Forbidden Love

Op zich wel een aardig thema, maar ik twijfel nog of ik dit tijdens een gezichtsbehanding hoor (1e helft) of dat ik naar gladiator zit te kijken (2e helft)
Moet wel eerlijk zeggen dat de melodie voor mij dichter tegen "muzak" aanzit dan dat het een gevoelige snaar kietelt.
 
Hey Danny,
Laatst had ik nog Musical impressions opstaan,en toen viel het me idd al op dat je al een tijdje niet meer op 't forum was.
Dat is echt nog steeds een volwaardige cd die eigenlijk in geen enkele new age collectie mag ontbreken,zonde dat ie nooit officieel (onder Oreade bijvoorbeeld)is uitgegeven.
Dit nummer zou er ook zeker niet op misstaan,of komt er een nieuw album?

Ik vind het wel cool dat je nog steeds alles met die zelfde set-up doet,zoals je weet heb ik altijd een zwak gehad voor de wat oudere digitale bakken,zoals de sy99,dx7,wavestation,D20/50/70,01w,jd800/990,jv2080,etc.
Ze klinken allemaal ehhh...zo anders van elkaar,waarschijnlijk omdat toen de markt van het digitale tijdperk nog helemaal open lag zodat fabrikanten grensverleggend bezig konden zijn,waardoor de bakken toch een hele unieke sound kregen,niet altijd even mooi,maar wel heel eigen.
Die herkenning en scharme mis ik wel een beetje in huidige bakken.

Ook je manier van sequencing zonder computer zorgt ook wel voor een andere draai in de muziek.
Zo zag ik laats een mooi filmpje op you tube van iemand die alles opnam in de begeleidingsrecorder van een korg pa2x pro.
En die muziek klonk weer heel melodieus omdat de komplete partij veel van akkoorden wisselt.
Zo merk ik dat jou muziek door beperking aan visualisatie weer veel op 't gehoor is gesequenced,waardoor er weer veel gevoel in het toetsenspel komt.
Ik zeg niet meteen dat de ene manier van sequencing beter is dan het andere(alles heeft z'n voor en tegens),maar je gaat wel op een andere manier te werk waardoor de muziek vaak ook anders wordt.
Hoe dan ook, ben benieuwd naar je volgende cd.:okdan:
 
@Raphie: De één z'n snaar is al gevoeliger dan de andere. De persoon voor wie het geschreven is, heeft gereageerd zoals ik bedoelde ... en dat is/Was mijn hoofddoel. Wat de rest denkt, vind ik bijzaak (no offence).

@Ramirez: Jij draait Musical Impressions nog :halleluja: ... THX man. Tja ... een nieuwe CD ... ik wil wel maar zit de laatste jaren eigenlijk nogal in de knoop/put en dat werkt niet productief. Maar Forbidden Love zal ooit op een CD komen te staan, desnoods onder een andere titel (maar om het om te buigen naar Jewel-naam, is moeilijk denk ik).

:doei:

Danny
 
@Raphie: De één z'n snaar is al gevoeliger dan de andere. De persoon voor wie het geschreven is, heeft gereageerd zoals ik bedoelde ... en dat is/Was mijn hoofddoel. Wat de rest denkt, vind ik bijzaak (no offence).

dus eigenlijk gehoeven wij niet te reageren alleen dat ene forum lid, als die reageerd is het goed. waarom stuur je hem dan niet een personlijke mail met luister jij eens even. (no offence)
 
Jandorie, compleet gemist deze track.
Maar ja, ik beluister tegenwoordig zo goed als niks meer hier want de meeste dingen staan op sites waar ik niet op kan (op het werk). Thuis heb ik geen studio meer en mijn pc daar gaat niet op het internet. De pc van vrouwlief is constant in gebruik door studerende en/of spelende kinderen...

Hey Danny, alles gaat toch goed? Ik lees nogal wat sombere dingen in je berichten hierboven en de titel van de song belooft ook al niet veel goeds.

Soit, de track zelf. Kan niet veel meer zeggen dan wat al is geschreven. Typisch Danny, strak en melodisch. En uitgewerkt met zin voor detail. Gewoon mooi.

