy hoor
 
Gisteren de update erop gezet. Vowel filter type switchen via de sequencer is cool en de FM osc types voegen zeker iets nieuws toe.

Jammer dat de 2e LFO er niet in zit.... maar daar hebben we de system100 plugout voor.

Ennuh..... S8 is misschien plastic, maar wel het meest bad-ass klinkende plastic wat ik ken :)

Het zou mij niets verbazen als er ooit iemand een metalen behuizing gaat aanbieden.
 
Omdat je een afwijkende mening (die je bovendien fundeert) hebt, word je onmiddellijk als trol weggezet.
Ok dan.
Dit is een forum, bij mijn weten is het niet verplicht dat iedereen het hier met mekaar eens is.
 
System-8 is gewoon een digitale hardware synth die daarnaast een vrij nauwkeurige reproductie kan geven van meerdere Roland klassiekers. :okdan: Maar dat beperkt zich m.i. tot de synth's waarmee dit met VST plug-ins ook vrij goed zou kunnen. :stupidIn dat opzicht kan ik "lowieken" goed begrijpen. :)
Maar met een (zeer) nauwkeurige reproductie van bijv. een Juno-60 óf een Jupiter-4 zou ik wel geïnteresseerd zijn in System-8. Nu niet! :D Of het zou de ProMars, die vaak gezien wordt als een monofone Jupiter-4, plug-out moeten zijn waarvan ik (nog) niet weet hoe nauwkeurig die het origineel benaderd. Hoe wordt de ProMars ontvangen door degene die een System-8 hebben (of hebben gehad)?

Wat me ook opvalt dat de ontwikkeling(andere plug-outs) is stilgevallen.Beetje typisch voor Roland na een(korte)
Dat was mij ook opgevallen. :stupid Ik denk om reden dat zij eventuele andere Roland klassiekers qua klank (nog) niet voldoende kunnen benaderen met deze (ACB) techniek.
En inderdaad typisch Roland > waardeloos dus (en dan m.n. door de indruk die zij gegeven hebben dat er nog vele plug-outs van klassiekers zouden volgen :stupid)
 
Druk weekend dus weinig tijd om een en ander aan de tand te voelen, maar vanavond weer even achter de System-8 kunnen zitten.

De nieuwe oscillator variaties vind ik een hele fijne toevoeging.
Met deze FM operator golfvormen verander je hem uiteraard niet in een DX-7, maar ik haalde er toch snel wel aardige DX klanken uit en dat vind ik een leuke toevoeging.

Ik moest even mijn weg vinden omdat de diverse FM typen op het eerste gehoor weinig verschil laten horen, maar als je met de color knop gaat spelen wordt het interessant.
Nog interessanter werd het toen ik de color bestuurde met LFO en envelope.
Het prettige vind ik dat je op een relatief makkelijke manier hele aardige FM klanken kunt krijgen. Dat je dat kunt combineren met een 'gewone' golfvorm en diverse filters, maakt het voor mij een hele interessante uitbreiding op dit instrument.

Een tweede LFO had ik toegejuicht en ik zou ook geen bezwaar hebben tegen een JX-03 plugout, maar ook zonder deze zaken is de System-8 een waardevolle aanvulling op mijn instrumentarium gebleken.
 
Ik heb niet zo veel met FM, maar de extra filters zijn ook vet!

De formant filters zijn heel bruikbaar. De harmonic filter is weer erg origineel en past in het straatje van de sbf. Je moet wel even door hebben hoe je die moet gebruiken: hp knop wordt lp/hp filter, die moet je niet helemaal op 0 laten, anders wordt het wel heel donker.
Cutoff en resonance hebben ook een andere functie. Ff manual lezen!
 
Morgen nieuwe plug-out! :)

Volgens mij eindelijk dan de JX-3P als ik het filmpje van Gattobus zo bekijk
 
Heeft die System 8 nou een parameter in het (sequencer) menu waarmee je glide / slide / lag toe kan passen op control changes in de sequencer? Dus geen standaard glide op de pitch maar op alle knopbewegingen die je op kan nemen in de sequencer. Ik dacht dat de system 8 dat kon maar misschien verwar ik hem wel met de sequencer van de Monologue
 
Back
Top