De grote Cubase (Studio) 5 thread

P.S. Ik werk nu met C 5.1.0 en tevens in combinatie met de cc121 en ondervind geen problemen.
En als iemand die zou moeten hebben, ben ik het wel, want ik werk op Windows7RC Ultimate (nog niet gesupporte OS van Microsoft). ;)

Hoe loopt dit tov. XP? Soepelder, sneller? En hoe gedragen andere plugin's zich onder Win7?
 
ik heb trouwens wel het idee dat de freeze niet goed werkt... of ik nou met of zonder channel freeze, het lijkt wel of de plugins niet uitgaan... het scheeld amper in cpu. hebben jullie dat ook?

z3ta+ op 64 voices (en ook 64 midi noten tegelijk aan), 2x oversampling en render op High bracht mijn PC aan het kraken op 6ms latency, na Freeze (Instrument Only) ging de VST meter van zo een 80% terug naar ongeveer 5%

Ook bij een VST3 synth (Mystic) reduceerde de VST meter behoorlijk na freeze (alhoewel ik mn PC niet aan het kraken kreeg bij 32 voices)
 
ja preceis.. hij freezed de instrument, dat klopt... maar zet nu eens z3ta gewoon monofoon en zet er 9 inerts achter zodat je computer op de max loopt (9x izotope achter elkaar ofzo :) )

dan is er vrijwel geen verschil, ookal freeze je hem met channel en kan je niks meer instellen..

athans, bij mij...

ik moet dus alsnog steeds alles in audio omzetten ipv freeze met channel omdat er gewoon een super groot verschil in zit, wat eigenlijk niet zou moeten uitmaken denk ik..
 
izotope heb ik niet ;)

Z3ta+ + 6x Ohmicide lukte ook

Freeze Met Instrument and Channels geselecteerd gaat de meter wederom van 60% naar 5%...

Freeze werkt alleen op Pre-Fader VST inserts he, dus wat je op 7 en 8 zet gebeurd niks mee (volgens de manual)
 
vreemd.. ik was nl vanavond nog bezig met een project met eigenlijk alleen battery en 5 andere vsts en heel veel inserts, ook op groups.

maar als ik die instruments allemaal freezde met channel ging de meter maar een paar procent terug, terwijl die over de 90% stond en echt niet alle inserts alleen op de groups stonden.. daar snap ik echt niks van...
 
ff een kort vraagje, en gaat eigenlijk over Cubase 4AI...
In Live heb je een functie 'slice to MIDI', en werkt perfect om bijvoorbeeld een drum loop te slicen en de hihats eruit te halen etc. nu weet ik wel dat je met Cubase 4AI ook kan slicen, maar ik krijg het nog niet voorelkaar om elke slice te koppelen aan mijn toetsen. kan dit wel?
 
nee :) In 5 lukt dit wel door eenvoudig alles te selecteren en het naar Groove Agent ONE te slepen
 
fuck, dat is jammer. iemand een ideetje hoe ik anders makkelijk een loop uit elkaar kan rukken? :D
Recycle? weet alleen niet of 4AI ook rex2 files aan kan...
 
...toch maar ff net de handleiding erbij gepakt en REX, en REX2 files worden gewoon ondersteund... vanavond maar ff uitproberen dan
 
Ik heb ook de update gedaan... Bij mij werkt alles prima. Enkel is het natuurlijk even zoeken naar me projecten die niet standaard meer in het openingsscherm staan of de templates...
 
Ik snap weinig van de vorige post. Ik heb geen enkel probleem met de Cubase 5.1 update. Ik kwam enkel met een freeware plug een vervelende glitch en pop tegen, verder loopt hij als een zonnetje.

Op 4 ms geen enkel kraakje. Het is meer mijn inspiratie die vastloopt de laatste tijd.
 
Kan iemand mij antwoord geven op de volgende vragen:

1) Is het mogelijk om in Cubase SX3 alleen het signaal van een effect naar de master te sturen.

