Polysix MG wheel kapot.

luze

Stamgast
Lid sinds
30 mei 2005
Berichten
216
Locatie
De Nieuwe Wildernis
Hey,

Ik heb hier een Korg Polysix waar van de MG wheel het niet meer doet verder werkt het MG gedeelte op de synth wel. Het rode dat normaal het tempo van de LFO aan geeft blijft ook constant branden. De pitch bend wheel doet het trouwens wel.

Heeft hier iemand dit zelfde probleem gehad of weet misschien iemand waar aan het ligt?
 
Mjah de batterij is vervangen alles lijkt goed te zijn hersteld. Ik heb het wiel met de connector er in even door gemeten maar dat is goed.
 
Hier twee foto's waar een blauw draadje zit gesoldeerd waarvan ik niet weet of dat de juiste punten zijn ik kan er niet echt wat over terug vinden op het web. En dan een plek waar het circuit onderbroken is althans dat lijkt te zijn maar als ik hem door meet komt het gewoon door. Wie weet of dit zo hoort?
 

Attachments

  • klm369.jpg
    klm369.jpg
    183,9 KB · Bekeken: 36
  • klm376.jpg
    klm376.jpg
    114,5 KB · Bekeken: 36
Uiteraard komt de stroom daar door, aangezien er volgens het symbool een diode zit. Volgens mij hoort dat dus zo.

Zelf heb ik geen PolySix, maar ik zou me in jouw geval eerst concentreren op het MG wheel zelf. Dat werkt normaal gezien met een draaipot. Misschien is daar stof in gekomen, waardoor ie geen contact meer geeft?
 
Nou ik heb de circuit hersteld en het draadje los gehaald en heb geen progressie geboekt alles is hetzelfde dus heb het maar weer terug gezet.
Die schema's heb ik trouwens allemaal al maar toch bedankt.
 
Nou heb het gevonden en gemaakt het was een circuit op KLM-367 onder de CPU Gelukkig zat die in een socket dus kon ik er redelijk bij om het te herstellen.
 
Back
Top