Gezocht; Volume Knop

Status
Please reply by conversation.

Noiseflux

Zwarte Ruis
Lid sinds
24 januari 2010
Berichten
982
Locatie
Zevenaar
Beste iedereen die dit leest,

Ik ben op zoek naar een volumeknop die tussen mn audio interface en mn speakers in kan. Ik heb er laatst een aantal gezien maar die waren 40/50 euro, en dat vind ik persoonlijk nergens meer over gaan.

Het moet dus een passief ding zijn die geen stroom nodig heeft en niet het volume van windows aanpast maar zelf het geluid zachter kan draaien.
 
wat is hier precies belachelijk aan? De prijs van een avondje uit is het best waard lijkt me.

Dit is de budget klasse..

Maar zit er geen volumereglaar op je toetsenbord?? (van je computer dus)..

Kan je ook zo'n ultracheape multimedia ramplank kopen..
 
Ja ik heb wel een volumeknop op mn toetsenbord maar die regelt dus het volume van windows en die moet juist constant vol open blijven staan.
 
Het is een beetje een lang verhaal maar hier komt ie.

Als ik iets op wil nemen via mn audio interface limit windows het geluid als dat zacht staat. Het geluid van windows moet dus vol open staan als ik iets normaal op wil nemen, het probleem is dan dus alleen dat het geluid te-ring hard uit mn speakers komt. Nu kan ik mn speakers wel uit zetten en via mn hoofdtelefoon dingen opnemen (er zit wel een volume regeling voor headphones op mn AI) maar ik wil gewoon via mn speakers op kunnen nemen.

Nu kan ik wel steeds het volume van windows helemaal omhoog en helemaal omlaag gaan draaien en de volumes van mn DAWs, winamp en andere aplicaties die audio produceren steeds aan gaan passen maar ik wil dus gewoon een volume knop tussen mn AI en mn speakers. Snap?
 
Ik heb al heel wat mailtjes met E-MU over en weer gestuurd, kwam er dus uiteindelijk op neer dat ik een volume knop nodig had..
..heb er ook aan zitten denken om een andere AI te halen (ik heb nog een half jaar garantie als het goed is) maar dan wordt het waarschijnlijk ook weer duurder.
 
Volume knop ????Eigenaardig antwoord ??

Ik heb ook niet veel kaas gegeten van windows maar, m'n windows geluid en AI geluid zijn gescheiden.

Als ik windows op/neer draai dan veranderd het volume van de pc kaart, niet m'n interface.

M'n interface kan ik selecteren in daw sortware cubase en daar het volume voor regelen.

maw windows heeft z'n eigen kaartje, m'n DAW ook (externe AI), bill gates z'n schijtgeluiden komen niet op m'n AI
Zo moet jou windows ook wel in te stellen zijn ;-)


Suc6
 
Ja ik weet ook wel dat als ik mn mbox2 op mn mac aansluit hij het volume overneemt (zitten ook 3 volume knoppen op) maar als ik die Tracker Pre aansluit op mn mac moet ik ook gewoon het volume met de volume knopjes op mn mac zelf regelen.
 
5 Tientjes is misschien wat veel als je kijkt naar wat je er functioneel mee in huis haalt. Aan de andere kant, zóveel is het nu ook weer niet. Een Nano Patch is dan een prima keuze.
 
Aangezien de volume regeling op een soundcard digitaal is en je dus op lagere volumes dynamisch bereik verliest is een analoge passieve knop soweiso wel handig, een mute erop ook, je geluidskwaliteit zal er flink op vooruit gaan.
 
en € 50,00 is i.d.d. peanuts je hebt ze ook van 500
heb trouwens nog een nanopatch te koop voor € 30,00 wegens overcompleet
 
Ik kom er net achter dat ik mn KRKs gewoon met 30dB naar beneden kan schroeven :dubbel:

**voelt zich dom**
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top