Nog mooier zou zijn als iemand ook antwoord kan geven op de vraag hoe dit dan gaat. Maar als ik weet dat het kan dan weet ik in elk geval dat ik niet voor niets zoek naar een oplossing, want die zal ik dan uiteindelijk wel vinden.

Ik heb een fx-channel aangemaakt. Daar stuur ik dan via de sent mijn signaal naar toe. Ik wil dan uiteindelijk alleen het signaal van het effect naar de master sturen. Helaas blijft ook het oorspronkelijke signaal meekomen. Indrukken van pre/post fading heeft niet het gewenste resultaat. Als de fader van het signaal helemaal op nul zet, dan heb ik ook geen effect meer.

Ik heb nog niet lang geprobeerd, ben net een uurtje bezig, maar tips zijn dus welkom.

Dank alvast.

Paul
 
Dit is eigenlijk een C5-thread, maar goed....
Maak een group channel aan en stuur de outputs van de te bewerken kanalen daar naartoe. De effecten gaan dan over de totaalsom van de kanalen in deze group. De group zelf kan dan weer naar de master gerouteerd worden, of eventueel een andere group of bus....
 
Hoe loopt dit tov. XP? Soepelder, sneller? En hoe gedragen andere plugin's zich onder Win7?

Met betrekking tot XP kan ik er echt niets over zeggen omdat ik de nieuwe OS op een nieuwe PC heb, en XP op een oude. Dat is dus appels met peren vergelijken. De oude PC trok het niet meer, maar dat lag niet aan XP maar aan de CPU. Beide OS werken mijns inziens prima.
Ik had trouwens XP Home (kleinste) en heb nu Windows7 (RC) Ultimate (grootste).

Buiten die van Cubase/Steinberg gebruik ik niet veel andere plugins.
Wat ik heb werkt in ieder geval prima. Dat zijn:
-IK Miroslav Philharmonik
-SuperWaveP8
-NI Kore Player


Het enige probleem dat ik recentelijk had dat de PC bij het branden vanuit WaveLab6 de lead-out niet goed afrondde. Toen heb ik het project maar op USB stick gezet en toen op een andere PC (met XP) gebrand via Nero.
 
Dit is eigenlijk een C5-thread, maar goed....
Maak een group channel aan en stuur de outputs van de te bewerken kanalen daar naartoe. De effecten gaan dan over de totaalsom van de kanalen in deze group. De group zelf kan dan weer naar de master gerouteerd worden, of eventueel een andere group of bus....

Sorry, even niet bij stilgestaan dat het geen algemene cubase thread is, maar toch bedankt voor het antwoord.

Paul
 
hmzz... loop nu toch wel tegen probleempjes aan.... kan mijn video bestanden niet in C5 importeren, dit lukt in C4 nog wel.... Heb de instellingen nagekeken alles staat hetzelfde.

Ook merk ik dat ik na CTRL-N niet meer met de cursor toetsen door mijn eigen templates heen kan scrollen.... maar dat boeit niet zo


Iemand een idee wat dat met die video bestanden kan zijn ?

Ik heb heb gewoon een wmv workprint (1280x720), daarmee werkte het altijd tot voorheen :(
 
Dat van die templates heb ik ook. Ook tab werkt niet meer wanneer ik bijvoorbeeld van een stereokanaal het linker- en rechtersignaal afzonderlijk wil pannen. Mij boeit dat eigenlijk wel :duivels:
Iemand enig idee waar dit aan ligt?
 
Pag. 238 pdf-manual

You can also create grooves from a MIDI part by selecting the part and dragging it on the grid display in the middle of the Quantize Setup dialog or by selecting “Part to Groove” from the Advanced Quantize submenu on the
MIDI menu.


Zo heb ik mijn MPC-grooves in Cubase 5 geïmporteerd. Je zou de oude groove .prt-files om kunnen zetten in midi-files met een oudere versie van Cubase en die dan kunnen importeren.


En als ik nu Cubase 4 niet heb, hoe kom ik dan aan die files?
 
Back
Top