Ook hier staat Musical Impressions nog regelmatig te draaien hoor. (en een compilatie cd-tje van de reeds afgewerkte Jewels :-)
 
Het feit dat er weinig gereageerd wordt op een track heeft denk ik ook te maken met het feit dat de meeste tracks middelmatig zijn. dat is niet erg, want is het slechts hobby. Natuurlijk wil je je verbeteren en vraagt daarom om opbouwende kritiek. Alleen in het woud van de vele gepostte tracks mag je niet verwachten dat mensen juist die ene track zo interessant vinden dat ze die helemaal gaan analyseren.

Ook de goede tracks die boven de middelmaat uitsteken hebben hier last van, want die vallen minder op.

Kortom mijn stelling is dus:
Er wordt minder gereageerd op nieuwe tracks vanwege het grote middelmatige aanbod.

Mijn tweede stelling is de omkering
Als er minder of slecht gereageerd wordt dan is de track op z'n hoogst middelmatig.

Paul
 
klopt, maar ik krijg meer feedback als ik een apart topic open :D

Maar ff serieus, deze track is voor mijn smaak gewoon echt te kazig....... de betutteling druipt er vanaf. Maar mensen die een andere mening zijn toegedaan, kunnen natuurlijk ook de moeite nemen om te luisteren en wat tegengas hierop geven?!?

Tevens is het juiste niveau "kazigheid" ook hetgene wat een echt kuttrack ook zo moeilijk maakt. clippende filters, pitchbends e.d. zijn allemaal al gedaan. gewoon iets echt kuttigs maken zonder dat je exact de vinger erop kan leggen is niet makkelijk
 
heb t even opgezet,

melodieen zijn opzich mooi, maar de klanken vind ik wat te gedateerd en gepolijst klinken, fluitje te scherp. Opzich mooie warme klanken en mix is ook goed. Maar grootste punt van kritiek vind ik toch de lead piano die veel te strak is qua timing, dynamiek en klank. Details zijn mooi uitgewerkt verder!
 
hij zou daar niet mistaan trouwens ;)
Er zijn drie opties om te reageren op een track:
1. Geef onderbouwde kritiek.
2. Zwijg als je er niks zinnigs over te vertellen hebt.
3. Zeg iets idioots en blijf een primaat.

Ik ben blij dat de meeste sf'ers 1 of 2 kiezen.
 
Nou, dat zou ik niet voor mijn tracks wensen hoor, zo wel 1/2/3 zijn daar van harte welkom.
Of het tracks forum nou alleen een "veer in de reet" forum moet worden ?!?
 
Leuke nummer, maar in mij oren klinkt het erg mechanisch.
Met dit sort muziek met veel solo instrumenten moet het en beetje "freehand" klinken.
Fijne film muziek in ideegeval.
 
@Ramirez: Jij draait Musical Impressions nog :halleluja: ... THX man. Tja ... een nieuwe CD ... ik wil wel maar zit de laatste jaren eigenlijk nogal in de knoop/put en dat werkt niet productief. Maar Forbidden Love zal ooit op een CD komen te staan, desnoods onder een andere titel (maar om het om te buigen naar Jewel-naam, is moeilijk denk ik).

Bij mij thuis wordt Musical Impressions ook nog regelmatig gedraaid hoor.

In al jouw nummers kan ik steeds de melodieën appreciëren. Dit geeft dan ook echt iets om naar te luisteren zodat het niet zomaar 'achtergrondmuziek' is.

Zet mij maar alvast op de pre-order list van het nieuwe album. Op het forum zijn er enkelen waarvan ik blindelings een album durf te kopen en daarvan ben jij er één van . :okdan:

Het leuke aan internet is dat je ook minder bekende artiesten kan ontdekken i.p.v. enkel de bekende artiesten die iedereen al kent. Wat mij betreft hoop ik dat jouw muziek ooit wordt ontdekt door een uitgever of dat een regisseur jouw muziek wil gebruiken.
 
Back
Top