TB-303 schoonmaak

MATT

Stamgast
Lid sinds
17 Maart 2008
Berichten
338
Hallo allemaal,

Mijn TB-303 heeft sporen van stickers die er zo te zien heel lang geleden op hebben gezeten. Ik zou ze graag verwijderen maar wil voorkomen dat ik het plastic oplos of beschadig. Heeft iemand (goede) ervaring met schoonmaakmiddelen voor de TB? Alvast bedankt voor tips!
 
Ik zou hoe dan ook. Wat je ook gebruikt eerst aan de onderkant proberen :eureka:

Ik zou GEEN Isopropyl alcohol !!!!! gebruiken

Kleeft het nog ? Dan zou ik het er af rollen door te wrijven.
 
OK bedankt voor jullie advies! Ik overweeg er maar van af te blijven. Die vuiligheid hoort er misschien ook wel een beetje bij..
 
Als het echt een verkleuring in de lak zelf is, is er, denk ik, weinig aan te doen. De rest waar geen sticker heeft gezeten, is gewoon langer aan zonlicht blootgesteld geweest.
 
Wasbenzine, maar dan wel heel voorzichtig wrijven en niet te lang op een plek want dan ga je door de lak heen, pindakaas schijnt ook prima te werken (geen grap) maar zeer zeker geen thinner of zoiets gebruiken.

Als je hem uit elkaar schroeft en de case los hebt zonder electronica dus, kun je er b.v. muscle opspuiten, even in laten trekken en daarna met water onder de kraan afspoelen, op die manier wordt ie heel schoon zonder dat je hem ontlakt, dit lost geen resten van stickers op, maar verwijderd gorigheid van jarenlang gebruik.
 
ontsmettingsalcohol, oorstaafjes, toiletpapier..

altijd al zo gedaan.. die verf gaat er toch ooit van moeten vliegen op 1 of andere wijze.
 
Ik gebruik altijd spiritus om mijn spullen mee schoon te maken.....werkt erg goed.


grtzzzRb
 
Ik zou doen wat wiseguy zegt. Die andere troep niet gebruiken bij een tb. Alleen waar de stikker zit middeltje erop en snel weer droog wrijven. Ook niet te hard wrijven.

Plaats anders ff een foto van de tb.

Ethanol etc zou ik niet gebruiken. Dat heb ik zelf wel eens geprobeerd aan de onderkant van een tb en daar lost de verf van op. 8)
 
gewoon volledig customizen dat ding: http://matrixsynth.blogspot.com/2009/03/303-insert-panels-now-available.html

attachment.php
 

Attachments

  • DSCF1476.JPG.jpeg
    DSCF1476.JPG.jpeg
    29,2 KB · Bekeken: 64
  • DSCF1479.JPG.jpeg
    DSCF1479.JPG.jpeg
    27,8 KB · Bekeken: 62
Dit is de bevlekte 303. In het echt zijn de plekjes veel beter zichtbaar. Op zich heeft het wel een beetje charme als je kunt zien dat hij gebruikt is, maar resten van stickers zijn gewoon niet zo fraai..
 

Attachments

  • P1070229.jpg
    P1070229.jpg
    111,2 KB · Bekeken: 61
Laatst gewijzigd:
Bedoel je dat plekje boven die track right/ pattern right mode ? Ik zou voorzichtig eerst wrijven en dan afwas middel. Op een stukje katoenen doek.
 
Bedoel je dat plekje boven die track right/ pattern right mode ? Ik zou voorzichtig eerst wrijven en dan afwas middel. Op een stukje katoenen doek.

Inderdaad, en ook bij de function en run/stop knoppen.
 
Bedankt voor alle tips! Daar ben ik echt mee geholpen! Is het eigenlijk lastig om de knoppen eraf te halen en de casing los te maken?
 
Zoals eerder gezegd ben ik ook voor wasbenzine, maar dan idd eerst op de onderkant proberen. En na aanbrengen en het verwijderen van de plaklaag direct goed met een beetje water op een zachte doek de plek schoon poetsen.
 
Back
Top