Geluidskaart compatibel met Win7 64bit

Keybern

Ouwe rot
Lid sinds
15 Maart 2009
Berichten
1.458
heb al wat rondgekeken maar heb tot nu toe nog geen enkele (?) externe geluidskaart gevonden wat expliciet win7 64bit compatibel zou zijn. (aub geen gepreek)

Wat ik zoek:
- extern via usb, geen firewire (laptop)
- line in voor recorden van hardware synths
- en uiteraard deftige output voor een sublieme (of iets mindere :p) klank

Ik zoek niet het allerbeste, gewoon goede prijs/kwaliteit-verhouding waar ik nog veel plezier aan zal hebben.

Klein bijvraagje: bestaat zoiets in combinatie met een DSP-kaart ?
 
Laatst gewijzigd:
ik merk net dat M-audio na maanden van doodstilte eindelijk met Win7 drivers op de proppen is gekomen voor het merendeel van haar producten !
Oké, dan leun ik eerder naar M-audio, weet alleen nog niet welk model.

- Soms lees ik bij sommige geluidskaarten: compatibel with most software. Moet ik hiervoor opletten ? Ik gebruik voornamelijk Fruity Loops en VSTs.
- vaak zie je aan de line in een icoontje van een gitaar. Even voor duidelijkheid: is er een verschil tussen het recorden van een gitaar en synthesizers ?
- heb al begrepen dat spdif een digitale I/O is en dus kwa recording veel interessanter. Maar nu ff serieus: kom je dat vaak tegen ?
 
Heb je al geprobeerd in vista / xp mode drivers te instaleren?
Zo te lezen niet,
Moest je even de tijd hebben genomen om mijn post te lezen (zo te zien niet), alvorens eigenwijs uit de hoek te komen, dan zou je weten dat ik op zoek ben naar een geluidskaart. Ik wil me de eventuele compatibiliteitsproblemen besparen.

Je voelt al nattigheid
Dit forum heeft helaas ook haar terugkerende patronen. (zie hoger) Veel gezeik en gepreek ipv concrete oplossingen.


Anyway, weer ontopic:
De M-audio Fast Track schijnt gitaar en andere instrumenten te kunnen recorden, ik zie echter nergens de preamp vermeld staan. (in tegenstelling tot de pro en ultra en zelfs MobilePre)
Geen preamp aan boord ? (kan je er dan nog behoorlijk mee recorden ?)
 
Laatst gewijzigd:
Misschien moet je wat rustiger aan doen en wat aardiger naar je mede-forum'ers zijn als je advies wilt? Iedereen tegen je in het harnas jagen is niet slim imho.

En terugkerend patroon of niet, jij vraagt een maand nadat W7 officieel op de markt is naar geluidskaarten die er drivers voor hebben. Dat is behoorlijk snel. Om je een idee te geven: eind augustus kwam Snow Leopard voor de Mac uit. Nu, eind november, is Pro Tools nog altijd niet officieel (alleen een prerelease versie) compatible met dat OS.
 
:slotje: bon, dit heeft gewoon geen zin. Triest is dit.

For the record, M-audio heeft net win7 drivers gereleased. Een bewijs dat het ook "snel" (na amper een maand) kan.
 
Het kan, maar uitzonderlijk is het wel. En dat is geen gepreek of triets, ik denk dat we alleen maar proberen aan te geven dat je zoekt naar iets behoorlijk uitzonderlijks. Alternatief is dat we niet reageren (omdat we die kaarten nog niet kennen) en dat had je het ook een kutforum gevonden omdat niemand reageert.
 
Esi zit er ook bovenop.
Daar zijn al enige tijd officiële W7 drivers voor interne kaarten te krijgen.
De USB komt eraan, daarvoor wordt nog niet iedere kaart officieel ondersteund.
Wel bv. de Maya44 USB.
 
uhu, al is die Maya44 verre van fantastisch heb ik me laten vertellen.
Ben aan het twijfelen tussen een Fast Track Pro en Ultra.
Ik zie me in de toekomst nog wel een aantal extra hardware synths aan schaffen en dan is zo'n ingebouwde mixer wel erg handig.

Ik zie aan de voorzijde van de Fast Track Pro 2 combo TRS/XLR-ingangen en aan de achterzijde nog eens 2 TRS inserts. Betekent dit dat ik tot 4 instrumenten simultaan kan recorden ?
EDIT: oeps, wist nog niet wat een insert precies was. Oké, 1 insert (eentje send, eentje return), dus 2 instrumenten simultaan recorden...

De Pro lijkt USB 1.0 te zijn. Ga ik dat merken ?
 
Laatst gewijzigd:
:slotje: bon, dit heeft gewoon geen zin. Triest is dit.

For the record, M-audio heeft net win7 drivers gereleased. Een bewijs dat het ook "snel" (na amper een maand) kan.

M-Audio zijn oplichters wat dat betreft. Die stoppen ook gewoon zomaar met support als het hen uitkomt. Breng een anniversary model van een oud ding uit, met niet iets afwijkende hardware, kun je lekker stoppen de bestaande software van de voorganger door te ontwikkelen (geen 64-bit drivers). Moet je maar een nieuwe kopen.

