Nieuwe synth

GijsH

Stamgast
Lid sinds
8 februari 2009
Berichten
406
Locatie
Genk
Hallo

Ik heb nu al 2 jaar een microkorg en ik dacht dat het nu tijd was om een beetje uit te breiden dus vroeg ik me af welke synth ik best kan kopen. Ik ben van plan een beetje in de stijl van royksopp en trentemoller te werken maar ook een beetje ruigere dingen zoals boys noize. Ik ben van plan maximum 500 euro uit te geven. Ik had al aan een Juno-106 gedacht maar ik denk dat dit niet echt is wat ik zoek. Hopelijk kan iemand mij helpen.
 
Hoi Gijs, wel ik heb exact dezelfde vraag.
Heb ook reeds een MK, tot mijn grote vreugde trouwens.

Ik heb zoiets van, nog een VA is miss een beetje zonde, toch vooral omdat die MK al zo uitgebreid is en goed klinkt.
Een Juno is een stuk beperkter, maar heeft wel veel meer hands-on controle. (en de sound is ook niet mis maar verwacht niet van je stoel te worden geblazen)
Wil je je synthese-kennis boosten en snel patches maken ? Dan zou ik idd gaan voor de Juno (10)6(0), JP8000 of iets anders met veel pots/sliders.

Ikzelf zit al een tijdje te kwijlen op de MicroX. Vind het alleen jammer dat ie zo weinig keys heeft. Maar zou imho perfect passen bij de MK.

Zo lang ik er niet uit ben, hou ik het op softsynths. Maar omdat ik een IT'er ben, en dus al ganse dagen naar een schermpje moet staren, heb ik weer liever hardware.
 
Misschien dat dit interview je stof tot beslissen geeft:

http://dancemusic.about.com/od/remixersproducers/a/TrentemollerInt_2.htm

It is quite natural, because even if my music is electronic there are also a lot of real instruments, and you can hear that on the album, The Last Resort. There's acoustic guitars, drums, and all kinds of real instruments.

Trentemoller: So far, I have used Acid by Sony and Sound Forge to edit samples. About four months ago, I switched to Mac and am now I'm using Ableton Live. Many other artists use it for performance but I'm mostly using it to compose music. It is not about having a great studio anymore. Buying this Mac, it was much more about having software that is easy to use and then just using your ears.
RS: Are you using any soft synths?

Trentemoller: Yes, but not so many. I'm mainly using the Minimoog, 4 or 5 soft synths from Korg's legacy collection, the Ntron, and Oddity.
RS: Are you using any hardware?

Trentemoller: I'm also using an old Fender Rhodes and I have my MicroKorg and also a small and handy keyboard. I also use from some compressors and pre-amps. My setup is very simple and easy to use. Actually I'm mostly making all my music on my laptop while I'm on the road, so it is quite a very simple setup that I have.

En ik ben nu effe naar zijn Chronicles aan het luisteren, en de mate van sample bewerking en het (prachtig) gebruik van een bitcrusher valt me op....

(overigens wil ik hier geen bepaalde soft- of hardware aanraden, maar eerder een manier van werken)
 
Laatst gewijzigd:
Als je niet meer als 500 euro uit wil geven en je wil badass sound, neem dan de Alesis Ion, ik heb hem ook, het is een beregoeie VA Synth en als je wat groters wil en ruigers is dat een aanrader 8) Ik hoop dat je er wat aan hebt, voor vragen PM mij maar ;)
 
(overigens wil ik hier geen bepaalde soft- of hardware aanraden, maar eerder een manier van werken)
Uhu, softsynths is voor mij echt de way to go. Zeker als het op componeren aankomt.
Voor het putten van inspiratie is het natuurlijk wel fijn dat je na het koken van je avondmaal snel die hardware synth kan aanzetten en lekker beginnen spelen en tweaken.

Minuscule knopjes draaien met de muis, dat ligt me echt niet. (met die enorme schermresoluties van tegenwoordig moet ik nog haast de windows magnifier gaan bovenhalen)
Liever patches bedenken op een hardware synth en ze dan overzetten naar een goeie softsynth, om ze vervolgens in een mix te smijten.

