Prophet '08 knoppen kwaliteit?

Ik vind ze OK - nog altijd niet top (moog/vintage roland of zo) kwaliteit - maar goed genoeg. Joris
 
Ik heb de PE vanmorgen geïnstalleerd, met de andere knoppen ook...
Ben er heel blij mee :-)
Programmeren is eindelijk echt leuk op die synth!
 
Yep,
2 componentjes eruit halen, en een verbindingetje maken...
Man die knoppen blinken! pimp my synth!
 
dus de Prophet 08PE uit de winkel heeft geen knoppen gezeik?
 
wat is de encoder versie?
de gewone prophet 08?
 
Tijd voor weer een update - ik heb een tijdlang weinig tot geen muziek gemaakt (vandaar dat ik ook vrij lang niets gepost heb hier) maar ik ben weer eens begonnen ... en ik kan zeggen dat de Prophet '08 ondanks nieuwe encoder panelboards en softwareupdate (zie eerdere posts) het niet leuk vind om langdurig stil te staan. De encoders die vroeger al wat moeilijk deden werken uiteindelijk bijna helemaal niet meer totdat er flink aan gedraaid wordt.

Kortom: weer eens contact opgenomen met DSI en ze boden mij de volgende opties:
- Panelboards opsturen en gratis laten vervangen van de encoders; ze gebruiken nu een nieuw type encoder (de naam is me ontschoten maar iets met 'softclick')
- De upgrade naar Potmeter Edition voor gereduceerd tarief ($200 ipv $250) en gratis verzending.

Aangezien ik toch al de PE versie wilde heb ik besloten hiervoor te gaan - volgende week krijgen ze nieuwe voorraad en plaats ik de bestelling.

The soap continues!
 
Ey Napo!! Das lang geleden inderdaad,

Ik heb net t zelfde gedaan, PE board voor weinagh, ze probeerden me die softclicks aan te smeren (Alps detented oid) maar daar trapt ome Mook niet in natuulk...
 
Sja, die softclicks waren dan gratis geweest, maar dan had ik de hele handel op moeten sturen (ook niet goedkoop) en dan is het nog maar afwachten wat je krijgt. Dan maar een upgrade, hij wordt er vast niet slechter van :) Goed te horen dat je ook nog steeds de Prophet beroert.

De bordjes zijn inmiddels onderweg, ze liggen nu in Philidelphia volgens de UPS tracking info...
 
Ja t blijft een fijne synth buiten t knoppengezeik... Ben benieuwd wat je vant PE board vind straks, weet je al of je moet solderen?
 
Ja, ik moet solderen - ik heb een hele vroege. Maar dat ziet er eenvoudig genoeg uit, en op mijn werk zijn alle spullen + skills aanwezig als ik het zelf niet aandurf.
 
Pakketje kwam vandaag binnen, maar de helft ontbrak - alleen de panelboards waren aanwezig, maar de benodigde kabels en knoppen ontbraken.

Dus maar weer een mailtje naar de klantenservice.

Goed bezig DSI :-/
 
Herstel, de kabel zat er wel bij en de oude knoppencovers passen op de pots - dus ik kan er in elk geval mee aan de slag totdat de nieuwe knopcovers komen. Nu alleen nog even het bordje (laten) solderen op mijn werk morgen.
 
Mijn Prophet '08 is nu een Potentiometer edition! Nu is het wachten op de knopcovers, ik heb de oude er zolang opgezet. Wel een fijne upgrade, het voelt als een compleet andere synth nu alle sound shaping functies onder een pot ipv een encoder zitten. De nieuwe encoders zijn ook anders, ze voelen steviger en hebben een klikje erin zitten waardoor ze nauwkeuriger aanvoelen. Dave Smith had de Prophet 08 eigenlijk gewoon zo op de markt moeten brengen, het verbaast me dat de originele er nog naast gevoerd wordt.
 
Nice Nap!

Ik kan niet wachten op mijn kit, op UPS staat dat ie (naar schatting) 18 juli hier is.
Zullen we dit gezeik dan eindelijk achter ons laten???????
 
Laten we het hopen ... Ik ben wel blij met hoe hij nu is in elk geval, nou hopen dat niet over een paar maanden het gezeik opnieuw begint.
 
Goed, hij zit erin en t werkt allemaal maar toch enkele minpuntjes:

-enkele LED's (LFO's en Sequencer) steken iets verder uit de andere LED's waardoor ik in het frontpaneel hier en daar een bobbeltje heb waar die LED's tegen de FP aan drukken, jammer DSI

-De diameter van de "knoppookjes" van de (nieuwe klik) encoders DIE erop zitten is kleiner dan die van de oude encoders waardoor de (oude) knoppen er nu los op liggen. Als ik de prophet om zou draaien vallen ze er dus gewoon af...

Al met al wederom een dubbel gevoel bij deze operatie... wat jij Nap??
 
Back
Top