Zo hebben ze het iig gedaan met de midisport 4x4. Ze worden bedankt bij M-Audio.

En idd niet zo agressief op mede forummers reageren!


P.S. Meeste hardware werkt gewoon op de XP of Vista drivers!
 
2-in en 2-uitgangen via USB 1.0 moet prima kunnen. Bij de Audiophile USB van M-Audio was het alleen wel zo dat dit altijd op 48khz was. Wilde je 96khz dan kon niet alles tegelijk aanstaan. Nu had de Audiophile ook S/PDIF in en uit, dus misschien dat 4-in en 4-uitgangen ook nog wel lukt trouwens (zij het met een beperking in samplerate / of aantal bits).

Zijn het er meer, dan denk ik dat je qua kwaliteit of latency wel erg veel problemen krijgt (als je ze allemaal tegelijk wilt laten opnemen / afspelen), dus dan zou ik naar een interface met USB2 of Firewire kijken.
 
Breng een anniversary model van een oud ding uit, met niet iets afwijkende hardware, kun je lekker stoppen de bestaande software van de voorganger door te ontwikkelen (geen 64-bit drivers). Moet je maar een nieuwe kopen.
En je kan de anniversary drivers niet gewoon gebruiken voor de legacy versie ? (zal je wel geprobeerd hebben)
Mja, 't is een moeilijke zaak want op vlak van prijs/kwaliteit en vooral geluid heeft M-audio wel een goede reputatie.
Ik ken zo meteen geen alternatief uit het hoofd. Daarom ook deze topic.

Jammer dat er geen Juli@ in externe versie bestaat ;{

EDIT: De EMU Tracker Pre USB 2.0 springt me ook wel in het oog. Omdat het EMU is, eerlijk gezegd. (wel weer hopen dat de Vista drivers hun werk willen doen op Win7)
 
Laatst gewijzigd:
De Pro lijkt USB 1.0 te zijn. Ga ik dat merken ?

Of USB1 afdoende is hangt af van de hoeveelheid in- & outputs die er gebruikt worden. Mijn X-stations met 2 mic/line ins en outs werkt prima met USB1, mijn Mbox met 2 mic/line ins en outs werkt prima met USB1. Maar heb je 4 of 6 of whatever simultane inputs dan moet je richting USB2 of FW. Maar je kunt er eigenlijk wel vanuit gaan dat een fabrikant de technologie erin stopt die nodig is. Dus als hij USB1 is, dan zal hij niet meer dan USB1 nodig hebben.
 
thx, daar hoef ik me dus niet al teveel zorgen om te maken.
Ik zie me niet gauw meer dan 2 simultane inputs gebruiken.

Wat betreft de aansluiting van de monitors. Ik zie vaak XLR. Terwijl audio interfaces vaak enkel over TRS-outs beschikken. Hoe gaat dat dan? Soort van overloopstekker ?

EDIT: de kogel is door de kerk. Het wordt de Fast Track Pro. De Win7 drivers schijnen erg stabiel te zijn. Nu nog een stel monitors/speakers.
 
Laatst gewijzigd:
Ligt eraan. Mijn monitors hebben rca, trs en xlr inputs, dus kies maar. En anders idd verloop.
 
Zullen we dat eens testen? Kabeltje van hier naar Nigeria leggen bv. Lijkt me wel een koel SF-project :D
 
:slotje: bon, dit heeft gewoon geen zin. Triest is dit.

For the record, M-audio heeft net win7 drivers gereleased. Een bewijs dat het ook "snel" (na amper een maand) kan.

Je motiveerd mensen wel op een aparte manier om op je vraag te antwoorden.

Keybern schreef:
Dit forum heeft helaas ook haar terugkerende patronen. (zie hoger) Veel gezeik en gepreek ipv concrete oplossingen.

Wat jij als gezeik en gepreek ziet is misschien wel een feit. Een OS vroeg adopteren levert nu eenmaal dit soort situaties op. Dat fabrikanten het niet als prioriteit 1 zien om nieuwe OSen te ondersteunen.

Dat M-audio drivers heeft voor Windows 7 zegt weinig over de kwaliteit daarvan. Ik heb persoonlijk liever een fabrikant die het boeltje van voor naar achter test dan dat ze gehaast met drivers komen.

Bovendien zijn gerenomeerde merken als Motu en RME ook al sinds begin deze maand met Windows 7 drivers gekomen. Welliswaar 32bit maar dit is nu eenmaal nog steeds de meest gebruikte variant van dit OS.

Het devies is en blijft dus gewoon: Geduld. 64-bit is nog steeds verre van mainstream te noemen en een fabrikant zal hier dus ook minder prioriteit aan geven.

Verder raad ik je aan om op te passen met krachttermen als "triest". Er is maar weinig nodig om ervoor te zorgen dat de bereidheid om jou als individu te helpen verdwijnt. Niet elke reactie die je niet aanstaat aangrijpen om fel te reageren is waarschijnlijk een aardig begin.
 
Back
Top