Cubase 5 Trial version!

index.php


Cubase 5 Trail version!
Cubase 5 Trial is a free trial version of the renowned music production software from Steinberg. The trial version comes with the same range of functionality as the full version — including all instruments, effects and sounds — and may be used without limitations for 30 days.

Super nieuws! eindelijk een trail versie van Cubase :okdan:
http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubase5_product/cubase5_trialversion.html
 
Als je serieus overweegt om geld uit te geven aan een DAW pakket, lijkt die 20 euro me wel te overkomen.
Mensen die 20 euro al te veel vinden voor een serieus stukje gereedschap weten vast wel een andere oplossing. Maar dat zijn ook niet echt 'mogelijke klanten'.

Ben ik het niet mee eens. Het werpt een drempel op, ik ga geen 20 euro betalen om iets te proberen waar ik mijn twijfels over heb. Als het gratis was, zou ik het er wel op zetten. En stel nu dat ik het heerlijk vind werken ... dan ben ik een potentiele klant.

Nu neem ik het risico dat ik ~ 20 euro weg gooi aan een dongle voor een kreupele demo van een pakket dat ik misschien niet eens wil. Dus ik hou het lekker bij Ableton Live en laat Cubase links liggen.
 
Laatst gewijzigd:
Ben ik het niet mee eens. Het werpt een drempel op, ik ga geen 20 euro betalen om iets te proberen waar ik mijn twijfels over heb. Als het gratis was, zou ik het er wel op zetten. En stel nu dat ik het heerlijk vind werken ... dan ben ik een potentiele klant.

Nu neem ik het risico dat ik ~ 20 euro weg gooi aan een dongle voor een kreupele demo van een pakket dat ik misschien niet eens wil. Dus ik hou het lekker bij Ableton Live en laat Cubase links leggen.

Die dongle kan je dan ook voor Vienna en andere programma's gebruiken, best handig om zoiezo te hebben, volgens mij zijn er zelfs bepaalde plugins die met een dongle werken, vind 20 euries wel meevallen. :doei:
 
Mwah, als ik moet kiezen tussen een dongle van 20 euro of een gratis crack dan is de keuze gauw gemaakt.

Ik vind het een beetje de omgekeerde wereld dat ik moet betalen voor een dongle om te voorkomen dat ik illegale kopieen maak.
 
Die dongle kan je dan ook voor Vienna en andere programma's gebruiken, best handig om zoiezo te hebben, volgens mij zijn er zelfs bepaalde plugins die met een dongle werken, vind 20 euries wel meevallen. :doei:

Voor Vienna en vele andere plugins heb je toch juist de iLok nodig? Of zijn die technisch hetzelfde en noemt steinberg m anders?

Zelf vindt ik het erg fijn, inderdaad eens kijken of de stap van SL3 naar C5 met mijn (wat oudere) laptop nog rendabel is. (Qua features weet ik het al wel ;))

Voor nieuwe geinteresseerden is de dongle inderdaad wel een domper natuurlijk. Voor zakelijke gebruikers is dat misschien niet zo'n probleem, maar als ik voor de hobby eerst de dongle moet aanschaffen om er misschien vervolgens achter te komen dat het programma me niet bevalt, dan is dat toch zonde.

Maar ondanks dat, een stap in de goede richting! :)
 
Dat geloof ik niet echt. Sommigen vinden die dongle wel lastig (waarom eigenlijk?), maar mensen willen gekraakte versies omdat ze niet voor software willen betalen. Wel of geen dongle.

Hmm.. Als ik nou een newbie ben in koebeestland,. en ik wil t testen,.
Dan moet ik voor de trial 20 dollar neertellen?
Wat is daar nou trial aan?
Dan down ik makkelijker en goedkoper even een pirated versie om te zien wat t is,..
En als je m dan toch al hebt? En t werkt,.. wie gaat r dan nog kopen?

Ik zeg je,.. geen slimme move van die lui,..
 
Wat een gezeur over 20 euro zeg, die dongle raak je ook wel weer kwijt, maar als je hem eenmaal hebt wil je hem waarschijnlijk toch weer houden,
het gedoe van die te verkrijgen staat mij persoonlijk meer tegen dan de 20 euro, maar zoveel gedoe is t ook weer niet, mensen zijn gewoon verwend,
dat lijkt me eerder het probleem, maar daar moet steinberg wel op anticiperen idd,
beter hadden ze de render to audio functie er uit gelaten en rewire, dan heb je er uiteindelijk nog steeds niets aan en kan je toch leuk pielen.
 
Laatst gewijzigd:
ja, vienna is de steinberg dongle en alle arturia dingen ook... volgens mij alles van rob papen ook trouwens

En Korg heeft 'm ook gebruikt, maar die zijn inmiddels weer dongle-loos sinds Steinberg (en dus Yamaha) Synchrosoft heeft overgenomen. Korg wilde duidelijk niet afhankelijk zijn van de concurrent voor z'n licenties.
 
Ik ben wel blij met dit initiatief. Ik sta op het punt op Logic aan te schaffen als pakket naast Protools. Ik ben altijd Steinberg gebruiker geweest maar ze hebben het na het niet af maken van versie 4 een beetje verbruid. Ik vind het nu wel een mogelijkheid om ze nog een kans te geven me te overtuigen van hun pakket aangezien ik toch al een dongle heb. Het zal een hele klus worden mij te overtuigen dat dit beter is dan de Flex time, esx24, Akai import, convert to sampler track, en de kwaliteit van de plugins van Logic 9.

Maar ik geef ze het voordeel van de twijfel en ga het proberen. Er zaten toen wel heel veel dope en coole functies die ik wel zag zitten in versie 5.
 
Fijn is anders, maar aan de andere kant heb ik nog nooit rare dingen meegemaakt met die dongle(software), werkt gewoon altijd...

Had t ook liever zonder dongle gehad maar ja...
 
Back
Top