Daarom dat ik nu op zoek ben naar een hardware synth met een fenomenale interface. Het gebruiksgemak is eigenlijk nog belangrijker dan de sound.
Ik had mijn oog laten vallen op de SH201 maar die schijnt echt beroerd te klinken, en de specs zijn toch ook weer niet zo fantastisch.

De Microkorg is prettig klein, en klinkt goed, maar kwa editing moet er toch nog beter spul bestaan.
 
Laatst gewijzigd:
Hoe groter de synth, hoe exponentieel duurder, ook al gaat het maar om een paar knoppen.
Verder sluit ik me aan bij CS15d en raad een Ion aan. Lees wel even de 2 Micron/Ion threads door op welke problemen je kan stuiten (en er zijn er wel wat).
Of misschien een 2e handse Korg Radias.
 
heeft Trentemoller een mini of een voyager?

pak gewoon een analoogje, altijd goed voor heftige geluiden.
kies iets met 2 oscs, geeft meer mogelijkheden (en klinkt vaak nog wat ruiger dan 1, terwijl 1 osc weer wat strakker klinkt)

Studio Electronics maken gave synths, atx is soms maar 500 a 600 euro, das geen geld voor zo'n bak.
en een se1x is bv 800/900 euro. die doen niet veel onder met mijn voyager.
ok, buildquality van een moog is wel veeeeeel beter maar sound valt best mee.

Wat heb je nog meer voor spullen?

btw, sound is echt wel belangrijk dan de bediening dunne shit en super bediening heb je niks aan imo. of is slechst opvulling.
 
JugJug schreef:
Of misschien een 2e handse Korg Radias.
Oei, je haalt er plots een Radias bij. Die is 2dehands nog steeds aan de prijzige kant he.
De TS haalt die onmogelijk voor minder dan 500 in huis. (voor de rest vind ik Korg een aangenaam en overtuigend merk)

De Ion komt mij kwa interface niet aangenaam over. Er zijn wel aparte secties, maar die minuscule onderschriftjes, pfff. De inkt was op wsl.
Daarnaast vind ik em oerlelijk. Hij nodigt me niet uit om te spelen.

De JP8000 komt daarentegen steeds meer in mijn gezichtsveld. Ik hou wel van sliders. (komt vlugger over in welke positie ze staan dan bij een pot)
 
Aan de TS: als je iets non-VA zoekt, wat dacht je van een CS6x ?
Ga er maar van uit dat ie zowat als de CS2x klinkt en dat is imho lekkerrrr.
2 expansion slots voor eventueel toch een extra VA (An1x-achtig) of FM (DX7-achtig), en maar voor +- 300 EUR te scoren.
 
De JP8000 is erg handig te editten en een prettige synth. Ik zou ook zeker denken aan een Novation Supernova of KS. Ook erg handig te editten en klinken ook super.

En de CS6x vind ik ook een erg goed voorstel! Ben er ook nog steeds erg blij mee.
 
ik zou dan eerder voor een virus of nordlead gaan.

Maar ik blijf erbij, een ATC-x is volgens mij veel leuker.
Novation KS zou ik niet aan beginnen, dat ielige novation soundje, ai....
Ik zou eerder gaan voor iets zoals ASB van Sonicore. toch wel betere kwaliteit.
 
Wat is het verschil tussen een Nova en een SuperNova ?
En tussen de eerste versie en de II ?

Heb wat demootjes gehoord en ben best onder de indruk. Ook van de KS.
 
De Nova heeft o.a. iets minder voices en een vocoder. Heb zelf de Nova en ik vind de sound erg prettig De bassen zijn echt super uit de Nova. Daarnaast vind ik een TableTop model erg handig. Daarnaast is hij niet lastig om te editten. Heb die van mij gekocht voor ā‚¬160,- geen geld.

Op www.Soundonsound staan van beide de reviews.
 
Idd een Virus of een ATC van Studio Electronics

Een Virus B bijv kan je nu wel vinden voor rond de 500 eu.
 
Ik heb wat zitten rondkijken en die Virus b spreekt me wel aan. Maar ik heb nog wat zitten denken en misschien heb ik niet onmiddellijk een nieuwe synth nodig maar gewoon een sequencer ofzo. Ik heb nu een Microkorg en een Sp-404 en ik heb gewoon het gevoel dat er iets ontbreekt.
 
Back
Top