• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Korg SQ-64

EvilCarrot

Well-known member
Lid sinds
6 januari 2019
Berichten
84
Locatie
Lokeren
Het heeft vind ik wel iets zo'n rijtje van die encoders, misschieen ben ik wel zo'n oude romantische figuur. :D

Denk wel dat het betere schuif en draaiwerk nog altijd in trek :D is hoor. Valt nogal op aan de tweedehandsprijzen van bvb de JD-800. (al kan ik het onderhoud ervan niet aanraden :stupid​​​​​​)
 

Rvooh

Well-known member
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
6.821
Locatie
la Côte belge
Met squarp pyramid werkt assign aan encoders wel fijn
afhankelijk van extra info overweeg ik deze wel voor erbij
 

ishi

Administrator
Staff member
Lid sinds
16 december 2017
Berichten
1.100
Locatie
Utrecht
Fijne review van Loopop weer. Weet niet of ik deze nodig ga hebben.. Misschien toch een goed excuus verzinnen, apparaat ziet er namelijk wel strak uit..
 

Rvooh

Well-known member
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
6.821
Locatie
la Côte belge
inderdaad super goed filmpje van Loopop, na het zien daarvan waren zowat alle vragen dat ik had beantwoord, en zag ik ook wat extras die mooi meegenomen waren
ik ben waarschijnlijk 1 van de eerste die hem besteld heeft bij music store gisteren, had zelfs nog geen prentje of info op de site, gewoon de naam, prijs en delivery date.. Dus, ik laat weten hoe het gaat, ergens eind januari :)

ik ben trouwens niet van plan om hem met modular te gebruiken op dit moment, gewoon puur Midi. Is voor mijn "jam setup" om in combinatie met een keystep te gebruiken (nu doe ik hetzelfde, met een MMT8 om de keystep op te nemen). Nu gewoon hopen dat ik "toekom" met 3 poly channels, ben wel wat meer gewoon :(
 

wavejockey

Well-known member
Lid sinds
16 oktober 2012
Berichten
413
Locatie
A'pen
ik ben ook aan"'t kijken hoe ie vergelijkt met de ZAQ (dat ie geen CV/GATE/MOD outs + 8 drum outs heeft is nogal obvious)

ik vind ook de DRUM implementatie op de ZAQ nogal beperkend : als je voor 1 step (in een drumkanaal) bv. de velocity wijzigt, wijzigt dat voor alle andere (DRUM) instrumenten voor die step

de 2 (MIDI) MOD tracks per track zijn dan wel een plus
 

nomore

Lintage Vid
Lid sinds
6 Maart 2004
Berichten
2.660
Locatie
amsterdam
Heel vet! ik ga hem zeker proberen! Enig nadeel voor mij is dat ik mn octatrack al als basis sequencer gebruik, nu blijft de octatrack toch altijd meerwaarde houden maar of ik deze alleen als sampler zou willen blijven houden?

Enige wat ik me nog afvraag over de Korg SQ-64 is of alle 16 'drum' parts ook apart te routen zijn naar verschillende devices, zelfs als dit niet op de Korg zelf kan kan ik via midi-filtering doen maar zou handig zijn als dit direct te regelen valt.
 

thumper

Korg groupie
Lid sinds
8 december 2002
Berichten
27
Locatie
Zoetermeer
Bax geeft nu aan "leverbaar binnen ca. 5 weken"...

Ik twijfel nog heel sterk tussen een Beatstep Pro of een SQ-64. Afgaande op de video's -- ik heb met geen van beiden ervaring -- lijkt de BSP iets meer 'hands-on' vanwege de 16 encoders zodat je direct de notes kunt aanpassen (pitch, gate, velocity, etc). De SQ-64 daarentegen heeft weer als voordeel dat je 64 steps in één keer kunt zien en niet hoeft te bladeren. Ik ben in elk geval razend benieuwd naar de eerste gebruikerservaringen!
 
Top