Hoe sample ik het beste via de computer?

Tyros1990

Gedeactiveerd account
Lid sinds
5 Maart 2007
Berichten
1.723
Locatie
Hilversum
Ik heb een leuke Dual-Core staan thuis, En wil mijn dx7 gaan samplen om hem eventueel in de toekomst te gaan gebruiken voor Soundfonts of dergelijke... hoe kan ik het beste Samplen?, Welk programma moet ik daar voor gebruiken?

Groet!
 
samplerobot, samplebot of iets in die trant kan dat heel mooi automatisch voor je doen

Ik denk dat dit inderdaad wel een goede optie is. Laatst een erg positieve review over (heb er overigens zelf niet mee gewerkt): http://www.samplerobot.de/english/was.htm

Maar als je de DX7 gewoon hebt staan zou ik die gewoon aansturen / gebruiken eigenlijk. Scheelt een hoop werk en je houdt alle controle over de geluiden. Als je t eenmaal gesampled hebt, moet je het doen met de samples (die kan je natuurlijk wel nabewerken nog, maar da's toch anders dan dat je de patch op de DX7 zou veranderen).
 
Ja maar morgen heeft ie weer een verse onderbroek aan en moet de DX7 weer plaatsmaken voor een andere marginale bak, dan is het wel handig als het is vastgelegd voor het nageslacht.
 
dan is het wel handig als het is vastgelegd voor het nageslacht.

mmm Gijs, ik vind dat joubuis al vol genoeg staat met zooi / shit van ene Brad nogwa ;)

:mega:

trouwens; SF ook :P

peace!
 
http://home.vodafonevast.nl/dxulator/

Maar gewoon samplen in het algemeen: men opent een wave-editor, men haakt de synthesizer aan de audio-interface, en men laat een MIDI-file spelen. Het is idioot om dat soort dingen zelf te doen voor soundfonts, dus maakt gewoon een MIDI-file met alle noten op alle velocities erin en laat die op het tempo spelen zodat de release van de ene niet de attack van de andere overlapt.

Maar bovenstaand programma is makkelijker hoor ;).
 
Ohw... In dat geval, eerst een midi-interface aanschaffen, dan pas samplen. Het is echt niet te doen zelf alle nootjes te gaan inspelen.
 
Back
Top