Alesis Micron Midi Out ???

tunes

Stamgast
Lid sinds
2 juli 2008
Berichten
217
Locatie
keulen
ik heb hier een Micron...er is iets heel raar met de midi out.....midi-ox krijgt geen midi in verkeer, mijn akai mpc ook niet.....dus ik dacht dat de midi out kapot was.....maar tot mijn verbasing, kan ik wel mijn alpha juno ermee bedienden.....gewoon met de midi uit

iemand engie idee waarom het met de juno werkt en niet de akai mpc? ik gebruik hem momenteel meer als sound module ipv keyboard....
 
Heb je de MPC wel goed ingesteld?

Je kan de MPC als slave en master instellen.. Dus als je de MPC als sequencer wil instellen, moet ie master zijn, en dan gebruikt de MPC de inkomende signalen van de Micron enkel om de MIDI stappen op te slaan die je inspeelt in de sequence..

Wil je de Micron als master dan dient de MPC als slave ingesteld te zijn zodat hij zich laat besturen door de Micron..

Ik denk echter dat je de MPC als seqeuncer wilt gebruiken.. En dat je de instellingen al wel goed hebt staan.. Kan je precies vertellen wat de MPC niet ontvangt en wanneer je dat merkt?
 
ik wil geluiden in mijn mpc triggeren via de micron toetsen......maar de mpc krijgt geen midi insignalen. ook via midi-ox krijg ik geen midi in signalen.

midi-ox -> micron midi in / micron midi thru -> mpc werkt prima
micron midi out -> mpc of midi-ox geen midi in signal
micron midi out -> alpha juno werkt prima
mpc midi out -> micron midi in werkt prima

dus ik kan de micron gebruiken als sound module.....maar was gewoon nieuwsgierig waarom uberhaupt de micron midi out werkt met de juno en niet de pc of mpc
 
Hmm..En als je de Alpha Juno op je MPC aansluit, kan je dan wel met de Juno de geluiden op de MPC afspelen?

Je kan in de MPC aangeven welke signalen hij van buitenaf accepteert (heb zelf een 5K, maar weet niet welke jij hebt, en hoe onder welk menu het precies zit, maar je hebt vast een MIDI menu). In dit geval moet je hem voor het kanaal waar de Micron op zit zodanig instellen, dat hij binnenkomende signalen accepteert. Je kan de MPC zo instellen dat hij van alle kanalen MIDI signalen ontvangt en toch als master fungeert qua sequencen..

Ik denk dat je dit in de handleiding makkelijk terug kunt vinden..Als je denkt dat alles goed is aangesloten, probeer dan ff een andere synth als keyboard controller en probeer dat ook..

Doet de een het wel en de ander niet, dan is er iets met de synth.. Doen ze het beide niet.. kan het aan de MPC liggen of aan je instellingen in de MPC..

Succes!
 
bedankt voor de reacties!

het kabeltje is het zeker niet

zoals je zegt vanballen...er is iets aan de hand met mijn Micron....kheb een mpc4k...als ik op MIDI druk...zie ik gewoon geen midi signal binnenkomen...op alle 16 midi kanalen.....(zelfs ook vanuit de micron...ik kies midi uit channel 1 t/m 16...geen verschil...geen signal binnen bij mijn mpc...)


daarom vind ik het heel vreemd dat ie toch de alpha juno kan sturen :stupid
 
Hmm.. en de MPC staat wel zodanig ingesteld dat hij binnenkomende signalen vanuit alle MIDI in kanalen ontvangt?

En probeer nu es een andere synth of keyboard als controller.. om te kijken of er dan wel MIDI binnenkomt.. dan weet je zeker of het de Micron is..
 
ik weet het zeker man, het is die enige speelgoed waarmee ik zulke problemen heb....dus voorlopig als soundmodule of in de kast :)
 
Ik zou hem dan maar even na laten kijken door de een reparateur, in plaats van in de kast te zetten!
 
Back
Top